Baia de mulţime a domnului Hîncu a costat Steaua 5000 de lei

Federaţia Română de Fotbal a amendat clubul Steaua pentru incidentele de la finalul meciului cu Bărăganul Ciulniţa. Valoarea amenzii e de peste 7500 de lei. Din aceştia, 5000 de lei vor fi plătiţi pentru baia de mulţime a comandantului interimar, Mădălin Hîncu.

amendă SteuaDecizia FRF este următoarea

În baza art. 82/3/d raportat la art. 83/2/e din RD, C.S.A ”Steaua” București se sancționează cu penalitate sportivă de 5000 lei

În conformitate cu prevederile art. 9/3 și f din RD C.S.A ”Steaua” București se sancționează cu plata contravalorii reparațiilor bunurilor deteriorate de suporterii proprii cu prilejul desfășurăririi jocului de baraj Liga 3 cu AS FC Bărăganul Ciulnița din data de 05.08.2020, aparținând stadionului Vasile Enache din localitatea Modelu, jud. Călărași, conform adresei nr. 74/12.08.2020 emisă de ACS Înainte Modelu prin FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE FOTBAL COMISIA DE DISCIPLIN Ă ŞI ETICĂ care s-a stabilit că valoarea pagubelor create este de 2616 lei.

Articoulul 83 din reglamentul disciplinare spune la punctul 2 alineatul e că:

2Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

e) distrugerea obiectelor/bunurilor aflate în incinta stadionului și escaladarea gardurilor ce înconjoară terenul de joc, se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 100.000 de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 100.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sancționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 100.000 lei.

Steaua Liberă

Conducerea clubului Steaua nu doar că nu ar fi trebuit să permită astfel de incidente, dar nu ar fi trebuit nici să le încurajeze, aşa cum au făcut Mădălin Hîncu şi ceilalţi oameni din conducerea clubului, care au insistat să intre pe teren, în ciuda avertismentelor observatorului de meci.

Date fiind problemele provocate de pandemia de coronavirus, domnul Hîncu ar fi trebuit să acţioneze chiar invers şi să se asigure că nici el, nici sportivii săi şi nici suporterii nu se expun la pericole inutile.

Din păcate, dorinţa de a-şi face poze printre fotbalişti şi suporteri a fost mult mai puternică. Astfel, Mădălin Hîncu i-a provocat Stelei un prejudiciu de 5000 de lei, atât cât costă amenda primită de la FRF, la care se mai adaugă 2616 lei care vor fi plătiţi către ACS Înainte Modelu, pentru a repara bunurile deteriorate de fanii stelişti.

Aşa cum am mai spus de multe ori, Steaua s-a transformat într-o unealtă de PR pentru mulţi din cei care conduc clubul nostru. Aceştia se folosesc de orice prilej pentru a-şi îmbunătăţi imaginile pe spatele clubului nostru. De data aceasta, însă, gesturile lor au adus prejudicii clubului.

E interesant de văzut dacă Mădălin Hîncu va plăti amenda din propriul buznar. Când Florin Talpan a fost sancţionat de judecătoarea Vişoiu, clubul Steaua a refuzat să îi plătească amenda, deşi acesta a fost amendat în timp ce reprezenta chiar clubul Steaua, într-un proces pe care l-a şi câştigat.

În cazul lui Mădălin Hîncu, el nu a avut absolut nicio contribuţie la promovarea Stelei în Liga 3. Însă, pentru că a ţinut neapărat să apară în poze alături de suporteri şi sportivi, i-a adus Stelei o frumoasă amendă, una mult mai mare decât cei 200 de lei cu care a fost amendat Florin Talpan şi pe care clubul nu i-a plătit nici azi.

Steaua Liberă