Florin Talpan ce trebuie sa faca steaua ca sa prmoveze in liga 1

Florin Talpan: ”Nu este însă prima oară când acest Mironică denaturează declarațiile mele.”

Mai jos, declarația dată de Florin Talpan ca răspuns pentru cele spuse de Mitică Dragomir și Mihai Mironică la ProX.

Declarația lui Florin Talpan

Sincer, nu îi înțeleg pe unii cărora “le vorbește gura fără cap”. Ce-i drept,  dl.  Dragomir a fost indus în eroare de afirmațiile lui Mironică. Dar este inadmisibil să faci asemenea afirmații, să jignești în mod total gratuit o persoană care nu te-a jignit sau nu te-a deranjat cu ceva vreodată.

Consider că poziția dlui Dragomir, nu este deloc elegantă și nici demnă de a unui personaj de un asemenea nivel de cultură și educație, ca să nu verifice, să nu se informeze în prealabil de declarațiile mele date, pentru a putea să și comenteze în mod corect în acest sens. Eu nu mi-am permis să îl jignesc pe dl Dragomir nici măcar atunci când a declarat public într-o emisiune a lui Dan Diaconescu că „Steaua este luată în fals de Gigi Becali, că Gigi Becali poate fi arestat! Că acesta este un hoț! Când a afirmat că l-a ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua! Când a afirmat că își face autodenunț”. Nu așa spunea? Conform legii echipa lui Becali nu  trebuia să evolueze în liga I începând cu anul 2003.

Faptele din anul 2003 sunt foarte clare dar eu nu trebuie să jignesc pe nimeni ca să demonstrez ceva și cuiva. Fiecare persoană plătește mai devreme sau mai târziu pentru tot răul din viața asta, este doar o chestiune de timp. Cert este faptul că din cauza celor petrecute în anul 2003, au trebuit ani de zile și zeci de procese pentru ca eu să îndrept nedreptățile făcute.

Este adevărat că la asemenea susțineri vehemente ale lui Mironică în direct, neverificate, care la prima vedere par a fi corecte și reale, nu prea ai cum să reacționezi. De fapt ar fi trebuit să fie corecte pentru că vin de la un jurnalist. Dar nu sunt.

Nu este însă prima oară când acest Mironică denaturează declarațiile mele, le interpretează în mod eronat și le prezintă opiniei publice total deformat pentru a atrage împotriva mea antipatia, ura și disprețul suporterilor și al oamenilor din sport.

Nu știe să citească sau nu înțelege ce citește? Voi ce credeți? Păi să analizăm scurt și la obiect, deoarece până la urmă adevărul este unul.

În comunicatul meu către presă, afirm, că stadionul ar trebui să se numească Steaua Bucuresti. Citez din comunicat ultima pagină “Însă, în opinia mea, acest stadion ar trebui să poarte numele de STADIONUL STEAUA BUCUREȘTI, pentru continuarea istoriei Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, pentru  păstrarea numelui și a mărcii“.

Păi și atunci, “nea” Mironică, chiar nu știi să citești, sau citești printre rânduri, în diagonală?

Că am declarat și că m-am amuzat de informația apărută în presă cum că s-ar fi propus ca stadionul să se numească Talpan, și că această propunere (a adevăraților suposteri steliști) m-a flatat? Păi da, m-a flatat! Pe cine nu ar fi flatat?

Dar puteți citi, și observa că în mod clar ,,am opiniat că numele stadionului să fie de Steaua București, așa cum a afirmat ulterior și dl Dragomir, în interviul dat.

Este de asemenea adevărat și faptul că am contribuit la construcția acestui stadion, deoarece încă din anul 2014 am venit cu propuneri de reactivare a echipei de fotbal și de construcție a unui nou stadion. Mai mult decât atât, acest stadion nu însemnă nimic fără marca Steaua București, fără numele de Steaua București, fără palmaresul echipei de fotbal Steaua Bucuresti pe care le-am câștigat în instanță, contribuind la construcția lui, prin fiecare dosar câștigat. Îmi pare rău că trebuie să spun dar nu este similară situației expuse de dl Dragomir, ca atunci când ești manager și construiești un nou sediu LPF.

Nu neg faptul că mulți suporteri mi-au spus că pentru ei stadionul este al lui Talpan. Moral da, cred că este și stadionul construit de mine pentru toate realizările mărețe obținute: marca STEAUA BUCUREȘTI, numele STEAUA BUCUREȘTI palmaresul echipei de fotbal STEAUA BUCUREȘTI, etc.

Așa că dle Mironică, dacă vrei să mai ai ascultători, ”pune mâna“ sârguincios și citește în prealabil articolele pe care vrei să le discuți cu suporterii.   (Vezi? Am fost de bună credință și am spus că nu ai citit articolul, nu că ai făcut-o în mod “intenționat“)

Și mai “pune mâna” și înțelege și ce citești, nu mai denatura comunicatele de presă, deoarece s-ar putea să te trezești fără ascultători. Deoarece și acele puține persoane care nu te înjură azi  pe stadioane, să se plictisească de aberațiile tale și într-o zi să nu te mai asculte, iar tu să vorbești singur – singurel la pereți!!!

CONSILIER JURIDIC ȘEF AL CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREȘTI

Colonel de justiție,

Florin – Costel TALPAN