Florin Talpan ce trebuie sa faca steaua ca sa prmoveze in liga 1

Florin Talpan, favorit pentru funcția de comandant al Stelei București

După ani întregi de ploaie și furtună, se pare că a venit vremea ca și pe strada Stelei să strălucească soarele. Conform unor surse din MApN, Florin Talpan ar fi în acest moment favorit la preluarea funcției de comandant. O astfel de mutare ar garanta revenirea Stelei în top. Și asta nu doar la fotbal, ci la toate capitolele.

Mandatul lui Bixi-Pompiliu Mocanu la conducerea Stelei va expira în acest weekend. Se pare că acesta nu va mai continua la clubul nostru. Nu știm încă dacă va fi promovat și mutat altundeva sau dacă timpul petrecut în Ghencea nu a fost pe placul celor care l-au trimis. În orice caz, e aproape imposibil ca acesta să mai continue.

Drept urmare, scaunul de comandant va fi ocupat de altcineva. În această săptămână, ProSport s-a grăbit să îi facă publicitate lui Cristian Cîrlan, pe care l-a dat drept viitorul comandant. Doar că sursele noastre din MApN spun altceva.

Mai marii din MApN se tem de suporteri

Conform acestora, Cristian Cîrlan nu e văzut chiar atât de bine în armată. E considerat un om moale, în care nu poți avea încredere, care e ușor de manipulat. Și chiar ar exista dovezi care să susțină aceste presupuneri. În această vară, în timp ce Cîrlan a ocupat funcția de locțiitor al comandantului, Florentin Dumitru s-a dus la AMFB și a votat în numele Stelei, deși nu a avut încheiat niciun act cu Steaua. Scandalul rezultat a fost unul destul de mare, mai ales când s-a aflat că Dumitru a votat în favoarea înscrierii FC R2 în Liga 4, adică împotriva intereselor Stelei.

Însă nu asta este marea problemă a mai marilor din MApN. Suporterii formează marea lor problemă. După două promovări ratate, conducătorii din MApN nu mai au încredere în cei care se ocupă de echipa de fotbal. Unii, reprezentând anumite grupuri de interese, chiar sunt convinși că Steaua nu va promova nici anul acesta. Ar dori astfel să se protejeze împotriva unei eventuale răscoale a fanilor steliști. Și așa se pare că s-a ajuns la soluția Florin Talpan.

Rezultatele îl recomandă pe Florin Talpan

Pentru Codrin Munteanu și ceilalți băieți de la conducerea MApN, care în aceste zile au rămas fără ministru, timpul nu e o problemă. Au destul timp la dispoziție să își ducă la capăt planurile. Vor fi în minister și după numirea unui nou ministru, și peste mulți ani. Așadar, cel mai bine pentru ei ar fi ca în jurul lor să se facă liniște.

Eșecurile Stelei sunt însă foarte zgomotoase, iar pentru a reduce din gălăgie, în club există astăzi doar o singură soluție: Florin Talpan. Colonelul de justiție al Stelei are mai multe puncte forte care îl recomandă pentru poziția de comantant:

  1. Este foarte apreciat de suporteri, văzut chiar ca un apărător al Stelei. Și pe bună dreptate. Talpan nu s-a ferit să sară în presă la gâtul celor care au atacat Steaua. Asta pe lângă procesele câștigate.
  2. Are rezultate. Din punct de vedere profesional, Talpan e conducătorul stelist cu cele mai bune rezultate. Departamentul său și-a îndeplinit aproape toate obiectivele. Celalte departamente, în schimb, nu se pot lăuda cu așa ceva.
  3. Talpan nu se teme de funcție. Colonelul a spus de mai multe ori că vrea să fie comandant. Asta în timp ce alții se plâng apropiaților lor că nu își doresc să fie manageri pentru anumite secții din club.
  4. Este un ofițer cu ani mulți în armată. Pentru MApN, în acest moment ar fi mult mai util ca un militar să fie la comanda clubului Steaua, decât un fost sportiv, care ar fi, cel puțin în teorie, mult mai greu de controlat. Cariera lui Talpan e legată de armată. El nu ar fi o necunoscută chiar atât de mare ca un fost sportiv pe care nimic nu l-ar obliga să asculte ordinele venite de mai sus.
  5. Talpan poate fi un scut. Poate cel mai important argument, Florin Talpan ar putea fi un scut în spatele căruia s-ar putea ascunde mai marii din MApN. Numirea lui e scuza perfectă. Dacă Steaua nu își îndeplinește obiectivele, răspunde Florin Talpan, asupra căruia vor fi îndreptați toți ochii suporterilor. Dacă Steaua își îndeplinește obiectivele, cei care l-au numit vor fi văzuți ca niște eroi salvatori.

Suporterii steliști îl vor pe Florin Talpan

Steaua Liberă a realizat ieri un sondaj în ceea ce privește postul de comandant. Suporterii au avut de ales între două opțiuni: Florin Talpan și Cristian Cîrlan. La momentul în care a fost scris acest articol, peste 1200 de oameni au votat. Dintre aceștia, 87%, adică peste 1000 oameni, l-au votat pe Florin Talpan.

Cristian Cîrlan a strâns doar 161 voturi (la momentul publicării articolului), foarte mulți din votanții săi fiind de fapt suporteri de-ai FC Fcsb. Acest lucru poate fi verificat în sondajul de mai sus.

Reacțiile suporterilor steliști sunt însă normale. Dacă Florin Talpan se poate lăuda cu multe rezultate importante în slujba Stelei, nu la fel poate să facă și Cristian Cîrlan. De numele său, din păcate, sunt legate mai multe eșecuri. Cel mai mare este distrugerea echipei de hochei a clubului, care a ajuns să joace meciurile de acasă la sute de kilometri de București. Mai mult, se pare că tot Cîrlan a luat decizia de a retrograda echipa de volei masculin, în această vară, iar departamentul de marketing, pe care el a condus-o foarte mult timp, e printre departamentele cele mai slabe din club. De altfel, lucrurile au început să miște la marketingul stelist de abia după ce Cîrlan a plecat.

Cîrlan nu e dușmanul lui Becali

Ieri, ProSport a publicat un articol în care sugera că Cristi Cîrlan ar fi un dușman de-al lui Becali. Această informație e falsă. Din sursele noastre, între Cîrlan și Becali nu există niciun fel de raport. Nu sunt prieteni, nu sunt dușmani, nu sunt nimic. E adevărat, Cîrlan i-a răspuns lui Becali de două ori, dar asta nu contează. Becali nu a vorbit niciodată despre Cîrlan și în niciun caz nu s-a comportat cu el la fel cum s-a comportat cu Florin Talpan, cu care chiar e dușman.

Steaua București va avea un nou comandant

Luni, cel mai probabil, Steaua va anunța numele noului comandant. Ar fi excelent ca acesta să fie Florin Talpan. Niciunul din celelalte nume menționate nu reprezintă o soluție pentru Steaua. Nici Cîrlan, nici Mădălin Hâncu, șeful secției montane, de la Predeal și în niciun caz nu Petre Ducu.