clubul Steaua

Zvon: Oameni din minister ar vrea să dea clubul Steaua la primărie

Căderea guvernului nu a dat naștere unei situații tensionate doar la cel mai înalt nivel, ci și la clubul Steaua. Astfel, deși clubul nostru ar fi trebuit să anunțe acum un nou comandant, alegerea unui nume se lasă așteptată. Chiar mai mult, o anumită tabără din conducerea MApN, supărată că omul său nu este acceptat la conducerea Stelei, ar fi amenințat că va trece clubul din subordinea ministerului, la primărie.

Nu e clar în acest moment dacă e vorba de primăria generală a capitalei sau de primăria sectorului 6. Sau, de ce nu?!, oricare altă primărie din București, poate chiar din țară, având în vedere că, mai nou, fotbalul pare a fi activitatea principală a primarilor din România. Cert este că Steaua e un premiu la care visează orice primar. Clubul ar aduce imagine, ar aduce apariții gratuite în presă, ar aduce și numeroși suporteri, iar toate acestea, pentru un primar, înseamnă voturi. Dar asta nu e tot. Clubul Steaua înseamnă și bani. Foarte mulți bani.

Pentru un primar dornic să cheltuiască banii statului, numele Steaua București ar fi scuza perfectă. ”Investițiile” ar curge. Banii ar ieși din primării și s-ar duce în buzunarele apropiaților, sub diferite pretexte: consultanță de marketing, consultanță financiară, consultanță sportivă, organizare evenimente, campanii de PR, tipărire de bilete sau afișe, achiziții de echipamente, etc. Și să nu uităm stadionul.

La anul, noul stadion Steaua va fi gata. Va fi, la propriu, bijuteria coroanei reginei Steaua. O primărie care ar prelua Steaua, ar prelua și baza din Ghencea, cu tot cu noul stadion, care aparține clubului. De aici, posibilitățile sunt nenumărate. Știm cu toții ce face Gabriela Firea cu Arena Națională. Situația ar fi asemănătoare pentru noul stadion Steaua. Din casa Stelei, acesta ar putea deveni locul de întâlnire al susținătorilor partidului de la putere.

O veste bună pentru Becali

Dacă zvonul se dovedește a fi adevărat și dacă chiar există un plan pentru a trece clubul Steaua la primărie, pentru Becali, asta ar însemna fericire pură. Gândiți-vă la acest scenariu. Clubul Steaua trece în subordinea Primăriei Municipiului București, primărie condusă de Gabriela Firea. Cum aceasta e fina lui Gigi Becali, pe care chiar l-a ajutat cu chiria pe Arena Națională, e clar că l-ar ajuta și în ceea ce privește problemele pe care le are cu Steaua.

Fără un Florin Talpan la departamentul juridic, procesele cu FC Fcsb ar lua sfârșit. Becali ar veni să negocieze, s-ar ajunge la o înțelegere, iar echipa sa ar veni să joace pe noul stadion. Că va primi sau nu dreptul de folosire al mărcii Steaua, asta nu va mai conta. Cei de la FC Fcsb dezinformează chiar și acum. Vor dezinforma și în cazul în care va avea loc acest scenariu. Chiar dacă în acte FC Fcsb va fi FC Fcsb, presa și toți ceilalți vor folosi doar cuvântul ”Steaua”, când vor vorbi despre ea.

Mutarea la primărie, folosită ca armă de șantaj

Avem, se pare, de-a face cu niște copii. La aflarea veștii că există posibilitate ca favoritul lor să nu poată continua la comanda clubului, unii băieți de la MApN au amenințat că își iau mingea și pleacă acasă. Și nu doar că pleacă acasă, dar îi vor da vecinului mingea, ca să nu se mai poată juca nimeni cu ea. Nu ai cum să nu îți faci griji pentru Steaua, când auzi ce fel de oameni se luptă ca să pună mâna pe ea.

Astfel, numirea unui comandant capabil, corect și stelist devine și mai importantă. Clubul nostru nu trebuie să ajungă jucăria nimănui. Steaua București e unul din cele mai importante branduri naționale și ar trebui tratat ca o comoară. Are nevoie de un conducător bun, care nu doar să o reîntoarcă în top, acolo unde îi e locul, ci care să se asigure că Steaua va avea un viitor.