Cîrlan

DOCUMENT: Cîrlan a semnat pentru trimiterea lui Florentin Dumitru la AMFB

Cristian Cîrlan a început cu stângul mandantul de locțiitor al comandantului la clubul Steaua. Nu doar că s-a certat destul de repede cu superiorul direct, dar și-a atras și ura suporterilor. Acum, colonelul Cîrlan vrea să devină comandant al clubului Steaua. Însă Steaua Liberă a intrat în posesia unui document care demonstrează că acesta nu are ce căuta la cel mai mare club sportiv din România.

Mare scandal la sfârșit de august

Totul a început cu vestea cum că Florentin Dumitru a votat pentru introducerea celor de la FC R 2 direct în Liga 4. Fostul doiar al Stelei s-a întors la club odată cu Oprița și Miu, însă nu a ocupat în niciun moment vreo funcție oficială. Cu toate acestea, a vorbit de multe ori în numele Stelei. În cele din urmă, a ajuns chiar să reprezinte Steaua la AMFB, acolo unde, surprinzător, a votat împotriva intereselor Stelei.

Prin introducerea celor de la FC R2 în liga 4, Dumitru s-a asigurat că Steaua va avea parte de un adversar care va da totul pentru a o încurca în lupta pentru promovare. Că a făcut-o intenționat sau nu, asta contează mai puțin. Răul a fost făcut iar acuzele au apărut aproape imediat.

La sfârșitul lui august, cei de la Gsp au investigat problema. Au publicat un articol în care le cereau explicații conducătorilor steliști. Aceștia au aruncat vina de la unul, la celălalt. Dintre ei, însă, cel mai vehement a fost Cristian Cîrlan. Acesta nu doar că a negat că ar fi știut că Dumitru va merge la AMFB, dar a mers până acolo încât să sugereze că ceea ce s-a întâmplat a fost ilegal și că urmările ar putea fi serioase.

Declarația lui Cîrlan din Gsp

Florentin Dumitru n-a avut niciun mandat de la mine. Acestea sunt probleme interne pe care le vom regla la nivel intern. Pot să vă spun că eu nu m-am întâlnit niciodată cu Florentin Dumitru. Toate întâlnirile pe partea de fotbal le-a făcut domnul Bixi Mocanu. Se vede și în fotografii. La partea de fotbal eu n-am fost implicat niciodată. Va trebui să cercetăm cum a ajuns Florentin Dumitru să reprezinte clubul.  

Din punctul meu de vedere e grav. Chiar am făcut o sesizare pe această temă. Nu doar că a participat în numele clubului la o adunare, dar a dat și interviuri în presă în care a prezentat proiecte ale clubului, s-a prezentat drept consilier. El nu are niciun raport juridic cu CSA Steaua. N-a fost niciodată angajat al clubului. N-a avut niciun contract, nimic. Eu am sesizat că Florentin Dumitru a prezentat proiecte care nici nu există. În mod clar va fi o cercetare internă. 

Nu sunt jurist să mă pronunț, dar poate fi trecută această infracțiune la uzurpare de calități oficiale. Practic, o persoană din afara clubului a reprezentat CSA Steaua fără să aibă vreun raport. Și declinările de responsabilitate pot fi o problemă. Fapta e foarte gravă! Până la urmă, un civil reprezintă o unitate militară ceea ce nu e normal”, a spus Cristian Cîrlan. 

Prins cu mâța-n sac

În declarația dată, domnul Cîrlan a spus lucruri adevărate, dar a și mințit. Da, Florentin Dumitru nu avea ce să caute să vorbească despre Steaua sau să o reprezinte la AMFB. Aceste lucruri trebuie făcute de către angajați, nu de către oameni oarecare. Chiar dacă acei oameni sunte steliști.

Dacă ar fi spus doar aceste lucruri, domnul Cîrlan ar fi stat bine în ochii suporterilor. Problema e că și-a început discursul cu o minciună.

Chiar Cristian Cîrlan a semnat mandatul prin care Florentin Dumitru a fost trimis la AMFB! Acest lucru poate fi văzut în documentul de mai jos. E vorba de o cerere prin care Steaua solicita ca AMFB să facă modificări în ceea ce privește modul de desfășurare a Ligii 4, dar și prin care Florentin Dumitru era mandantat să participe la vot în numele Stelei. În textul cererii e trecut numele lui Bixi Mocanu, însă semnătura e cea a locțiitorului, Cristian Cîrlan:

 

Cristian Cîrlan

Pentru comparație, adăugăm mai jos și o mostră a semnăturii lui Cristian Cîrlan, așa cum poate fi găsită ea pe declarația de avere publicată aici, pe site-ul oficial al Stelei București. Cele două sunt foarte asemănătoare.

cristian cîrlan

 

Și atunci, de ce a mințit Cristian Cîrlan? E foarte greu de înțeles. Cel mai probabil, acesta a realizat că Dumitru a acționat în defavoarea Stelei și nu a dorit să fie asociat cu el. A mințit, sperând probabil că nimeni nu va afla nimic și că șansele sale de a fi numit comandant/președinte al Stelei nu vor fi afectate. Nu se mai pune problema de așa ceva în acest moment.

În timpul său petrecut la Steaua, Cristian Cîrlan a pus pe butuci marketingul stelist, a distrus echipa de hochei și a retrogradat echipa de volei masculin. Acum, e foarte posibil să fi contribuit la ratarea unei noi promovări în Liga 3 pentru echipa de fotbal. Dacă FC R2 ne va pune probleme și dacă nu vom promova din cauza lor, vina va fi în mare parte a lui Cristian Cîrlan. Acesta este cel puțin la fel de vinovat ca Florentin Dumitru, omul care a votat pentru FC R2 și pe care chiar Cîrlan l-a mandatat să reprezinte Steaua.

Steaua are nevoie de Talpan, nu Cîrlan!

Documentul prezentat mai sus demonstrează din nou că Steaua București are mare nevoie de un conducător precum Florin Talpan, un om loial față de club, care își dorește performanță, care vrea ca sportul stelist să fie cât mai sus și care luptă pentru a apăra culorile roș-albastre. Steaua București nu are nevoie de un om în care nu poate să aibă încredere, precum Cristian Cîrlan. Numirea sa în funcția de locțiitor al comandantului a fost un alt mare rău pe care secretarul general al MApN, Codrin Munteanu, i l-a făcut Stelei.

Cristian Cîrlan a fost numit în această funcție prin Ordinul nr. SGP 81 din 24.04.2019 al secretarului general al Ministerului Apărării Naționale.

Ca Stelei București să îi fie bine, e necesar ca acești indivizi să stea cât mai departe de ea!