lăcătuș

Vreau sa îmi aduc aminte

Îmi plac emisiunile Stelei Libere pentru că sunt despre echipa pe care o iubesc, Steaua București, și despre sportul pe care îl iubesc, fotbalul. Însă cel mai mult îmi plac pentru că mă obligă să încerc să îmi aduc aminte. Asta, din păcate, e tot mai greu.

În ultima emisiune s-a discutat despre Marius Baciu și meciul faimos cu PSG. Am văzut și eu acel meci și țin minte foarte bine reacțiile celor cu care l-am urmărit (dezamăgire, supărare, nervi), dar nu mai țin minte nimic din acel meci. Nu v-aș putea spune cine a marcat, cine a jucat, nimic. Și îmi pare rău că e așa.

Steaua nu are fotbal acum, pentru că Liga 4 nu poate fi numită fotbal. Noi am avut însă cel mai bun fotbal, cândva. De ce nu facem nimic ca să ne amintim? Stelei și steliștilor cu siguranță le-ar prinde bine să își amintească vechile meciuri, cu PSG, cu Juventus, cu Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Milan, Barcelona, Anderlecht și câte au mai fost. Că au fost multe.

Nu știu câți dintre noi și le mai amintesc.Presupun că nu mulți. Eu m-am născut la sfârșitul anilor 80, am crescut în anii 90, din anii 2000 am pierdut Steaua. Am fost obligat să urmăresc o echipă care nu era Steaua, iar acum sunt forțat (mă forțez singur) să uit meciurile acelei echipe, pe care nu o voi pomeni.

Și vreau să îmi amintesc de Steaua. Dar nu pot, pentru că nimeni nu mă ajută.

Suporterii se ajută între ei. Steaua Liberă scrie articole despre istoria Stelei, pe multe pagini de Facebook sunt prezentate poze, avem videoclipuri pe Youtube, iar emisiunea Replay, câteodată, dă și meciuri de-ale noastre. Asta e prea puțin pentru mine. Vreau mai mult.

Mi-aș dori ca cei din club să exploateze arhiva clubului, dacă așa ceva există. Nu aș vrea să mă gândesc că nu există, că nu avem poze, ziare vechi sau filmări de-ale marilor evenimente sportive la care au participat suporterii steliști. Mă îngrozește gândul că s-ar putea să  nu fie. De asta sper în fiecare zi ca cei care administrează site-ul clubului Steaua să dea drumul acestor resurse. M-as bucura să văd că astăzi publică un mare meci, mâine despre un mare campion, poimâine despre una din întâmplările amuzante din istoria clubului și așa mai departe. M-ar ajuta mult să îmi amintesc.

E oare greu să se întâmple asta? Le-am scris celor care conduc pagina de Facebook a Stelei, dar nu m-au băgat în seamă. Poate că vor citi pe Steaua Liberă și vor considera că e o idee bună. Cu siguranță e, pentru că mulți steliști sunt în situația mea.

Eu nu vreau să îmi aduc aminte de ”Boro, Chelsea sau Ajax”, că atunci n-a fost Steaua. Vreau să îmi aduc aminte de Steaua, iar pentru asta am nevoie de ajutor.

Steaua trebuie să renască, dar nu din Liga 4, ci din propria sa istorie, pentru că e una măreață și pentru că doar conștientizând ce am fost cândva putem să revenim de unde am plecat. Acesta este motivul pentru care Steaua București nu a promovat în ultimii doi ani. A uitat cine e, așa cum am uitat și noi acele meciuri fantastice. Are nevoie să își aducă aminte. Când își va aminti, va trece peste toate problemele.

Eu vreau să îmi aduc aminte de acele meciuri și mulți alți suporteri vor la fel. Haideți să facem asta, dragi angajați ai clubului Steaua. Haideți să publicăm mai multe materiale despre Steaua, ca să ne amintim mai bine ce a fost în perioada de glorie, ca să înțeleagă și fotbaliștii noștri ce înseamnă să joci la Steaua și ca să ne întoarcem odată acolo unde ne e locul.

Forza Steaua!

 

Valentin N.