marcel răducanu

Interviu cu legendarul Marcel Răducanu: „De Steaua mi-e dor rău de tot!” – În exclusivitate pentru Steaua Liberă

Nu poți să spui Steaua București fără să îți amintești de legendarii sportivi care, de-a lungul timpului, s-au antrenat și au făcut performanță în Ghencea. În ceea ce privește fotbalul, unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut România, dacă nu cel mai mare, a fost un stelist, Marcel Răducanu.

Născut la București, la data de 21 octombrie, în 1954, Marcel Răducanu a debutat la Steaua în 1972, la doar 18 ani. A debutat la o echipă foarte puternică, cu mari vedete, dar s-a impus aproape imediat. Talentul său și spectacolul pe care îl oferea pe teren au făcut ca publicul din Ghencea să se îndrăgostească de el aproape imediat.

Marcel RaducanuPentru Steaua, Marcel Răducanu a jucat până în 1981, strângând 229 de meciuri și 94 de goluri. În 1981, la 27 de ani, a fugit în Germania de Vest, pentru a scăpa de regimul comunist. Acolo, a făcut același lucru ca în România, adică i-a făcut pe germani să se îndrăgostească de el și de driblingurile sale.

„Toată lumea care merge la stadion vrea să vadă show! De ce credeți că vine lumea la stadion? Ca să vadă alunecări? Astea le vezi tot timpul. Oamenii vor să vadă fotbaliști!” ne-a spus domnul Răducanu într-un interviu dat în exclusivitate pentru Steaua Liberă.

Driblingul a fost doar unul dintre subiectele pe care le-am discutat cu dumnealui. Am mai discutat despre istorie, despre fotbal, despre Steaua, despre promovarea echipei noastre de fotbal, despre domnul colonel Florin Talpan și multe altele. Puteți asculta întreg interviul cu domnul Marcel Răducanu, fotbalistul care a vrăjit Ghencea, mai jos sau pe canalul de Youtube Steaua Liberă.

Photo credit: Clement Peter