Steaua București - Rapid FNG 10-0

Steaua București – Rapid FNG, 10-0 (5-0)

Poate că meciul Steaua București – Rapid FNG s-a jucat în Liga 4, însă duelul din tribune, dintre galerii, a fost unul de Champions League. Susținută de o peluză plină ochi cu suporteri, Steaua a trecut și de Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului, echipa suporterilor rapidiști.

Steaua București: 22. Horia Iancu (Cpt.) – 20. Marian Neagu, 5. Sergiu Bactăr, 89. Ovidiu Morariu, 13. Adrian Ilie – 10. Rareș Enceanu, Andrei Neagoe, 30. Liviu Băjenaru – 11. Andrei Antohi, 31. Robert Elek, 7.  Florin Răsdan.

Rezerve: 1. Teosor Meilă, 4. Valentin Neaga, 17. Cosmin Mihai, 99. Vlad Nițu, 16. George Ban, 15. Valentin Niculae, 47. Alin Robu.

Antrenor: Iulian Miu

Steaua – Rapid FNG: Spectacol pe teren și în tribune

Steaua a început meciul în jumătatea adversă, unde a stat aproape toată prima repriză. Cu toate acestea, golul a venit destul de târziu, în minutul 32.  De altfel, faza primului gol a fost una cu o poveste întreagă în spate.

În minutul 31, Răsdan a trimis un călcâi leneș unui coechipier, acesta a fost faultat în careu iar arbitrul a acordat penalti pentru Steaua. Elek a bătut, însă portarul rapidist a respins în corner. Steaua a bătut cornerul, a urmat o fază încâlcită în jurul careului rapidist, mingea a ajuns cu noroc la Răsdan, iar șeptarul stelist l-a executat sec pe portarul rapidist.

Primul gol nu doar că a schimbat tabela, dar a schimbat și jocul din teren. Steliștii au continuat să preseze, iar rapidiștii au continuat să se apere. Însă, dacă până la gol aceștia s-au apărat mai bine, după gol au căzut psihic. Iar Steaua a profitat și a marcat.

În minutul 37, Enceanu l-a găsit cu o pasă în marginea careului rapidist pe același Răsdan, golgeterul stelist a intrat în careu și a înscris cu un șut la colțul lung. 2-0 pentru Steaua. Iar în minutul 41 s-a făcut 3-0. A marcat Enceanu, după o fază personală, în care a driblat mai mulți adversari și a intrat cu mingea la picior în careul Rapidist.

Până la finalul primei reprize, steliștii au mai marcat de două ori. Ambele goluri au rezultat în urma colaborării excelente dintre Adi Ilie și Andrei Antohi. În minutul 43, Ilie a făcut o cursă pe stânga, a pasat în fața porții rapidiste, iar Antohi a împins ușor mingea în poartă. După încă 2 minute, același Ilie a făcut o nouă cursă pe stânga, a centrat în careu, iar Antohi a retrimis mingea cu capul, direct în plasa rapidistă.

Avalanșă de goluri steliste și în a doua repriză

Golurile au continuat în repriza secundă. În minutul 48, Răsdan a profitat de o bâlbâială a apărării rapidiste și a înscris din nou, făcând 6-0. Două minute mai târziu, a venit și al șaptelea gol al meciului, marcat tot de Steaua, prin jucătorul cu numărul 7, adică același Răsdan.

A urmat o mică perioadă de calm, apoi Steaua a marcat din nou. În minutul 65, Băjenaru a intrat în careu, trecând de apărarea rapidistă ca un cuțit cald prin unt, și a înscris fără probleme. Steaua – Rapid FNG, 8-0.

Intrat pe teren în a doua repriză, Robu a marcat și el, în minutele 72 și 74. Până la final, scorul a rămas neschimbat. Steaua – Rapid FNG s-a terminat cu scorul de 10-0 pentru steliști. Rapid FNG a suferit cea mai dură înfrângere din acest sezon. Dacă înainte de acest meci aveau un golveraj pozitiv, +9, întâlnirea cu Steaua le-a dat peste cap statistica. Rapid FNG are în acest moment mai multe goluri primite decât marcate.

Omul meciului

Florin Răsdan a călcat în picioare Rapidul FNG. De altfel, stelistul a dat impresia că are ceva personal cu echipa suporterilor rapidiști. Să fi putut, ar fi marcat 100 de goluri.

Răsdan a fost foarte atent, foarte implicat în joc și foarte letal în fața porții. Astăzi a părut de neoprit. Din acest motiv, primește titlul de ”Omul meciului”.

De asemenea, trebuie să îl lăudăm și pe Adrian Ilie. Deși a jucat pe poziția de fundaș stânga, tânărul fotbalist stelist a reușit să dea 3 pase de gol.

Forza Steaua