devotați clubului imaginea stelei mania investițiilor anularea mărcii Steaua marca Steaua

Dați-ne nouă marca Steaua! 10 motive ca să ne-o dați gratuit!

Ați văzut probabil campania agresivă și neîncetată prin care anumite persoane, ziare sau televiziuni cer ca FC Fcsb și Gigi Becali să primească gratuit marca Steaua. Toate bune și frumoase, dar de ce să o primească ei și nu noi? De ce să nu primim noi, Steaua Liberă, marca Steaua gratuit?

Chiar nu există niciun argument împotriva acestei idei. Ba, mai mult, există chiar prea multe argumente în favoarea sa. Vom enumera acum doar câteva din ele:

  1. Steaua Liberă nu a făcut niciodată pușcărie.
  2. Steaua Liberă nu a fost niciodată implicată în ”afaceri” în urma cărora statul a luat țeapă.
  3. Ne plătim taxele la timp.
  4. Nu producem prejudicii nimănui, deci nici statului.
  5. Dacă am organiza un meci de fotbal, am strânge cel puțin 100 de oameni. La meciul cu Astra, FC Fcsb a vândut doar 93 de bilete.
  6. Știm mai mult fotbal decât MM Stoica.
  7. Suntem bine crescuți și respectăm oamenii și legile, spre deosebire de Becali.
  8. Iubim Steaua.
  9. Suntem mult mai bine pregătiți în domenii precum managementul, marketingul, relațiile cu publicul și presa, etc. decât cei de la FC Fcsb.
  10. Suntem mult mai bine pregătiți decât mulți din conducătorii clubului Steaua. Cristian Cîrlan, de exemplu.

Și lista poate continua, dar ne vom opri aici, ca să nu ne adormim cititorii. Așa cum am zis, chiar nu există niciun motiv ca noi să nu primim gratuit marca Steaua. Că o primim definitiv sau că ne dă ministerul doar dreptul de folosire, noi tot mulțumiți vom fi. Dar să ne dea clubul voie să și jucăm gratuit în Ghencea, pe noul stadion. Gratuit sau contra unei chirii insignifiante, cum a fost pe vremea când FC Fcsb juca acolo și folosea abuziv identitatea clubului nostru, producând prejudicii imense.

Dați-ne marca și haideți să vedem ce putem face. Garantăm succesul!

Ce-ar fi dacă n-ar fi o glumă?

Evident, textul de mai sus e doar o glumă. O glumă proastă, chiar. Slăbuță rău. Dar motivele enumerate mai sus nu sunt cu nimic mai puțin serioase decât cele enumerate de apărătorii lui Becali. Aceștia vor ca el să primească gratuit nu unul, ci două bunuri ale statului. Primul e marca Steaua, pe care Becali ar putea-o valorifica pentru a face foarte mulți bani. Al doilea e noul stadion, care, dacă-i va fi dat, îi va reduce cu mult cheltuielile. Asta ar fi un mare plus pentru FC Fcsb, fără a mai lua în calcul și banii făcuți din vânzarea biletelor.

Din această afacere pe care o propun atâția indivizi, sub pretextul facerii de bine pentru fotbalul românesc, doar o parte ar ieși în câștig: FC Fcsb. Toate celelalte părți, clubul Steaua București, statul, noi, ar ieși în pierdere. Chiar și așa, scenariul de mai sus e unul pe care mulți îl iau în calcul. Și, când spunem mulți, ne referim la mulți oameni cu influență, care ar putea face ca un astfel de scenariu să devină realitate.

În acest caz, de ce să primească FC Fcsb totul? De ce nu noi? De ce nu altă echipă din România? De ce nu altă societate comercială privată? De ce e neapărat nevoie ca o glumă precum FC Fcsb să primească gratuit marca Steaua și dreptul de a folosi noul stadion? Pentru că nu e. Chiar nu e.

Probabil pentru că le e mult prea bine, unii au ajuns să viseze că pot să facă orice. Au ajuns să se considere mari stăpâni peste bunuri publice, pe care își permit să le împartă după bunul plac: ”Unul pentru unchiul, unul pentru mătușa, unul și pentru ne-a Gigi, că a dat la oameni.”

Asta este într-adevăr o glumă proastă. Una mult mai proastă decât trecerea mărcii Steaua în proprietatea Stelei Libere. Măcar noi chiar am face ceva serios cu marca asta, spre deosebire de alții care știu doar să fure de la stat și să bage în propriul buzunar.

Măcar am înțeles rostul campaniei din presă

Acum înțelegem, ușor, ușor, de ce a dus presa o campanie atât de agresivă pro-Becali. Scopul final a fost convingerea cetățenilor și a celor cu putere de decizie. Cu propaganda lor, au vopsit o idee foarte proastă pentru stat, într-un care pare bună, la care tot mai mulți se gândesc. Iar partea cea mai proastă e că se gândesc la ea din cele mai proaste motive.

Dacă statul ar fi decis să privatizeze clubul Steaua, poate că de aici ar fi rezultat ceva bun. Posibilitatea există. Din păcate, indivizii care conduc vor să ”stingă conflictul”, ca să nu mai intre în gura lui Becali. Când acestea sunt motivele pentru care iei în calcul o posibilă afacere cu un fost sau posibil viitor pușcăriaș, mai bine te lași. Mai bine închizi tot și te lași.

 

P.S. Pentru cei care se pregătesc să strige, nu, Steaua Liberă nu își dorește să primească gratuit marca Steaua. Nu ne-o dorim nici contra cost. Nu pentru că nu ar merita. Cu siguranță ar merita. Cu siguranță am face o grămadă de bani cu ea. Însă, nu o vrem pentru că marca Steaua trebuie să rămână la clubul Steaua. Așa cum și stadionul Steaua trebuie folosit doar de clubul Steaua. Aceasta e decizia corectă, nu cea care ”stinge conflicte”.