burleanu frf

FRF recunoaște: Cea mai mare parte a fotbalului românesc e finanțată de stat

Cu o mișcare care ne-a suprins pe toți, FRF a recunoscut că aproape tot fotbalul românesc e finanțat de stat. Astfel, Burleanu & Co. au confirmat neoficial că Steaua București poate juca fără probleme în Liga 1.

Într-un articol apărut în această lună pe site-ul FRF, băieții care conduc fotbalul românesc au lăudat Mostiștea Ulmu, pentru că e o echipă cu ”finanțare exclusiv privată”. Vă puteți da seama în ce situație e fotbalul românesc doar pentru că un astfel de articol există. Chiar și așa, FRF a ținut parcă neapărat să ajute cititorii să ajungă singuri la concluzia potrivită.

Astfel, în comunicat, aceștia au scris:

”Dacă majoritatea echipelor din fotbalul românesc sunt finanțate de Primării sau Consilii Județene, la Ulmu situația e alta. Formația de pe malul Mostiștei are un finanțator privat. […] Ulmu nu primește niciun sprijin financiar din partea vreunei instituții publice sau de stat.”

Merită lăudați cei de la Ulmu? Evident. Bravo lor și mult succes în continuare. Dar dacă ei merită felicitați, cei de la FRF merită scuipați.

FRF și-a recunoscut singură minciuna

De ani de zile deja, aceștia ne-au spus că Steaua nu are ce căuta în Liga 1. Nu, ne-au spus că nu poate juca în Liga 1, pe motiv că e finanțată de stat. Acum, tot ei ne spun că majoritaea fotbalului românesc e finanțat de stat. Și, atunci, de ce toată această poveste cu Steaua?

Povestea e doar un pretext. E un pretext pentru a ține Steaua cât mai departe de Liga 1. E o oportunitate de a descuraja suporterii și de a-i încuraja pe acei conducători steliști care abia așteaptă să închidă această secție de fotbal sau să facă vreo afacere cu Gigi Becali și infecta sa echipă.

FRF rămâne aceeași mare mizerie, pe care iubitorii fotbalului românesc o urăsc mai mult ca orice. Acest lucru s-a văzut și aseară, la rușinosul meci România – Suedia. Suporterii au aprins torțe în stadion. Au făcut acest lucru doar pentru a-i face rău federației. Și e de înțeles gestul lor.

Nu doar că naționala s-a făcut din nou de rușine, demonstrând că nu are ce căuta în fotbalul mare, dar nici nu se întrevede vreo rază de lumină în viitorul fotbalului românesc. Acesta continuă să o ia în jos, chiar dacă Burleanu impune legi pentru juniori sau pentru fotbal feminin. De ce se întâmplă asta? Pentru că acolo sus, la conducerea fotbalului, totul este putred.

Fără o schimbare totală, fotbalul românesc nu are nicio șansă să supraviețuiască. Iar dacă va continua pe acest drum, putem să ne pregătim de pe acum pentru meciuri grele cu Malta și Liechtenstein.

FRF nu face fotbal. FRF lucrează împotriva fotbalului. Acesta este motivul pentru care se dau peste cap pentru a ține departe de Liga 1 o echipă care aduce oameni la stadion. Ei nu vor fotbal sănătos, pentru suporteri. Ei vor varianta lor de fotbal, cea în care selecționerul e numit în funcție de înjurăturile pe care le cunoaște, nu în funcție de valoare sau merit.

Steaua ar fi fost deja în Liga 1, dacă era susținută politic, nu atacată politic

Acum, au lăudat Mostiștea Ulmu pentru că e una din puținele echipe cu finanțare privată. Au făcut asta pentru imagine, o mișcare de marketing și nimic mai mult. Și mai mult de atât nici nu vor face. Au lăudat Ulmu, acum gata. Acum se pot întoarce la echipele lor de partid, pentru care fac orice pentru a le promova cât mai rapid (sau FC R) în Liga 1.

Iar dacă cumva vă puneți această întrebare, răspunsul este un imens DA. Da, dacă Steaua era echipa vreunui partid politic, acum era cu siguranță în Liga 1. Însă altele sunt echipele partidului, iar acel partid și-a pus la un moment dat un secretar general la MapN, un secretar general care se asigură în fiecare an că echipa noastră rămâne în Liga 4.

P.S.

La meciul de ieri, dintre România și Suedia, camerele au surprins o imagine cu oficialii FRF. În imagine apărea Burleanu, iar pe rândul imediat de sub el era Stoichiță. Cei mai mulți oameni nu știu ce caută Mihai Stoichiță la FRF. Noi știm.

Toată vara, Mihai Stoichiță a încercat să îi convingă pe cei de la Steaua să nu ia nicio măsură în instanță împotriva măsurilor abuzive luate de FRF, măsuri care au avut ca urmări introducerea în Liga 3 a unor echipe nou-înființate. Cum i-a convins Stoichiță pe steliști să stea cuminți? Le-a promis că Steaua va fi și ea acceptată în Liga 3.

Însă zilele și săptămânile au trecut, Steaua a început sezonul în Liga 4, iar Stoichiță s-a dus să vadă împreună cu șeful său un nou eșec al fotbalului românesc. Acesta este rolul lui Stoichiță la FRF. Este omul perfect pentru o instituție atât de infectă.