codrin munteanu bixi mocanu

Zvon: „Băieții buni” forțează un al treilea mandat pentru Bixi Mocanu

Mandatul lui Bixi Mocanu la Steaua a luat sfârșit. Acesta a condus clubul nostru timp de un an, fiind numit interimar de două ori. Acum, ar trebui să părăsească Ghencea, iar în locul său să vină un comandant permanent. Așa ar fi normal. Din păcate, normalitatea nu e la ea acasă în România. Conform unor zvonuri care plutesc în jurul MApN, anumite grupuri de interese ar dori ca Bixi Mocanu să continue la Steaua, cu un al treilea mandat de interimar.

Acești indivizi care îl susțin pe Mocanu vor să profite de această perioadă agitată din politica românească pentru a numi la conducerea clubului Steaua tot un om de-al lor. Pentru ei, ar fi ideal să poată numi un alt comandant, un nume nou, care să o ia, cel puțin în teorie, de la zero. Însă niciunul din numele trecute pe lista scurtă nu are un CV care să îl recomande pentru funcția de comandant/președinte al Stelei.

Și nu doar CV-ul e o problemă aici, ci și caracterul omului. Se pare că cei trecuți pe listă nu sunt de încredere, cel puțin nu în ochii „băieților buni”. Așa că aceștia au fost forțați să se întoarcă din nou la Bixi Mocanu.

Uite China, nu e China

Bixi Mocanu ar fi vrut să își încheie perioada la Steaua cu o deplasare în China. Aceasta ar fi dat foarte bine pe CV-ul său. Poate că l-ar fi ajutat chiar la promovarea la gradul de general, lucru pe care și-l dorește foarte mult. Însă Bixi Mocanu a fost faultat de presă.

ProSport a scris că acesta nu are voie să reprezinte clubul Steaua, după expirarea. Astfel, Mocanu a fost forțat să abandoneze aventura din est. Ducu Petre va conduce delegația stelistă în locul său. Iar Mocanu….

Dacă nu se schimbă nimic, Mocanu părăsește clubul Steaua cu un eșec personal foarte mare. E un eșec care i-ar pune o piedică serioasă în drumul spre steaua de general. Cum niciunul din prietenii „băieților buni de la minister” nu a părăsit Steaua pentru mai rău, cel mai probabil nici Mocanu nu o să o facă.

Doar că nu există în acest moment alte oportunități care să ridice CV-ul comandantului interimar. De fapt, există doar una: proiectul stadionului Steaua. Comandantul care va sărbători finalizarea acestui proiect va avea cu siguranță ce să treacă în CV. Și, dacă va trece ce trebuie, va veni și steaua de general.

O ușă s-a închis, dar s-a deschis un geam. Iar „băieții buni” vor să se folosească de această oportunitate pentru a-l convinge pe Bixi Mocanu să continue la Steaua. Până acum, acesta nu i-a dezamăgit. Sunt mulțumiți de el și de toate „realizările” sale de la club. Dacă afacerea s-ar face, ambele părți ar câștiga. DAR!

Există un foarte mare DAR! Conform legii, un comandant interimar poate fi numit doar de două ori. Conform legii, Bixi Mocanu nu mai poate fi comandant interimar la Steaua. 

Îi vor opri legile?

Aceasta este cea mai importantă întrebare în acest moment. Va fi noul comandant al Stelei selectat în mod corect, printr-un concurs corect, în care toți candidații să aibă șanse egale, sau nu?

Depinde de cât de disperați sunt cei care au tras din răsputeri în acești ani ca să țină Steaua în Liga 4. În România, legile sunt doar pentru noi. Pentru „ei” există alte legi.

Din acest motiv clubul Steaua nu poate avea un comandant competent. De altfel, dintre toate numele menționate până acum, doar Talpan e singurul care a avut rezultate importante. Restul au cu toții mari probleme.

Numele propuse pentru postul de comandant al Stelei

Am încercat să aflăm numele propuse pentru a ocupa funcția de comandant. Pe lângă Florin Talpan și Bixi Mocanu, am mai aflat și despre:

  1. Cristian Cîrlan – vicepreședintele clubului, omul care a îngropat hocheiul stelist și care, în calitate de șef al departamentului de marketing, nu a avut nicio realizare notabilă. Marketingul stelist este, de altfel, unul dintre cele mai slabe din țară.
  2. Mădălin Hîncu – comandantul centrului sportiv montan de la Predeal. Acesta a fost propus și anul trecut, când a fost preferat Bixi Mocanu.
  3. Ducu Petre – managerul secției de scrimă. E un apropiat al lui Bixi Mocanu, așa a ajuns să fie luat în considerare pentru funcția de comandant. Va conduce delegația Stelei în China, deși a fost acuzat că l-a agresat pe Florin Talpan, având chiar un dosar deschis pentru asta.
  4. Alexandru Nedelcu – comandant al UM 02210. La fel ca Bixi Mocanu, un subordonat de-al lui Cătălin Zisu. Administrează parcul auto din cadrul departamentului logistic.

Niciunul nu se poate lăuda că a făcut pentru Steaua măcar 1% cât a făcut Florin Talpan. De altfel, nici nu știm cum de aceste nume au fost propuse pentru funcția de comandant la Steaua. Singura explicație este că se merge pe vechiul motto românesc: „la vremuri noi, tot noi”.

Pentru că aceste nume nu spun nimic și pentru că Florin Talpan e susținut de suporterii steliști, „băieții buni” din MApN s-au întors la Bixi Mocanu. Să vedem acum ce mișcare vor face. Îl vor numi pe el sau vor merge cu o altă variantă? Noi îi vom urmări cu mare atenție, iar dacă se va întâmpla să primim un nou Boroi, un nou Petrea sau un nou Bixi Mocanu, vom avea grijă ca România să știe totul despre ei.