Steaua bucurești - argeșul mihăilești

Avancronică: Steaua București – Argeșul Mihăilești

După o pauză mult prea lungă, fotbalul roș-albastru se întoarce. Sâmbătă, 1 august, de la ora 18:00, Steaua București va întâlni Argeșul Mihăilești, în primul meci din mini-turneul de promovare în Liga 3. Partida se va juca fără spectatori, dar va fi transmisă la TV, pe Digi Sport.

Steaua se confruntă cu o situație fără precedent. Echipa noastră a jucat ultimul meci oficial pe data de 7 martie, cu ACS Electrica. Acum, la aproape 5 luni distanță, este nevoită să joace, practic, o finală. Meciurile cu Argeșul Mihăilești și Bărăganul Ciulnița sunt cele mai importante ale sezonului. Un pas greșit aici și toată munca din acest an va fi degeaba. Presiunea va fi mare, la fel ca așteptările. Să sperăm însă că fotbaliștii noștri vor trece cu bine peste aceste două obstacole.

Echipa probabilă a Stelei:

22. Horia Iancu – 20. Marian Neagu, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 13. Adrian Ilie – 15. Valentin Bărbulescu, 8. Andrei Neagoe – 10. Rareș Enceanu, 7. Florin Răsdan, 90. Alexandru Zaharia – 11. Andrei Antohi

E de așteptat ca Oprița să trimită pe teren cel mai bun prim 11. Din echipă nu vor lipsi cu siguranță golgeterii Antohi și Răsdan, nici stâlpii apărării, Morariu și Bactăr, nici recuperatorul Bărbulescu și nici decarul Enceanu. Din fericire, Steaua are la dispoziție un lot foarte bun, cu o bancă de rezerve solidă. Astfel, în cazul în care va fi nevoie, Oprița va putea apela și la alți fotbaliști cu multă experiență la nivelul Ligii 1, precum Băjenaru, Elek sau Mihăescu.

Steaua Liberă

Despre Argeșul Mihăilești

Cel puțin pe hârtie, echipa noastră este favorită la câștigarea partidei de mâine. Însă meciul nu trebuie în niciun caz tratat cu superficialitate. Și asta din două motive:

  1. Adversarul nu este cunoscut deloc.
  2. Echipa vine după o perioadă foarte lungă de pauză, fără meciuri oficiale și cu antrenamente făcute la un nivel mai scăzut.

Și Argeșul Mihăilești vine după o lungă perioadă de pauză, însă, spre deosebire de Steaua, echipa din Giurgiu a jucat un meci oficial. Săptămâna trecută, Argeșul a învins Adunații Copăceni cu scorul de 5-3, câștigându-și dreptul de a juca în mini-turneul de promovare în Liga 3. Omul meciului a fost chiar vedeta echipei, Nelu Bucă, fost jucător și golgeter al echipei Dacia Unirea Brăila, cu care a și reușit o promovare în Liga 2. În meciul cu Copăceni, Bucă a înscris 3 goluri. Va fi astfel pericolul numărul 1 pentru poarta lui Horia Iancu.

Este important să precizăm că aceasta nu va fi prima întâlnire dintre Steaua București și Argeșul Mihăilești. Cele două echipe s-au întâlnit și în 2018, într-un amical câștigat de Steaua cu 7-0.

Meciul dintre Steaua București și Argeșul Mihăilești va avea loc la Modelu, pe stadionul Vasile Enache.

Steaua a fost desemnată de AMFB câștigătoarea acestei ediții a Cupei României, faza pe București

În urma unei ședințe a Comitetului Executiv, care a avut loc ieri, AMFB a desemnat Steaua drept câștigătoare a Cupei României, faza municipală, ediția 2019-2020. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că celelalte trei echipe calificate în semifinalele competiției, ACSU Poli, Bucharest United și Progresul 2005, s-au aflat în imposibilitatea de a respecta măsurile instituite de Guvern pentru disputarea meciurilor.

Steaua București va juca astfel în viitorul sezon al Cupei României, faza națională. A jucat în această competiție și în acest sezon, ajungând la un pas de șaisprezecimi. Din păcate, echipa noastră a fost învinsă cu scorul de 2-1, în prelungiri, de Concordia Chiajna.

Mult succes băieților noștri!

Le urăm mult succes băieților noștri. Niciun alt rezultat în afară de victorie nu va fi acceptat. Steaua trebuie să câștige, să promoveze și să spele rușinea din ultimele sezoane.

Sperăm ca meciul cu Argeșul Mihăilești să reprezinte primul pas dintr-un lung șir de succese care să ducă Steaua înapoi în Liga 1, acolo unde îi și este locul.

Forza Steaua!

Steaua Liberă