prejudiciul colonel florin talpan promovarea stelei

Regulamentul pentru înscrierea la concursul pentru poziția de comandant a fost modificat, ca Florin Talpan să nu poată participa

”Răul nu moare ușor”. Așa spune o vorbă din popor. Din păcate, aceasta se aplică și clubului Steaua. Sistemul care a încenuncheat clubul nostru și care l-a aruncat în mediocritate nu pare dispus să lase prada din gheare. Pentru a-și întări pozițiile și pentru a-și apăra fundurile, băieții deștepți au luat o măsură la care ne așteptam, dar pe care o credeam prea nesimțită pentru a fi vreodată aplicată. Bunul simț, din păcate, nu e o piedică pentru cei care l-au ajutat pe Becali să îngroape Steaua. Astfel, regulamentul de înscriere la concursul pentru poziția de comandant al clubului a fost modificat cu dedicație. A fost modificat în așa fel încât Florin Talpan să nu poată participa.

Modificarea cu pricina e una minoră, dar decisivă. În acest an, pentru a se putea înscrie la concursul pentru poziția de comandant al Stelei, un aplicant trebuie să îndeplinească acest criteriu: TREBUIE SĂ FI TERMINAT O FACULTATE DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT.

E o modificare lipsită de logică, evident. Nu e necesar să fii doctor sau masterand în educație fizică ca să fii un bun manager și să poți să conduci un club sportiv. De altfel, e destul să priviți la majoritatea cluburilor din lume. Veți observa că cele mai multe sunt conduse de oameni care au terminat orice altceva în afară de o facultate de educație fizică.

Competența, rezultatele obținute de-a lungul timpului, chiar și dorința fanilor sunt criterii mult mai importante, care ar trebui să conteze mult mai mult în luarea în considerare a unui candidat pentru poziția de comandant al Stelei. Băieții deștepți, însă, nu sunt de aceeași părere.

Dintre cei doi indivizi care și-au exprimat până acum dorința de a ocupa poziția de comandant, doar unul a terminat o facultate de educație fizică și sport. Acesta este Cristian Cîrlan. Celălalt, Florin Talpan, a absolvit o facultate de drept.

Criteriu introdus cu dedicație

cîrlan

Pe lângă Academia de Educație Fizică și Sport, Cîrlan se laudă în CV-ul său și cu finalizarea unui curs post-universitar de conducere. A făcut acest curs, chiar anul trecut, înainte să fie numit locțiitor al comandantului.

Dată fiind situația în care ne aflăm, cu cei doi candidați, este clar că acest nou criteriu îl avantajează pe unul și îl dezavantajează pe celălalt. Și probabil că acesta a fost până la urmă și scopul introducerii sale. Până acum, niciun comandant de-al clubului Steaua nu a fost ales în funcție de facultatea terminată.

Mai mult, e greu de înțeles de ce la clubul Steaua au loc astfel de alegeri. Clubul nostru este singura părticică din Armata Română unde comandanții sunt numiți în funcție de concurs. Peste tot, în rest, comandanții sunt numiți direct. Din păcate, se pare însă că domnul ministru Nicolae Ciucă nu poate să le facă pe plac fanilor și să îl numească direct pe Florin Talpan, singurul om care ar trebui să conducă Steaua.

Ce e interesant e că Cristian Cîrlan nu a dat niciun concurs pentru poziția de locțiitor al fostului comandant, Bixi-Pompiliu Mocanu. De acolo, odată cu plecarea lui Mocanu, a fost propulsat direct în poziția de comandant, chiar dacă doar interimar. (Pe site-ul clubului Steaua, Cîrlan e trecut deja ca președinte al clubului. Aici)

Și cum a ajuns Cîrlan în această poziție? Secretarul general al MApN, Codrin Dumitru Munteanu, a fost cel care l-a numit locțiitor. Această mutare a avut loc peste capul fostului comandant, Mocanu. Codrin Munteanu a fost prezent la ceremonia de trecere în rezervă a lui Boroi, cel mai slab comandant din istoria Stelei și prieten foarte cu Cîrlan.

Astfel, e imposibil să nu te gândești că acest criteriu a fost introdus doar pentru a-l face pe Cîrlan comandant și pentru a asigura că băieții deștepți nu pierd controlul pe care îl au asupra Stelei.

Talpan nu e dorit comandant, pentru că i-ar face bine Stelei, deci rău lui Becali

În ultimii ani, cei din MApN au făcut aproape tot ce le-a stat în putere pentru a opri urcarea lui Florin Talpan în poziția de comandant al clubului. În ciuda rezultatelor excelente obținute și chiar dacă e cel mai potrivit pentru a conduce clubul Steaua, Florin Talpan nu numai că nu a fost promovat, dar a fost chiar amendat uneori, pentru simplul fapt că și-a făcut treaba și a câștigat procese pentru clubul Steaua. Acesta s-a trezit e multe ori cu controale pe cap și de multe ori chiar superiorii i-au pus bețe-n roate, încercând să-l împiedice să ajungă la procesele pe care le avea cu FC Fcsb.

Trebuie să spunem că Florin Talpan este singurul om care chiar are un plan pregătit pentru Steaua, un plan pe termen lung, care are ca scop ridicarea clubului la nivelul la care a fost odată. Talpan dorește să ducă acest plan la bun sfârșit cu ajutorul unor foști mari steliști, precum Marcel Răducanu, pe care l-a ajutat să își recupereze pensia. Pentru că a fugit din țară în perioada comunistă, ”Marcelinho” a fost scos din evidențele armatei și i-a fost luat dreptul la pensie. Această mizerie a regimului comunist nu a fost corectată după ce respectivul regim a căzut.

Din păcate, este tot mai clar că nimeni din conducerea armatei nu vrea binele Stelei sau a sportivilor steliști.