frf liga 4 dezafilierea

AMFB, plângere la FRF pentru intimidarea lui Florin Talpan

Lupta dintre Florin Talpan și Marian Lumînare, pentru promovarea Stelei în Liga 3, continuă. Astăzi, la FRF, s-a judecat o plângere făcută de AMFB împotriva colonelului stelist.

În plângerea sa, AMFB îl acuză pe Florin Talpan că i-ar fi stricat imaginea, prin declarațiile făcute în ultimele săptămâni. Din sursele noastre, AMFB cere ca stelistul să fie amendat cu o sumă foarte mare de bani. Este, fără doar și poate, o încercare de a-i închide gura lui Talpan.

De altfel, colonelul stelist nici măcar nu a murdărit imaginea asociației lui Lumînare. Acesta a spus doar că AMFB dorește să continue campionatul Ligii 4 pentru că vrea să câștige mai mulți bani. Aceasta este o constatare, nicidecum o jignire. Steaua are un contract de televizare semnat cu AMFB. Pentru fiecare meci transmis, echipa noastră plătește o sumă de bani. În total, pentru tot sezonul, suma s-ar ridica la 72.000 lei. Această informație a fost publicat în ProSport și nu a fost contestată încă de nicio parte. Astfel, cel mai probabil, e adevărată. Mai mult, demonstrează că Florin Talpan a avut dreptate.

Chiar dacă AMFB nu a oferit niciun punct de vedere în legătură cu suma menționată în ProSport, s-a dus după Florin Talpan. Sursele noastre de la FRF ne-au dezvăluit că plângerea asociației lui Lumînare se bazează pe comunicatul dat de Mădălin Hîncu, comunicat prin care comandantul interimar al Stelei a declarat practic că Florin Talpan nu are parte de susținerea clubului în demersurile sale.

Încă nu știm care a fost rezultatul întâlnirii de azi. Cel mai probabil, o decizie va fi dată în zilele următoare. Asta dacă nu cumva vor avea loc și alte înfățișări.

AMFB continuă să insiste pentru jucarea play-off-ului

În ultimele zile, am fost în contact aproape continuu cu reprezentanții mai multor echipe din Liga 4. Toți, fără nicio excepție au spus și continuă să spună că echipele lor nu sunt capabile să respecte măsurile cerute de guvern pentru reluarea activității sportive.

Pentru cei mai mulți, problemele sunt banii. Însă un reprezentat ne-a spus că jucătorii echipei sale, amatori cu toții, nici nu vor să audă de un cantonament de 2 saptamani, departe de familie și serviciu.

Aceste reacții nu trebuie să mire. Steaua este singurul club din Liga 4 capabil să respecte măsurile cerute de guvern. Cel mai probabil, Steaua este singurul club din toate ligile 4 care poate să respecte în totalitate măsurile cerute de guvern. 

În ciuda declarațiilor curajoase pe care mulți le-au dat în momentul ridicării carantinei, adevărul este că echipele de Liga 4 nu pot să îndeplinească toate cerințele impuse pentru reluarea activității.

AJF Oradea și AJF Suceava au anunțat de săptămâni bune că au înghețat activitatea și că vor trimite echipa de pe primul loc direct la mini-turneul de promovare în Liga 3. Ieri, AJF Alba a anunțat același lucru și e de așteptat ca celelalte AJF-uri să facă la fel.

Este o decizie dură și dureroasă! Am vrut, în mod categoric, să încheiem campionatul pe teren, am dorit să jucăm, însă în actualele condiții nu este posibil. Am propus înghețarea campionatului și în proporție covârșitoare echipele au fost de acord. Acest protocol actual nu-l poate respecta nimeni la acest nivel. Vorbim de fotbal amator, unde situație e cu totul alta comparativ cu Liga 1! Așteptam, după 15 iunie, o relaxare care să ne permită să jucăm. Calendarul competițional ne presează, timpul nu ne mai permite, iar un baraj între primele două clasate nu este posibil, ținând cont de diferența de puncte”, a declarat Cristian Petropulos, președintele Asociației Județene de Fotbal Alba, pentru ziarul Unirea.

Sunt foarte bucuros de această decizie, înțeleaptă și corectă, din partea AJF Alba. Am condus acest campionat de la cap la coadă, fiind lideri din etapa a treia, având cel mai bun atac, golgheterul stagiunii, iar jocurile câștigate au fost la două goluri diferență. Nu am cunoscut înfrângerea, având numai două remize și în rest victorii pe linie. Este cea mai importantă realizare a mea ca antrenor, vrem să facem o figură frumoasă la baraj și îmi doresc să reușim o promovare în Liga 3-a. Doresc să mulțumesc jucătorilor care au avut un randament foarte bun, și au înțeles exact ce au avut de făcut, celor care au avut încredere în calitățile mele de antrenor și m-au adus acasă, la Ocna Mureș. Mulțumesc primarului Silviu Vințeler, care este aproape de noi și susține tot ce înseamnă sportul în Ocna Mureș”, a comentat Gabriel Cotoară, antrenorul primei clasate, CS Ocna Mureș.

Steaua București se află în exact aceeași situație ca CS Ocna Mureș. Steaua chiar stă mai bine în clasament, aflându-se la 7 puncte de locul 2. Ocna Mureș, în schimb, e la doar 5 puncte distanță de prima sa urmăritoare. Dar Ocna Mureș va merge direct la mini-turneul de promovare, în timp ce Steaua se pare că trebuie să joace în coninuare.

Conform surselor noastre, AMFB nu a dat încă o decizie doarece speră ca, în cele din urmă, guvernul să renunțe la măsurile cerute. Ar fi singura modalitate prin care play-off-ul ar putea avea loc. Așadar, ne putem aștepta ca AMFB să fie ultima asociație care să anunțe o decizie în ceea ce privește desemnarea câștigătoarei. Asta dacă va da o decizie.

Steaua este afiliată la FRF

Scopul AMFB este destul de clar, oprirea promovării Stelei în Liga 3. Asociația lui Lumînare își permite să își flexeze mușchii în fața Stelei deoarece comandantul clubului nostru, Mădălin Hîncu, se teme să ia vreo măsură.

Iar problemele pe care Steaua le are cu AMFB nu sunt singurele. Înfățișarea de azi, de la FRF, ne aduce aminte că Steaua București este un club afiliat deja la federație. Nu doar în teorie, ci și în practică, clubul nostru poate face oricând o cerere către FRF, prin care să solicite recunoașterea palmaresului, numelui, etc. O astfel de cerere a fost făcută de CS Universitatea Craiova, iar FRF și LPF au fost obligate să o recunoască drept Universitatea Craiova.

Din păcate, niciunul din comandantii pe care Steaua i-a avut în ultimii ani nu a îndrăznit să facă asta pentru clubul nostru. Au preferat în schimb să ne mintă pe noi, suporterii, promițându-ne că vor lua măsuri din Liga 3 și permițându-le celor de la FC Fcsb să folosească nestingheriți imaginea Stelei.