Obișnuit să fie ajutat, FC R a cerut comisiei de disciplină a FRF să nu lase Steaua să joace mini-turneul de promovare în Liga 3

În ultimii ani, puține echipe din România au beneficat de atât de mult ajutor din partea FRF ca echipa PSD, echipă cunoscută sub mai multe nume, printre care Academia Partid și FC R. Obișnuiți cu aceste ajutoare, feceriștii pesediști au cerut acum federației să nu îi permită Stelei să joace în mini-turneul de promovare în Liga 3.

FC R, echipa FRF și PSD

FC R pretinde astăzi că este Rapid București. Însă, evident, nu poate dovedi acest lucru. Mai mult, dacă Clubul Sportiv Rapid i-ar da în judecată, am vedea cu siguranță o repetare a cazului Steaua vs. FC Fcsb. Totuși, FC R și Rapid au ceva în comun. Ambele sunt cluburi înființate de partide politice. Dacă Rapid a fost înființat de Partidul Comunist Român, FC R a fost înființat de urmașul PCR-ului, PSD.

Legăturile politice le-au adus noilor giuleșteni numeroase avantaje. În primul lor sezon de existență, FRF a schimbat regulamentele ÎN SPECIAL pentru ei, ca să poată schimba clubul în plin campionat și să îl înlocuiască cu unul care avea personalitate juridică și care putea promova. Tot în acel sezon, AMFB a refuzat să îi sancționeze, deși au folosit în cel puțin două meciuri jucători care nu aveau drept de joc. Regulamentele pedepsesc o asemenea faptă cu dezafilierea și excluderea din campionat.

Dar FC R/Academia Partid a trecut peste aceste obstacole fără probleme. Prezenți aproape săptămânal în studiourile Realitatea TV, reprezentații săi, printre care și primarul Manolache, au condus o puternică campanie de propagandă, reușind să convingă o țară întreagă că echipa lor de partid a promovat datorită „meritului sportiv”.

FC R n-a avut probleme nici în Liga 3, acolo unde nicio echipă nu a îndrăznit să le pună piedici. În schimb, în Liga 2, lucrurile au stat total diferit. Lipsa de valoare a noilor giuleșteni s-a văzut și, la înghețarea campionatului, FC R s-a trezit de abia pe locul 6. Chiar și-așa, FRF a intervenit din nou și i-a băgat cu forța pe băieții de partid într-un play-off de promovare alcătuit din 6 echipe. Acesta putea fi format din 3 echipe (primele 3) și, dat fiind pericolul infectării cu noul coronavirus, chiar ar fi fost indicat ca play-off-ul să fie format din 3 echipe. Dar, dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, FC R nu ar mai fi putut promova.

Și se pare că nici nu va promova. Șansele lor sunt oricum mici, având în vedere că, după 3 etape din play-off, FC R a strâns doar 2 puncte (2 egaluri și o înfrângere).

Dacă nu se poate Liga 1, atunci Liga 3. Orice, doar să fie FC R pe plus!

fc r frf

Conform surselor noastre din FRF, care ne-au oferit imaginea de mai sus, cererea FC R-ului are 33 de pagini.

Cu Liga 1 tot mai departe, FC R și-a întors privirile către Liga 3. Vrea ca echipa sa secundă să joace la anul acolo. Acesta este motivul pentru care FC R a dat Steaua în judecată la FRF.

Echipa PSD nu a acceptat decizia AMFB de a desemna Steaua câștigătoarea acestui sezon și de a o trimite la mini-turneul de promovare în Liga 3. Ieri, a trimis la FRF o notificare prin care a chemat în judecată AMFB, dar și clubul Steaua.

Ignorând faptul că AMFB a acționat la ordinele FRF și că toate AJF-urile din țară au procedat exact la fel, FC R îi cere federației următoarele:

„1. Să constatați încălcarea de către AMFB a dispozițiilor statutare privind dobândirea dreptului de promovare prin intermediul deciziei Comitetului Executiv al AMFB, din data de 15 iulie 2020;

2. Să constatați neîndeplinirea de către CSA Steaua a condițiilor statutare și reglementare pentru promovarea în Liga 3 la finalul sezonului 2019-2020;

3. Să obligați pârâta AMFB să organizeze restul jocurilor rămase de disputat în Campionatul Ligii 4 2019/2020, pentru desemnarea în condiții statutare și reglementare a echipei care va promova în Liga 3;

4. Să obligați pârâta AMFB să adopte o decizie pentru modificarea formatului Campionatului Ligii 4 2019/2020 în vederea finalizării competiției în mod echitabil, astfel încât desemnarea câștigătoarei să fie rezultatul exclusiv al meritului sportiv.”

Dacă ați citit articolul nostru de la început, probabil că v-ați întrebat de ce am repetat în prima parte niște informații cunoscute deja. Am făcut-o deoarece primele 2 puncte din cererea FC R fac referire la încălcări ale regulamentelor și la neîndeplinirea dispozițiilor statutare privind dobândirea dreptului de promovare. Când nu avea personalitate juridică, FC R nu avea nici drept de promovare. Când l-a folosit pe Muscalu în mai multe meciuri, deși acesta nu avea drept de joc, Academia Partid a încălcat regulamentele. Pe scurt, echipa partidului nu a îndeplinit condițiile statutare și reglementare pentru a promova. Dar tot a promovat.

Ca un copil răzâiat, obișnuit să primească întotdeauna totul, FC R s-a dus acum la FRF și i-a cerut să oblige AMFB să o desemneze pe ea câștigătoare. Sigur, ei nu au formulat așa cererea. Se ascund și acum în spatele meritului sportiv”. Dar știm cu toții ce ar însemna acest „merit sportiv” în cazul în care Steaua ar fi obligată să joace și măcar un meci de baraj cu FC R. Noi giuleștenii ar face probabil orice ca să câștige. Ar aduce fotbaliști de la prima echipă (deși regulamentul interzice acest lucru) ar aduce poate și un arbitru de casă și și-ar asigura promovarea. Asta înseamnă „merit sportiv” pentru FC R. Asta a însemnat întotdeauna.

Această echipă și-a bătut mereu joc de competiție, acționând în cel mai pur stil machiavelic, pentru a-și atinge scopul.

Regulamente pentru tine, nu și pentru mine

Cererea lor va fi respinsă probabil de FRF. Cel puțin așa ar trebui. Asta pentru că AMFB a procedat la fel ca celelalte AJF-uri. Mai mult, a procedat fix așa cum a cerut chiar FRF.

Ca FRF să vină acum și să întoarcă această decizie, aceasta ar fi dovada supremă că în România nu există fotbal, ci doar interese. Dar nu ar trebui să ne surprindă dacă s-ar întâmpla. FRF a demonstrat deja că se află la dispoziția falsului Rapid. I-a schimbat numele după cum a vrut, i-a permis să facă tot ce a dorit cu regulamentele, îl susține activ pentru a promova în Liga 1. Așadar, chiar n-ar fi o surpriză dacă Steaua ar fi obligată să mai joace câteva jocuri înainte de mini-turneul de promovare.

FC R a bătut cu pumnul în masă și cere acest lucru. Cere ca fotbalul românesc să se pună în genunchi în fața sa, exact cu PSD i-a cerut țării să stea în geunchi în fața stăpânilor săi.

La începutul anului, AMFB a băgat FC R 2 cu forța în Liga 4. Atunci, Florentin Dumitru, care nu reprezenta Steaua, a votat pentru FC R 2. A făcut acest lucru în numele Stelei, pentru că i-a permis Cârlan.

Te-ai gândi că, după toate aceste ajutoare, FC R ar lăsa-o mai moale. Însă nu. Spre fericirea și mândria suporterilor săi, FC R continuă să fure.

Faptul că Steaua a bătut-o cu 4-0, pe teren, nu contează. Faptul că Steaua se află la 7 puncte distanță în clasament nu contează. Faptul că Steaua a dominat întreg sezonul, având doar victorii, fără niciun egal sau nicio înfrangere, nu contează. Toate acestea nu-i oferă Stelei meritul sportiv necesar pentru a promova. Pentru că meritul sportiv a fost mereu doar al FC R-ului.

UTA nu are merit sportiv. Steaua nu are merit sportiv. Doar FC R are merit sportiv. Acesta este fotbalul românesc, singurul sport din lume unde organizatorul de competiții decide cine câștigă o cupă sau un campionat. Acest merit sportiv” de tip nou a distrus fotbalul românesc. Dar probabil că ar trebui să tăcem. Oricum ne răcim gura degeaba.

Să râdem cu echipa partidului

Demersul noilor giuleșteni e unul câte se poate de amuzant. În cererea lor către FRF, aceștia au atașat numeroase bucăți din regulamentele FRF, pentru a arăta că Steaua nu merită să promoveze. Partea amuzantă e că au pus și multe puncte care demonstrează foarte clar că FC R nu ar fi trebuit să fi promovat în Liga 3, acum 2 ani.

Un astfel de exemplu este următorul:

Articolul 70 | Principiul promovării şi retrogradări

2. Este interzisă orice modificare a formei juridice a clubului sau a structurii persoanei juridice (de exemplu: schimbarea sediului, denumirii sau culorilor clubului, sau cesiunea între cluburi şi/sau alte entităţi juridice a participaţiilor), în scopul facilitării accesului într-un eşalon competiţional superior celui în care are dreptul sportiv să activeze clubul în cauză şi/sau în scopul facilitării primirii licenţei în detrimentul integrităţii competiţiei.

Fix asta a făcut FC R în 2018, când a înlocuit echipa Academia Rapid, promovând în Liga 3 fără să joace măcar un singur meci în Liga 4.

Au atașat de asemenea și clasamentul, unde se vede foarte clar diferența de 7 puncte dintre Steaua și FC R 2. Conform lor, însă, această diferență nu dovedește meritul sportiv al Stelei.

Și dacă asta n-ar fi fost tot, FC R a mers chiar mai departe, susținând că play-off-ul AMFB ar fi trebuit să se dispute doar între echipele care respectă articolul 4, alineatul 4, din ROAF:

4. În plus faţă de calificarea pe baza meritului sportiv, participarea unui club în campionatul unei ligi naţionale poate depinde de alte criterii stabilite în cadrul procedurii de licenţiere a Ligii I și de evaluare a condițiilor de participare în cazul Ligii a 2-a, unde accentul se pune pe criterii sportive, de infrastructură, de dezvoltare a centrului de copii şi juniori, administrative, juridice şi financiare.

În traducere, dacă n-ai bani, n-ai voie să joci fotbal. Acesta este mesajul transmis de FC R. Este un argument în favoarea lor. Echipa lor e finanțată de Primăria Sectorului 1. Are bani pentru a face teste și pentru a lua măsuri anti-covid. Dacă Bucharest United sau FC Asalt nu și-au găsit primărie, e doar problema lor, iar FC R e de părere că ele nu ar trebui lăsate să joace fotbal.

Steaua București are în continuare foarte mulți dușmani

Ideea că Steaua ar putea promova îi sperie pe mulți, nu doar pe FC R-iști. Suporterii fcsbiști sunt și ei la fel de panicați, știind că promovarea Stelei este sinonimă cu desființarea Fcsbului. Recent, asociația suporterilor echipei lui Becali a trimis și ea către AMFB o cerere prin care solicita ca Steaua să nu fie lăsată să promoveze.

În cerere, oile au scris că Steaua nu a jucat numărul minim de meciuri pentru a putea promova. Este un argument folosit de altfel și de FC R-iști în plângerea lor. E însă un argument inutil, care nu ține cont de situația specială din acest an. Din cauza pandemiei, nicio echipă din nicio ligă 4 din țară nu a jucat numărul minim de meciuri pentru a promova.

Acesta este și motivul pentru care FRF a împuternicit AJF-urile cu desemnarea unei reprezentate pentru promovarea în Liga 3.