becali frf burleanu

Becali face presiuni ca FRF să îl ajute în lupta cu Steaua

Chiar dacă știrile legate de războiul dintre Steaua București și FC Fcsb s-au rărit în ultima vreme, acesta continuă. A trecut la un nou nivel. Pentru că a pierdut la tribunal fiecare confruntare, ultima fiind chiar cea pentru palmares, Becali caută acum aliați la FRF. Conform ultimelor zvonuri, acesta își dorește ca federația să intervină mai activ de partea sa în acest conflict.

Sursele noastre din interiorul FRF ne-au informat că Becali încearcă prin diferiți interpuși să pună presiune pe FRF. Astfel, băieții care conduc fotbalul românesc au fost informați că, dacă nu îl vor susține în tot ceeac e întreprinde, acesta va face un autodenunț în ceea ce privește momentele 1998 și 2003.

Momentan este neclar ce fel de autodenunț ar putea face Becali în legătură cu momentul 1998, având în vedere că el nu era în peisaj în acel moment. Nu ne îndoim de faptul că s-au făcut șmecherii și atunci. Dupa 1989, Federația s-a ocupat doar cu șmecherii. Doar că, în 1998, „creierul” a fost Păunescu și doar el poate să facă un autodenunț. De asemenea, nu credem că acesta i-a spus lui Becali chiar atât de multe, ca patronul FC Fcsb să îl poată denunța acum.

Însă Becali cu siguranță are multe de spus despre momentul 2003. Atunci, fostul pușcăriaș și-a introdus firma, înființată în februarie 2003, direct în Liga 1, în locul Stelei. Nu ar fi putut să facă singur acest lucru. Ar fi avut nevoie de ajutor din partea ligii și a federației. Mai târziu, la OTV, Dumitru Dragomir a sugerat că acesta ar fi și primit acel ajutor.

,,L-am ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua! Fac autodenunț, Steaua e luată în fals de Gigi Becali! Dacă acum se umblă la documente, Becali e arestat!” a spus Mitică Dragomir la OTV.

Din nou cuvântul cheie, ”autodenunț”.

Becali știe că nu mai poate pune mâna pe nume și marcă, dar speră ca FRF să îl ajute cu palmaresul

Când a spus că l-a ”ajutat să fure Steaua”, Mitică Dragomir s-a referit fix la rocada Steaua – FC Fcsb. Acesta nu l-a ajutat pe Becali să fure Steaua, ci locul Stelei în prima ligă. Furtul de identitate a fost un bonus. FC Fcsb a pretins că e Steaua, iar federația și liga i-au făcut pe plac.

lpf raspuns steaua

În 2015, LPF a refuzat să ia măsuri împotriva FC Fcsb, motivând că liga folosește informațiile puse la dispoziție de fiecare membru. O scrisoare asemnănătoare a trimis și FRF.

După victoria Stelei din procesul pentru marcă, FRF și LPF au refuzat să ia măsuri, punându-se chiar scut în fața FC Fcsbului. Atunci, ambele entități au trimis scrisori prin care au anunțat că nu vor schimba numele echipei lui Becali. Ulterior, au făcut și acest pas. Dar doar după ce Steaua a câștigat și procesul pentru nume.

A mai rămas palmaresul, iar FRF și LPF au procedat la fel și aici. Doar că, în acest an, Steaua a câștigat și acest proces.

În zilele care au urmat publicării acestei decizii, FRF a făcut presiuni la FC Fcsb, cerând ca aceștia să facă recurs. Se pare însă că Becali nu mai vrea să arunce cu bani pe avocați, doar pentru a mai pierde un proces. Așa că ar vrea ca cei de la FRF să se prefacă că nu văd decizia din acest proces. Fiind vorba de o acțiune în constatare, decizia nu e executorie. De unde și speranțele fcsbiștilor că FRF va intra în război de partea lor.

Amenințarea cu autodenunțul e doar o încercare a forța mâna celor de la federație. Evident, Becali nu va face niciodată un autodenunț care nu doar că va asigura eliminarea echipei sale din fotbalul românesc dar care i-ar putea face și alte probleme.

Măsură disperată

Măsura demonstrează disperarea din tabăra fcsbistă dar și un anumit grad de uzură din partea celor care, cel mai probabil, s-au săturat să tot piardă fiecare proces. E astfel ușor de înțeles ca ei să își dorească ca alții să ducă lupta mai departe.

FRF pare aliatul perfect. Federația poate ignora decizia de la palmares și, dacă va fi amenințată cu judecata, poate și ea să amenințe, la rândul ei, cu dezafilierea. Rămâne însă de văzut dacă va fi de acord să intre în horă.

Becali și FC Fcsb nu au nimic de pierdut. FRF, în schimb, poate pierde totul. Și șansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mari. În acest moment, nimeni din România nu ar dori să îl înfrunte pe Florin Talpan într-un proces legat de Steaua București.