MM Stoica

Doar în România, MMusca îi răspunde leului

După eșecul naționalei României cu Suedia, Marcel Răducanu, unul dintre cei mai mari fotbaliști români, a criticat dur fotbalul românesc. Legendarul stelist a spus adevărul despre ceea ce se întâmplă în România. Și pentru că a spus adevărul, unul din groparii fotbalului românesc a insistat să îi răspundă. E vorba, evident, despre șomerul MM Stoica, care caută cu disperare un loc de muncă.

Marcel Răducanu

Leul Marcel Răducanu și coama sa, pe vremea când băgau frica în Bundesliga.

„M-am așteptat la mai mult de la cei care au intrat pe parcurs, cei care erau cotați cu anumite cote. Mai ales de la Coman, după ce am auzit că cineva cere așa mulți bani pe el că va ajunge în Anglia. 20 de milioane de ce? 20 de milioane de euro? Mda, sunt curios cine o să 20 de milioane de euro pe el. Și, unde o să joace? În Anglia, unde, la Manchester City? Ce să joace el, cum să joace el în Anglia? La ce club? De-abia se chinuie pe acolo, prin România, cum să joace în Anglia? E imposibil!”, a declarat Marcel Răducanu, după meciul România – Suedia, 0-2.

În doar câteva fraze, stelistul nostru a descris perfect jenantul campionat românesc, unde jucătorii sunt praf, dar conducătorii visează să îi vândă pe sume colosale. Florinel Coman, fotbalist la Fotbal Club Fcsb, este unul dintre cei care sunt mereu lăudați, indiferent că joacă bine sau nu. E un fotbalist ținut în palme, pentru că mulți îl văd drept o viitoare mare țeapă pe care i-o pot da fotbalului vestic.

Florinel Coman nu e altceva decât un nou Nicușor Stanciu. Are calități, dar doar de fotbalist mediocru. Și niciodată nu își va depăsi această condiție. Gigi Becali și impresarii știu acest lucru. De asta suntem bombardați astăzi cu campanii de imagine pentru acest ”fotbalist”.

Fotbalul românesc e la pământ. S-a văzut și cu Suedia

Marcelino ar fi putut face la fel ca majoritatea ”experților” din România. Ar fi putut să dea vina pe o singură persoană (țapul ispășitor – de parcă chiar e posibil ca o singură persoană să fie vinovată de tot acest dezastru) sau ar fi putut să nu dea vina pe nimeni, alegând în schimb să pupe în fund în mod nejustificat anumiți fotbaliști. Dar Marcel Răducanu a preferat să spună adevărul.

Coman e un pseudofotbalist care nu va ajunge niciodată la un nivel mai ridicat decât cel la care joacă acum. Dacă va pleca din România, drumul său îl va duce spre est, nu spre vest. Și, dacă printr-o minune Becali va reuși să dea o nouă țeapă cu el, preipețiile sale prin vestul fotbalistic vor fi scurte. În cele din urmă, tot în nisipurile estului va ajunge.

Aceasta este realitatea. Acesta este motivul pentru care Florinel Coman nu poate fi criticat. Dacă îl critici în presă, riști să distrugi mirajul. Și atunci cine mai dă bani pe o petardă? Nimeni.

Evident, celor de la FC Fcsb nu le-a căzut bine că fix unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile a spus despre vedeta lor că nu știe fotbal. Așa că, și-au activat postacii.

MM Stoica caută cu disperare un job nou

Cunoașteți deja povestea lui MM. Băiatul acesta se dă un mare cunoscător de fotbal. Doar că realitatea spune altceva. După ce a plecat de la FC Fcsb, umilit fiind de Becali, MM a crezut că cluburile din Liga 1 vor sări să îl angajeze. Doar că singurul care crede că MM Stoica chiar știe fotbal e MM Stoica. Așadar, șmecherașul e acum șomer.

E șomer, dar e șomer în căutare de loc de muncă. S-a dus la Gsp și a încercat să își facă reclamă, dar nimic. Așa că, a crescut activitatea de pe Facebook. Acolo, MM Stoica a avut grijă să îi atace pe toți cei care au lovit direct sau indirect în Becali. Și uite așa a ajuns musca să sară la gâtul leului.

Da, musca de MM a îndrăznit să îi răsundă lui Marcel Răducanu. Adică un fost pușcăriaș care habar nu are fotbal și care a fost condamnat pentru că, prin acțiunile sale, a făcut rău fotbalului s-a trezit să îi dea lecții unui fotbalist care a avut la picioare nu doar România, ci și Germania. Într-o postare rahitică, Stoica l-a apărat pe Coman. A spus despre el că ”conduce solitar topul realizărilor cu 12 reușite (7 goluri + 5 pase de gol)” și că de fapt nu se chinuie, ”cum susțin unii”.

Coman e un fotbalist slab, într-un campionat foarte, foarte slab

Doar că acei ”unii” chiar știu despre ce vorbesc. Coman a ajuns la 7 goluri și 5 pase de gol într-un campionat extrem de slab, jucând împotriva unor echipe care se dau la o parte din fața FC Fcsbului. Iar dacă noi am folosi acum o mașină a timpului și l-am aduce în Liga 1 pe fotbalistul Marcel Răducanu, din sezonul 1979-1980, ca să joace în exact celeași condiții ca și Coman, stelistul ar marca ușor de 100 de ori mai multe goluri decât fcsbistul. Pentru că Marcel Răducanu a fost fotbalist, în timp ce Coman nu e. Iar omul Marcel Răducanu se pricepe la fotbal, în timp ce MM Stoica știe doar să bâzâie, la fel ca toate muștele.

Da, înțelegem că MM Stoica își vrea jobul înapoi. Nimeni nu-l vrea. N-are nicio șansă altundeva. Și nici nu poate spera să aibă rezultate cu altă echipă în afară de FC Fcsb, o echipă murdară, care folosește tactici din manualul lui Mircea Lucescu. E normal, așadar, să vrea să se întoarcă la FC Fcsb. Și, dacă ar fi vorbit despre altcineva, l-am fi ignorat.

Dar această muscă nu are voie să vorbească despre Marcel Răducanu.

Marcel Răducanu știe ce vorbește. Ascultați de el!

Când Răducanu făcea magie în teren, Stoica nici nu știa ce e aia minge. Când Răducanu demonstra că se pricepe și în afara terenului, prin deschiderea unei școli de fotbal de succes în Germania, Stoica dădea țepe, cu tranzacții ilegale de fotbaliști, care au prejudiciat statul. Acum, că Răducanu vorbește, Stoica ar trebui să asculte, nu să bâzâie ca o muscă. La fel ar trebui să facă și proștii care conduc fotbalul nostru și care cred că se pricep.

Nu vă pricepeți. Marcel Răducanu se pricepe. Ascultați de el, nu de muștele care zboară în jurul vostru de parcă ați fi niște că… Just sayin’.