prejudiciul colonel florin talpan promovarea stelei

Florin Talpan: „Am luat măsurile legale pentru ca judecătoarea Beatrice Ioana Nestor să fie exclusă din magistratură!”

Florin Talpan a trimis astăzi un punct de vedere către presa din România, în legătură cu procesul dintre el și Gigi Becali. Talpan a anunțat că a luat măsuri ca judecătoarea Beatrice Ioana Nestor, care a luat o decizie ciudată în procesul Talpan vs. Becali, să răspundă pentru acțiunile sale.

Chiar mai șocant e faptul că stelistul a dezvăluit și că a fost sunat și amenințat de către Gigi Becali. Mai jos puteți citi punctul de vedere emis de către colonelul Talpan.

Punct de vedere Florin Talpan:

„Deoarece mi s-a cerut un punct de vedere privind solutia ICCJ în dosarul  având ca obiect răspundere civilă delictuală, recurent fiind Becali vă informez punctual:

Împotriva judecătoarei Nestor Beatrice Ioana deja am început să întreprind măsuri legale pentru ca aceasta să fie exclusă din magistratură, ca astfel de „derapaje” să dispară din România  Fapta acestui judecator se încadrează în mod cert la abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) raportat la art. 991 din acelasi act normativ;  -“exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă“ din legea 303/2004 privind statutul magistraţilor. Judecarea cauzei nu avea loc de interpretări deoarece judecătoarea Nestor Beatrice Ioana trebuia să aplice strict art. 483 alin. (3) CPC. În România există instituţii specializate pentru cercetarea acestor manifestări ilegale, mafiote.

Un judecător care nu aplică legea, care este FORMATOR INM(!), un judecator „care scrie cărţi de drept civil şi procedură civilă” DAR CARE UITĂ „CODUL DE PROCEDURĂ CIVILĂ DEOARECE VREA ŞI POATE, NU ARE CE CAUTA ÎN MAGISTRATURĂ!

ÎCCJ nu avea competenţa şi în atribuţii să judece motivele invocate de Becali, aspecte procedurale, ci trebuia să analizeze conformitatea hotărârii în raport cu regulile de drept aplicabile. ICCJ nu putea aprecia hotărârea instanței de apel asupra probelor, hotărâre care în nici un caz nu poate fi supusă cenzurii instanței de control judiciar respectiv a ÎCCJ  având în vedere dispozițiile art. 483 alin. (3) C. proc. civ., potrivit cărora recursul urmărește să supună Înaltei Curți de Casație și Justiție examinarea, în condițiile legii, a conformității hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile, iar aspectele ce țin de aprecierea probatoriului reprezintă chestiuni de netemeinicie și nu de nelegalitate. – Tot Decizia  ÎCCJ  dar a unui complet care respectă legea, nu ca formatorul INM Nestor Beatrice Ioana (S ICCJ  nr. 255/2018 Secţia I civilă).

Mai mult decât atât, în faţa acestui judecator am fost insultat şi ameninţat, ea neluând nici o măsură legală împotriva lui Becali! Or, există măsuri legale ce se iau de urgenţă, de la scoaterea din sală la amendarea celui care tulbură liniştea publică sau săvârşeste infracţiuni de audienţă! Afirm acest lucru pentru ca era de fapt o infracțiune, o ameninţare chiar în faţa ÎCCJ!

Referitor la faptul că Becali “moare de râs” privind  scrisoarea deschisă formulată de către mine în atenţia dlui Preşedinte Iohannis şi opiniei publice, pot spune doar atât: trimiterea a zeci  de mesaje de ameninţare pe telefon la diverse ore din zi şi noapte, apelarea fără drept şi fără acceptul meu, în scopuri de intimidare, reprezintă concurs de infracţiuni, de hărţuire şi ameninţare a familiei mele!  Spun asta tocmai pentru ca sunt un bun jurist, aşa cum îmi scria chiar el, în mesajele de ameninţare şi de hărţuire!

O singură dată să mai fiu deranjat eu, mama mea, sau partenera mea de viaţă şi voi formula plângere penală la Parchet! Şi tocmai pentru că sunt un bun jurist şi sunt în primul rând un om cu frica Lui Dumnezeu, îl sfâtuiesc să se potolească, pentru că se află în termenul de încercare de 8 ani al condamnării cu suspendare pentru săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate aflate în concurs şi repercusiunile sunt grave dacă săvârşeşte alte infracţiuni în această perioadă!

Toate acestea se întâmplă din ”bunăvoinţa şi neaplicarea corectă a legii“ de către judecătorea Nestor Beatrice Ioana, prejudiciul meu, al mamei mele, al familiei mele, în urma pronunţării acestei hotărâri nelegale crescând îngrijorător!

Şi mai mă întreb ca simplu cetăţean, cum această Nestor poate să îi mai privească în ochi pe colegii ei, judecători ai Curţii de Apel Bucureşti, care au judecat corect şi legal, când ea, prin această hotărâre, le râde în nas, spunând că de fapt aceştia nu au judecat conform legii?!

De fapt Judecătorii Curţii de Apel şi ea ştiu foarte bine că hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este corectă şi legală, iar cea pronunţată de ea este nelegală, un adevărat atac la statul de drept şi la lege! Cum poate să nu îi fie ruşine?

În final, celor care râd acum le spun că eu râd întotdeauna la urmă.”