nicolae ciucă

Domnule Ministru Nicolae Ciucă, faceți ce e bine pentru Steaua București

Nicolae Ciucă și preluat, marți, 5 noiembrie, atribuțiile de ministru al Apărării Naționale. Deși suntem siguri că va avea mult de muncă, pentru a se asigura că țara noastră are parte de o armată profesionistă și modernă, sperăm ca domnul ministru să își facă puțin timp și pentru Steaua. Cel mai important, sperăm să facă ce e bine pentru Steaua.

Cine este Nicolae Ciucă

În vârstă de 52 de ani, Nicolae Ciucă este unul dintre cei mai lăudați militari români. Până luna trecută, acesta a fost general și Șef al Statului Major al Apărării. A trecut însă în rezervă, pentru a putea ocupa noua poziție, cea de Ministru al Apărării.

După cum am spus, Nicolae Ciucă este foarte bine văzut în MApN. Este doctor în științe militare și primul ofițer român care a condus personal o misiune de luptă în care au fost implicate trupe românești, după al doilea război mondial. E vorba despre Bătălia de la Nassiria, din Irak, mai 2004.

A fost avansat la gradul de General de Brigadă în 2010, la vârsta de 43 de ani, după ce a participat în misiuni din diferite teatre de operațiuni, Bosnia, Irak sau Afghanistan. Am menționat acest aspect deoarece în MApN există mulți băieți ”deștepți” care au ajuns generali la vârste destul de fragede, 30 și ceva de ani, și fără ca măcar să viziteze vreo țară învecinată cu țări aflate în război.

Acesta este și motivul pentru care sperăm ca Generalul Ciucă să facă ceea ce e bine pentru Steaua. În calitate de Ministru al Apărării, el poate rezolva toate problemele clubului nostru cu o simplă semnătură. Doar atât trebuie pentru a-l numi pe Florin Talpan în funcția de comandant al Stelei.

Steaua București suferă din cauza băieților deștepți de la MApN

Nimeni nu știe de ce e Cristian Cîrlan locțiitor al comandantului. Nimeni nu știe ce l-a recomandat pe acest individ pentru această funcție. Tot ce știm e că acum câteva luni, secretarul general al MApN, cu de la sine putere, l-a numit ca locțiitor printr-un ordin.

Adică a fost nevoie să intervină secretarul general pentru ca acesta să ajungă în această poziție. Bixi Mocanu, comandantul Stelei din acel moment, nu a vrut să îl numească direct pe Cristian Cîrlan. 

Din momentul numirii lui Cîrlan în funcția de locțiitor, pentru Steaua au urmat doar nenorociri.

Din cauza că departamentul de marketing condus de Cîrlan nu a folosit 4 mărci steliste, clubul nostru a fost decăzut din drepturile asupra lor. Și dacă asta nu ar fi fost tot, același Cîrlan a insistat ca secția de volei masculin să fie retrasă din prima ligă și înscrisă în a doua.

Nu în ultimul rând, acesta s-a aflat la conducerea clubului și l-a împuternicit pe Florentin Dumitru, când fostul doiar al Stelei a votat la AMFB pentru introducerea direct în Liga 4 a celor de la FC R2. Ulterior, Cîrlan a dat vina pe Bixi Mocanu, superiorul său, pentru ceea ce s-a întâmplat cu Dumitru și AMFB. Iar într-un interviu pentru Gsp, a mințit, susținând că nu l-a mandatat pe Dumitru.

Stelei nu îi este bine în acest moment iar suporterii își fac mari griji pentru deciziile dezastruoase pe care Cîrlan le-ar putea lua pentru clubul nostru. Mulți se întreabă deja ce alte secții va mai retrograda sau chiar închide locțiitorul în perioada următoare.

Domnule Ministru, trebuie să îl numiți pe Florin Talpan în funcția de comandant

Steaua are nevoie de Florin Talpan. Are nevoie de un om capabil și de un stelist. Florin Talpan este un astfel de om. A demonstrat deja acest lucru. E, de altfel, singurul ofițer din club care a demonstrat că trebuie să fie comandant. Este singurul om cu rezultate, singurul om care și-a făcut serios treaba și a slujit Steaua așa cum trebuie ea slujită.

Nu am înțeles și nu înțelegem nici acum de ce mai trebuie organizat concurs. Ai crede că, la câte a făcut Florin Talpan pentru Steaua, e destul. Însă el nu numai că nu a fost numit în funcția de comandant, dar nu a fost numit nici măcar locțiitor, deși ar fi meritat și această poziție.

Însă știm cu toții de ce Florin Talpan a fost trecut cu vederea. E singurul care i-a făcut probleme lui Gigi Becali, prieten cu mulți din ”băieții deștepți” din MApN, băieți cu care a făcut multe afaceri.

Sperăm ca noul ministru să facă curățenie și să scape de ”băieții deștepți”. Sperăm ca domnul Ciucă să nu uite că PSD a încercat să-l schimbe anul trecut, de la Statul Major, și să nu uite și că secretarul general, Codrin Munteanu, e un individ susținut de PSD.

Nu în ultimul rând, sperăm ca domnul Ministru să facă ce e bine pentru Steaua și să-l numească pe Florin Talpan în funcția de comandant. Ca să putem să uităm și noi de politică și de intrigi, și să ne concentrăm asupra sportului și a Stelei. Asta vrem noi, asta iubim noi.

 

Photo credit: Nicolae Ciucă – Facebook