Dovada că presa de sport nu știe sport

Nu că ar fi existat îndoieli, însă acum putem afirma fără reținere că presa de sport din românia nu are absolut nicio treabă cu sportul. Nu mai există astăzi presă de sport în țara noastră. Există doar creatori de conținut care scriu pentru trafic și clickuri.

Așa cum am spus, aceste lucruri erau cunoscute. Însă ProSport a ținut astăzi să demonstreze că așa și e. Într-un articol făcut în jurul unui sondaj, ProSport l-a declarat pe Mircea Lucescu drept cel mai bun antrenor român din toate timpurile.

Sigur, unii vor spune că prostsportiștii nu au nicio vină, că ei doar au scris despre ce au votat românii. Nu așa funcționează însă presa. Ca jurnaliști sportivi, aceștia ar fi trebuit să prezinte adevărul, nu o părere. Și în niciun caz nu ar fi trebuit să prezinte acea părere cu un titlu precum acesta: ”Românii au ales: Mircea Lucescu, cel mai bun antrenor român din toate timpurile!”sondaj prostsport

Un jurnalist sportiv care se respectă nu ar publica niciodată un clasament precum cel de mai sus. Ștefan Covaci, antrenorul român cu două CCE în palmares, e pe ultimul loc. Vorbim despre omul care a antrenat Steaua, Ajax, naționala Franței. Emeric Ienei, celălalt antrenor român care a cucerit CCE, este doar pe 3. Cosmin Olăroiu, un nimeni ca antrenor, e peste Covaci, pe locul 5 în top.

O spunem din nou: un jurnalist sportiv adevărat nu ar fi publicat niciodată un asemenea clasament.

Românul de rând nu știe sport pentru că presa de sport nu știe sport

De ce au votat românii așa cum au votat? Răspunsul e unul simplu: Pentru că nu știu sport. Românul de rând nu știe cine a fost Piști Covaci, nu știe de Marcel Răducanu, nu a auzit niciodată de Țop Voinescu și habar nu are că CCA-ul a pus Anglia la pământ într-o vreme când Anglia punea restul lumii la pământ. Aceste lucruri țin de sport. Țin de sport adevărat, de istoria sportului. Trebuie să le cunoști, dacă pretinzi că știi sport.

Însă românul nu știe sport. Ani întregi a fost îndoctrinat cu articole despre Gigi Becali, despre Mircea Lucescu, despre Borcea, Copos și alți cocalari fără nicio legătură cu sportul. E normal ca românul de rând să creadă că Mircea Lucescu e un mare antrenor, dacă presa de sport scrie zilnic acest lucru. Dar Mircea Lucescu nu e în niciun caz cel mai mare antrenor român din toate timpurile. Iar asta nu o spunem noi. O spun străinii. Vezi aici.

În Europa există presă de sport adevărată. Noroc cu ei și cu existența posibilității de a ne informa singuri, că altfel propaganda lucesciano-becaliană ne-ar spăla tuturor creierele. Așa cum le-a spălat celor 40% care chiar cred că Lucescu, omul dat în șuturi afară de la Zenit sau Inter, pe care Iordănescu l-a umilit pe unde l-a prins, care nu a putut să treacă de echipe gen 17 Nentori Tirana, este un mare antrenor.

Trist, foarte trist. E păcat că românii nu știu sport, că nu știu fotbal. Dar măcar nu e vina lor. Vina e doar a nesimțiților și habarniștilor din presa de sport. Care nesimțiți și habarniști? Toți, dar mai ales cei de aici:

aling prostsport presa de sport

Cei de mai sus și cei ca ei au ajutat la distrugerea sportului românesc, prin dezinformarea suporterului român. Pentru că asta înseamnă presa de sport din România: dezinformare, nesimțire, atitudine de sclav. Dar să nu credeți că se va schimba ceva. Nu, nu. Mâine vor publica o nouă dezinformare, poimâine alta și tot așa. Atât timp cât există oameni care să-i citească, ei vor dezinforma și vor trage tare ca să distrugă sportul. Se vor opri doar când românii nu îi vor mai urmări.