fcsb nu e steaua

Altă diferență majoră între Steaua București și Fotbal Club Fcsb Berceni

Între Steaua și FC Fcsb există numeroase diferențe. Cea mai mare, însă, a fost întotdeauna diferența de mentalitate. În timp ce Steaua promovează onoarea, mândria și respectul, FC Fcsb promovează doar comportamentul de gherțoi.

Această diferență a fost vizibilă și aseară, când FC Fcsb a câștigat Cupa României cu ajutorul cât se poate de evident al FRF. Dar deși întreaga țară știe că echipa lui Becali nu a meritat acest trofeu, asta nu i-a împiedicat pe Flavius Tănase & Co. să sărbătorească de parcă au câștigat Cupa Campionilor.

Cupa din 88

În istoria sa, și Steaua a trecut printr-un episod într-o anumită măsură asemănător. S-a întâmplat în sezonul 87-88 al Cupei României. Steaua a disputat finala cu Dinamo. În fața a peste 45.000 de oameni, echipa noastră a deschis rapid scorul, în minutul 27, prin legendarul Lăcătuș. Apoi a dominat partida. Totuși, Răducioiu a reușit să egaleze norocos pentru câini, în minutul 88. Dar această egalitate a ținut doar un minut, Balint readucând Steaua în avantaj în minutul 89.

În primă fază, golul lui Găboajă, care a fost perfect valabil, a fost validat de central. Însă, tușierul George Ionescu a întors decizia, cedând în fața urletelor lui Mircea Lucescu, care a cerut un offside inexistent. Dezgustați de această nouă mizerie făcută de echipa securității, steliștii au părăsit terenul în semn de protest. Iar protestul lor a fost unul foarte puternic. Acesta a fost și motivul pentru care, a doua zi, federația a analizat faza. Văzând că, într-adevăr, golul lui Balint a fost valabil, federalii i-au dat Stelei trofeul. Doar că băieții noștri au refuzat să îl primească.

Steaua era în acel moment o forță în fotbalul european. Cu doar câțiva ani înainte își trecuse în palmares două trofee imense, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei. Ai noștri jucau de plăcere, jucau pentru glorie, pentru că banii nu erau la nivelul la care sunt astăzi. I-a durut așadar fix în cot de cupa federației. Acesta este și motivul pentru care Steaua are astăzi doar 20 de Cupe ale României în palmares și nu 21, cum ar fi trebuit, dacă ar fi acceptat-o pe cea din 87-88.

A avut Steaua dreptate când a protestat și a ieșit de pe teren în acel meci? Bineînțeles. A avut dreptate și când a refuzat trofeul? Evident, pentru că, deși echipa noastră a fost mai bună pe teren, deși ar fi meritat să îl câștige, în momentul în care a ieșit de pe teren a abandonat trofeul. Nu poți avea și capra, și varza. Steaua a făcut atunci alegerea corectă, dând dovadă de corectitudine și onoare. Astăzi, acest lucru îi enervează la culme pe dușmanii săi, care au acuzat mereu Steaua că a furat trofee.

Cupa Covid 19

sepsi fcsb

Fanion produs pentru meciul dintre Sepsi și FC Fcsb. Acesta conține o eroare importantă. FC Fcsb este prezentată drept o echipă din București. De fapt, sediul său este în Berceni.

Ne întoarcem în prezent și părăsim fotbalul frumos al anilor 80 pentru gunoiul din 2020. Aseară, într-un meci de Liga 4, FC Fcsb a câștigat o cupă pe care FRF a vrut neapărat să i-o dea.

Evident, echipa din Berceni nu avea ce să caute în această finală. A folosit în meciul cu Dinamo Negoiță un fotbalist care nu avea drept de joc. Așadar, în ciuda faptului că i-a bătut pe câinii noi pe teren, echipa lui Becali ar fi trebuit să piardă cu 3-0. Aceasta trebuia să fie și decizia dată de comisia de disciplină a FRF. Însă comisia de disciplină a FRF nu e altceva decât o unealtă cu ajutorul căreia Burleanu & Co. își satisfac complicii. Deși exista un precedent care îi dădea dreptate noului Dinamo, FRF l-a ignorat și nici măcar nu a mai judecat cazul. A decis să îl respingă, pe motiv că plângerea nu a fost făcută de un oficial dinamovist, ci de secretarul general al FRF, Radu Vișan. Pe scurt, nu a contat că FC Fcsb a încălcat regulamentele (din nou). Tot ce a contat a fost că plângerea nu a fost făcută direct de către clubul nedreptățit.

Este practic un deget mijlociu arătat tuturor iubitorilor de fotbal din România dar și ideii de Fair Play, pe care FIFA și UEFA o promovează peste tot. Și măcar dacă abuzurile s-ar fi oprit aici.

Cei de la Sepsi au avut și ei un jucător aflat în aceeași situație ca portarul fcsbist, care a jucat deși nu avea voie să joace. Cu 4 zile înainte de meci, echipa din Sf. Gheorghe a trimis o notificare la FRF, cerând o explicație clară, pentru a înțelege dacă poate sau nu să folosească respectivul jucător. Însă, în ciuda celor 4 zile pe care le-a avut la dispoziție, FRF nu le-a dat niciun răspuns.

Este o nouă dovadă clară a faptului că FC Fcsb a încălcat regulamentul în meciul cu Dinamo Negoiță. Dacă oile aveau dreptate, FRF le-ar fi putut da un răspuns celor de la Sepsi. Așa, echipa din Sf. Gheorghe a fost nevoită să lase respectivul jucător în afara lotului. Au simțit probabil că, dacă l-ar fi folosit și dacă ar fi câștigat cu el în teren, FRF ar fi întors rezultatul și ar fi declarat FC Fcsb câștigătoare. Acesta a fost, de altfel, „feelingul” general. Întreaga țară a văzut că FRF vrea neapărat să salveze FC Fcsbul.

Echipa lui Becali se află în acest moment pe locul 5 în campionat. Cupa era ultima sa șansă la Europa. Dacă nu ar fi câștigat-o, probabil că Becali ar fi desființat echipa. A anunțat acest lucru de mai multe ori în acest an.

Dacă ar fi fost Steaua, așa cum tot pretinde peste tot, FC Fcsb ar fi renunțat la acest trofeu. S-ar fi retras din finală și i-ar fi lăsat pe câinii lui Negoiță să meargă mai departe. Aceștia ar fi pierdut oricum. Dar FC Fcsb a demonstrat din nou că nu este Steaua. A demonstrat din nou că e doar un club mic, fără palmares, disperat după bani. 

Și dacă acest furt n-ar fi fost destul, jucătorii fcsbiști și-au dat în petic imediat după meci. Întorși la sediul lor din Berceni, pentru că FC Fcsb este un club sportiv din Berceni, nu București, aceștia au sărbătorit trofeul câștigat cu înjurături rasiste și xenofobe la adresa fotbaliștilor de la Sepsi. (Dar nu vă faceți griji. FRF îi va apăra și de data asta și nu va lua măsuri împotriva acestor rasiști.) O nouă dovadă a eleganței și bunei creșteri de la stână. O nouă dovadă că acest club infect nu este și nu a fost niciodată Steaua București.

 

P.S.

Cupa „câștigată” ieri este primul trofeu pe care FC Fcsb și-l poate trece în mod oficial în palmares. Până acum, conform unei constatări judecătorești, palmaresul său nu conținea niciun trofeu.