steauafobia becali

Steauafobia

Nu e un secret că Becali are gura spartă. De nenumărate ori acesta și-a dat de gol antrenorii sau avocații, dezvăluind planurile acestora înainte ca ele să poată fi aplicate. De data aceasta, însă, Becali nu și-a dat de gol angajații. A dat de gol însuși FRF-ul, despre care a dezvăluit că va modifica regulamentele, pentru ca Steaua să poată promova fără probleme în Liga 1.

Îi este frică de Steaua

Astăzi, Becali a făcut din nou show. Stresat că partida de ieri, dintre FC Fcsb și Academica Clinceni, a fost urmărită de procurori și suspectată de blat, fostul pușcăriaș și-a convocat din nou sclavii din presă și a început să urle:

”A înnebunit lumea în țara asta! Trebuie să se desființeze DNA-ul pentru a se liniști lucrurile în România.”

Pe scurt, dacă nu ești cu el, nu ai ce căuta în țara asta. Pentru că DNA-ul îi investighează afacerile dubioase, această instituție trebuie desființată. Becali urlă la TV, sperând că va convinge destui oameni și că va scăpa.

Asta e strategia lui. Ca orice individ cu prea multă iubire de sine, Becali crede că cuvintele lui au influență asupra celor care le ascultă. Drept urmare, vorbește mult, sperând că hipnotizează oameni.

Țintele sale sunt astăzi procurorii și Steaua. De primii are cea mai mare frică, pentru că știe că poate oricând să se întoarcă la pușcărie. Însă teama față de Steaua e una la fel de mare. Aceasta e o teamă de ordin financiar, pentru că Becali știe două lucruri:

  1. Știe că trebuie să plătească cei 35 de milioane de euro pentru prejudiciul produs Stelei. Deja, judecătorii au decis că el a produs prejudicii, prin acțiunile sale. Aici, nu mai are loc nicio altă discuție.
  2. Știe că nu se pricepe la fotbal. Becali se laudă că se pricepe la fotbal, însă nu e așa. În ultimii ani, nu a mai reușit să dea țepe și să scoată bani din transferurile unor fotbaliști de 3 lei. Dacă nu va reuși nici în sezonul următor să se califice în cupele europene, indiferent de ceea ce se întâmplă la tribunal, Becali va închide echipa. A spus-o chiar el: ”Dacă văd că e groasă treaba, vând ce vând, îmi salvez banii și gata.”

Steaua este un ghimpe în coastele lui

Becali nu s-a ascuns și a spus că își dorește ca procurorii care îl anchetează să fie dați afară. Sunt cuvintele unui om cinstit, evident. Pentru că doar un om cinstit, care nu are nimic de ascuns, se teme de procurori și de justiție. (ironie)

Același om cinstit nu vrea ca Steaua să promoveze. Nu doar atât, vrea ca FRF să dea reguli ca să oprească Steaua să promoveze. Da, așa procedează un om cinstit.

Și, dacă FRF nu i-a făcut pe plac, Becali s-a dus la TAS și a contestat. Așa cum a contestat titlul câștigat de Hagi. Și atunci, i s-a părut nedrept ca o echipă pe care el o considera satelit să îi fure jucăria.

”Steaua nu o să poată să promoveze, o să vedeți. E club departamental, trebuie să rămână la nivel de amatori, la liga a patra. Așa e legea, așa spun regulamentele FIFA: e competiție neloială. Noi ne luptăm cu regulamentele interne.

Atunci ei și dacă promovează în liga a treia, vor rămâne acolo blocați, pentru că nu se permite să promovezi când ești club departamental. Când se va da hotărârea, Steaua nu o să mai poată să promoveze. Speța mi-a explicat-o foarte bine avocatul. Am fost convins de argumentele lui, am înțeles-o foarte bine,” a mințit din nou Becali. 

E o încercare disperată de manipulare. Știm deja că nimic din ce a zis el mai sus nu e adevărat. Ionuț Lupescu a explicat foarte clar cum stau treburile cu regulamentele UEFA și echipele departamentale. Mai mult, există deja destule echipe ”departamentale” care joacă în Cupele Europene.

Iar lovitura decisivă pentru Becali a venit chiar de la UEFA, care a declarat pentru ProSport că: ”Nici regulamentele UEFA cu privire la competițiile la nivel de club, nici regulamentele UEFA cu privire la FairPlay-ul Financiar și Licențiere nu conțin restricții pentru cluburile deținute de stat.”  Sunt lucruri cunoscute, confirmate chiar de către angajați FRF, precum Adrian Stângaciu, directorul departamentului juridic, care a declarat  pentru ProSport: „Nu există nicio restricție pentru participarea CSA Steaua în cupele europene, indiferent cum e organizat clubul! Nu încape discuție pe tema asta!”

Însă Becali continuă să dezinformeze, în speranța că cineva îl va asculta, că va convinge pe cineva, că acel cineva îi va face pe plac. Cam greu.

Promovarea Stelei înseamnă automat falimentul FC Fcsbului

În acest moment, Becali face bani doar pentru că mai reușește să vândă această minciună pe care tot el a pornit-o. Însă el știe că minciuna are o dată de expirare.

Când Steaua va promova în Liga 3 și va fi afiliată direct la FRF, toate aceste încercări penibile de a pretinde că FC Fcsb e Steaua vor lua sfârșit. FRF nu se poate expune unui proces. Nu își permite așa ceva. Mai ales că un astfel de proces ar fi pierdut încă de la început. Chiar mai mult, FRF nu ar putea dezafilia Steaua, din moment ce chiar FRF încalcă drepturile membrului său afiliat. 

Presupunând că un potențial proces nu ar merge în instanță, unde FRF ar pierde fără dar și poate, chiar și Comitetul Executiv, Comisia de Disciplină sau orice alt organ al FRF ar fi nevoit să îi dea câștig de cauză Stelei. Nu poți fura imaginea unui membru, iar apoi să te superi dacă ești dat în judecată.

În aceste zile, FC Fcsb nu mai produce chiar atât de mulți bani cum producea înainte. Mai reușește câteodată să fraierească niște suporteri, mai vinde un jucător prin China sau Arabia Saudită, dar sumele încasate nu sunt destul cât să facă afacerea profitabilă.

E important așadar ca Steaua să nu promoveze. Poate, poate, cu încă un an sau doi de funcționare, echipa lui Becali va reuși să mai dea o țeapă sau două. Altfel, s-a cam terminat.

Dezvăluire făcută de Becali

”Am contestat la TAS deciziile Comitetului Executiv legate de fotbalul feminin și de promovarea cluburilor departamentale. CSA o să promoveze degeaba, nici în «C» n-ar trebui să fie primiți. Comitetul Executiv a luat hotărârea pentru ca CSA să poată promova. Noi am contestat-o și va fi ca noi”, a declarat Becali pentru ProSport.

Gura lui mare, ne-a dezvăluit astfel un lucru pe care nu îl știam. Se pare că cei din Comitetul Executiv al FRF s-au adunat și au votat eliminarea restricțiilor de promovare a cluburilor deținute de stat (Becali le numește ”departamentale”) în prima Ligă. Au votat sau urmează să voteze.

Indiferent de situație, Becali a făcut contestație la TAS. De ce? Ca să mai tragă de timp. Nu vă lăsați păcăliți de cuvintele sale. Sunt cuvintele unui om disperat, ale unui om fără niciun fel de putere asupra fotbalului adevărat.

Dacă Becali nu minte și dacă e adevărat, e bine că FRF a luat această decizie. Măsura de a restricționa accesul cluburilor de stat în prima ligă (acestea nu pot juca în prima ligă dacă sunt deținute direct de stat. E nevoie să fie făcută o asociere cu un non-profit sau o societate pe acțiuni. Acestea din urmă pot fi deținute de stat.) e una discriminatorie, chiar primitivă. Cel mai important, e una de care nimeni nu ține cont.

Cele mai multe echipe din prima ligă sunt finanțate de primării și consilii județene, adică de stat. Nu sunt cu nimic diferite de Steaua.

La final, o întrebare pentru cititori:

Acum că știți toate aceste lucruri, ați înțeles de ce unii colonei nu s-au grăbit să readucă Steaua în prima ligă?!