devotați clubului imaginea stelei mania investițiilor anularea mărcii Steaua marca Steaua

Incompetenți sau rău intenționați?

Ca urmare a articolului publicat de Steaua Liberă azi dimineață, conducerea clubului Steaua a ținut nepărat să dea un răspuns. Acum câteva ore, au publicat un comunicat de presă în care, ca de obicei, au suflat praf în ochii suporterilor.

Comunicatul este de o nesimțire aproape incredibilă. Nu e cu nimic diferit de toate celelalte comunicate în care conducerea clubului promitea același lucru, că va avea grijă de imaginea Stelei. De fiecare dată am rămas doar cu promisiunile, pentru că niciodată nu a fost luată nici măcar o singură măsură pentru a proteja Steaua.

Dar probabil că cei din conducere au crezut că ne pot duce din nou cu zăhărelul, mai ales în aceste momente, când suporterii sunt supărați din cauza lipsei de reacție a clubului față de abuzurile AMFB. Din păcate pentru ei, nu mai merge.

Comunicatul publicat astăzi include 6 puncte importante:

1. Aceleași minciuni obositoare

”Steaua București asigură atât opinia publică cât şi pe suporterii steliști că face toate demersurile necesare legale pentru protejarea mărcilor „Steaua” şi „Steaua București”. Așadar, Steaua București nu va permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanțelor celui mai important club sportiv din România;”

În fiecare din ultimii ani am avut un astfel de comunicat. De fapt, fiecare nou comandant și-a pornit activitatea promițând fix acest lucru. Niciunul nu s-a ținut însă de cuvând.

În fiecare din ultimii ani Gigi Becali a continuat să dezinformeze, mințind întreaga țară cu ajutorul sclavilor săi propagandiști din presă. Niciodată, nimeni din conducerea clubului nu l-a înfruntat. Nimeni în afară de Florin Talpan.

Conducerea clubului nu a făcut și nu face nici acum nimic pentru a proteja imaginea, numele și marca Stelei.

2. Un spate întors singurului om care chiar muncește pentru Steaua, Florin Talpan

”Opiniile, ideile și comunicatele transmise în mass-media de către persoane din cadrul sau din afara clubului exprimate în nume propriu nu reprezintă punctul de vedere oficial CSA STEAUA BUCUREȘTI.

Fraza de mai sus e un atac la adresa lui Florin Talpan, dar și o pupă subtilă aplicată tălpilor stăpânilor de mai sus. Acești stăpâni sunt cei care se bucură când aud că Steaua nu promovează, care au făcut scandal când au auzit că Steaua și-a reactivat secția de fotbal, care chiar le-au transmis fotbaliștilor că ”obiectivul Stelei nu e promovarea”.

Așa înțelege conducerea clubului să lupte pentru protejarea imaginii Stelei. Îi întoarce spatele singurului om care se luptă pentru clubul nostru și care a îndrăznit să spună că vrea ca Steaua să promoveze în acest an.

Dacă Florin Talpan a spus că Steaua își dorește să promoveze, dar conducerea Stelei vine și ne zice că opiniile sale nu reprezintă și poziția clubului, noi ce putem să înțelegem? Un singur lucru: promovarea în Liga 3 nu reprezintă punctul de vedere oficial al CSA Steaua București.

Partea cea mai frumoasă e că presa vândută abia a așteptat să apară acest comunicat. La doar câteva minute de la publicarea sa, sclavii becalieni din presă au și postat:

muie digi

Mesajul este unul clar: ”Florin Talpan nu are susținerea noastră.” Este un mesaj transmis de conducerea Stelei fix dușmanilor Stelei. Este un mesaj pe care oameni ca Lumînare îl așteptau de zile bune.

Felicitări, domnule Hîncu!

3. Conducerea Stelei s-a făcut singură de rușine, arătând întregii țări cât este de incompetentă

”Comunicările oficiale se realizează prin intermediul paginii de internet csasteaua.ro, aceasta fiind singura sursă oficială de comunicare a Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” București cu privire la orice informație referitoare la activitatea sportivă și nu numai.”

Aceasta este poate cea mai amuzantă parte a comunicatului. Hîncu & Co. sugerează aici că singura sursă oficială de comunicare a Stelei este site-ul csasteaua.ro.  În teorie, este un mesaj corect. În practică, însă, este o gafă imensă.

site steaua

Conform WooRank, site-ul oficial al Stelei nu este optimizat deloc, primind doar nota 13 din 100.

Lăsând la o parte faptul că site-ul e construit foarte prost (nu este user-friendly, e greoi, stă foarte prost din punct de vedere al SEO, etc.), atât de prost încât, dacă i-ar aparține unei firme serioase, aceasta ar da afară întreg departamentul de marketing, acesta este în același timp plin de informații false. Include chiar și informații false în legătură cu identitatea Stelei.

Suporterii steliști știu deja acest lucru. Informațiile false apar publicate în secțiunea ”Fotbal” a site-ului. Acolo aflăm minciuni precum:

În anul 1998, în urma solicitărilor Federației Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal din România – care precizau noile cerințe ale UEFA conform cărora nu mai pot fi admise echipe departamentale– secția de fotbal a fost nevoită să se desprindă de clubul mamă CSA Steaua. Pentru continuarea tradiției fotbalistice roș-albastre, CSA Steaua și Ministerul Apărării au acceptat atunci ca activitatea să continue sub forma unei asociații sportive non-profit – Asociația Fotbal Club Steaua București – în a cărei componență au intrat ca membrii atât fotbaliști, antrenori, cât și o mare parte din oamenii de sport ai CSA Steaua inclusiv de la alte discipline sau din alte compartimente administrative. Pentru a se asigura nu doar continuitatea, ci și folosirea cu responsabilitate a unui brand ”Steaua București” devenit notoriu, precum și respectarea valorilor câștigate de clubul militar în cei 51 de ani de activitate de până atunci, în Consiliul de conducere al asociației au fost numiți atât reprezentanți ai conducerii CSA Steaua București, cât și ai Ministerului Apărării Naționale. Aceștia aveau nu doar rolul de a reprezenta cele două instituții creatoare ale Stelei, ci și de a sprijini transparent activitatea fotbalistică. Dovada acestui sprijin: noua asociație nu doar că a preluat în întregime lotul de jucători ai secției de fotbal a CSA Steaua, dar a primit – printr-o Hotărâre a Guvernului României – dreptul de a folosi, gratuit, întreaga bază de antrenament și competiții din celebrul complex Steaua Ghencea: stadionul de fotbal cu tribuna oficială, tribuna a doua cu vestiare, cabinete medicale, hotel sportiv și restaurant, terenuri de antrenament, Centrul de Copii și Juniori și terenul aferent.

Înființarea, în 2003, a unei societăți comerciale pe acțiuni sub același nume (SC Fc Steaua București SA) – fără acordul și fără ca aceasta să intre în strategia clubului mamă CSA Steaua sau a Ministerului Apărării Naționale – și preluarea de către această societate a întregii activități fotbalistice a asociației non-profit sub marca ”Steaua București”, a generat o problematică complexă care a fost – și este în continuare – obiectul a numeroase acțiuni în justiție, de la a căror finalitate se așteaptă eliminarea derutei și lămurirea opiniei publice asupra legitimității și legalității privatizării forțate a celei mai iubite echipe din fotbalul românesc.

Aceste text a fost preluat cu copy/paste de pe Wikipedia, în momentul în care a fost făcut site-ul. Include ”explicații” folosite chiar de către avocații fcsbiști în procesele cu Steaua. Cel care le-a copiat și care le-a publicat pe site i-a făcut o mare pagubă Stelei.

În cazul în care nu știați, în procesele din ultimii ani, avocații fcsbiști au încercat să câștige folosindu-se de existența acestui text pe site-ul Stelei. Din fericire, Florin Talpan i-a bătut de fiecare dată. 

Iar acum domnul Hîncu vine și ne spune că site-ul Stelei este sursă de încredere. Nu este, domnule Hîncu. Nu este, pentru că a fost construit de incompetenți sau de oameni care pur și simplu vor să îi facă rău clubului nostru.

Dacă vreți ca acest site să fie luat în serios, corectați întâi informația care apare pe el. Nu ar strica să luați motivările din dosarele câștigate de Florin Talpan și să vă inspirați de acolo. Veți afla adevărul, ca să puteți publica pe site informații corecte, nu minciuni care să îi ajute pe dușmanii Stelei.

Sau poate că nu vă pasă. Poate că vreți ca acea informație falsă să existe pe site, pentru a-i ajuta pe cei care doresc distrugerea clubului pe care îl conduceți.

4. I-au suflat de praf pe hoții din presă

”La 73 de ani de la înființarea clubului, reamintim reprezentanților mass-media asupra faptului că imaginea, valorile clubului reprezintă un adevăr istoric care aparține Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”. Conducerea CSA STEAUA BUCUREȘTI va respecta întotdeauna și în mod exclusiv interesele clubului.”

În articolul publicat azi dimineață, i-am lăudat pe cei de la Universitatea Craiova, pentru atacul dur la adresa mizerabililor din presa sportivă. Deși conducerea Stelei a ținut să ne răspundă și să ne arate că și Hîncu & Co. pot să vorbească cu presa, ”atacul” lor este unul de o impotență aproape deprimantă.

Conducerea Universității nu s-a temut să le spună ”gesepeilor” că îi va acționa în judecată și să arate minciunile publicate de aceștia. Conducerea Stelei, în schimb, i-a suflat de praf.

5. Povești de adormit copii

”În lumina materialelor apărute în spațiul public, asigurăm pe toți suporterii steliști și pe susținătorii clubului Steaua că toate demersurile respectă principiile morale și nu deservesc intereselor sau persoanelor în contradicție cu legea.”

Când Mircea Lucescu a publicat în Gsp o serie de articole menite să murdărească imaginea Stelei, conducerea clubului nostru nu a zis nimic.

Când Gigi Becali, Duckadam și ceilalți fcsbiști dezinformează zilnic, spunând că FC Fcsb e Steaua, conducerea Stelei nu a făcut și nu a zis nimic.

Când Lumînare și AMFB și-au bătut din nou joc de clubul nostru, conducerea Stelei a zis doar că se dezice de cei care vor să apere Steaua.

Iar pentru că cei din MApN i-au sunat din nou azi dimineață, ca urmare a articolului publicat de noi, conducerea Stelei a dat acest comunicat, prin care ne asigură. Ne asigură. Da, ne asigură. De ce ne asigură? Mai contează?

Când vine vorba de conducerea Stelei, putem fi siguri doar de un singur lucru: întotdeauna va lua doar decizii care îi vor face rău Stelei.

O fac pentru că sunt incompetenți? O fac pentru că sunt rău intenționați? Poate o fac și pentru că sunt incompetenți, și pentru că sunt rău intenționați. În acest moment chiar nu mai contează.

Săraca Steaua!