nicolae ciucă

Clubul Steaua a trecut în subordinea directă a Ministrului Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă

O ordonanţă de urgenţă dată în acest an a adus câteva modificări importante în Ministerul Apărării Naţionale. Una dintre ele a vizat chiar clubul Steaua Bucureşti, care a intrat în subordinea directă a Ministrului Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

În ultimii ani, MApN a jucat fotbal cu clubul Steaua Bucureşti, departamentele sale pasându-l de la unul, la celălalt. Steaua s-a aflat în subordinea departamentului logistic, condus de generalul Zisu, care, în 2003, pe vremea când era colonel, a aranjat lucrurile în aşa fel încât să-i fie bine lui Gigi Becali.

Apoi Steaua a trecut în subordinea fostului secretar general al MApN, Codrin Munteanu, care a făcut tot posibilul ca, la conducerea clubului, să fie numiţi urmaşi de-ai lui Boroi. Steliştii îl cunosc însă mai bine pe Munteanu drept cel care, înaintea meciului cu Academia Rapid, le-a ţinut un discurs elevilor lui Lăcătuş, prin care le-a comunicat că promovarea nu reprezintă un obiectiv pentru Steaua.

Steaua Liberă

Din acest an, în viaţa Stelei şi-a făcut simţită prezenţa secretarul general pentru relaţia cu parlamentul şi calitatea vieţii personalului MApN, Marius Bălu. Acesta s-a făcut remarcat doar prin două lucruri:

  1. L-a numit la conducerea clubului pe Mădălin Hîncu, prietenul său, care nu era recomandat de nimic pentru a ocupa această poziţie.
  2. A făcut un număr impresionant de poze cu stadionul nou şi cu sportivii stelişti care au avut rezultate bune în acest an.

Intrată în vigoare la data de 15 mai, Ordonanța de urgență nr. 71/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale a adus câteva schimbări în minister. Una dintre ele, aşa cum v-am spus, a fost trecerea Stelei în subordinea Ministrului Apărării, Nicolae Ciucă.

Astfel, la articolul 7, alineatul 2 va arăta aşa:

(2) În subordinea nemijlocită a ministrului apărării naționale se mai regăsesc: Grupul consilierilor, Cabinetul ministrului, Direcția instanțelor militare, purtătorul de cuvânt, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”, precum și alte structuri stabilite prin lege.

Trebuie însă să menţionăm că acest lucru nu înseamnă însă că ministrul Ciucă se va ocupa direct de clubul nostru. Acesta poate delega această răspundere.

Mesaj pentru Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă

Acum că Steaua Bucureşti a trecut în subordinea sa, revenim cu un mesaj pentru domnul ministru al Apărăriri Naţionale, Nicolae Ciucă. Aşa cum i-am cerut în momentul în care a fost numit pentru a prelua această funcţie, aşa îi cerem şi acum:

Domnule Ciucă, faceţi un bine pentru Steaua!

Foarte mulţi politicieni nu reuşesc să facă nici măcar un singur bine în întreaga carieră. Poate că îşi propun, dar nu reuşesc. Dumneavoastră, domnule Nicolae Ciucă, aveţi şansa de a face măcar un bine.

Tot ce trebuie să faceţi e să numiţi la conducerea clubului Steaua un om care a demonstrat că e capabil şi care a demonstrat că ţine cu adevărat la acest club. Noi l-am propus pe Florin Talpan, deoarece dumnealui îndeplineşte cele două condiţii. Prin rezultatele obţinute a demonstrat că e un funcţionar public care merită tot respectul, iar dragostea sa faţă de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti chiar nu poate fi pusă sub semnul întrebării.

Faceţi aşadar un bine pentru Steaua, domnule ministru Nicolae Ciucă! Ar fi un pas important şi în cariera dumneavoastră de politician, care cu siguranţă va avea doar de câştigat dacă clubul Steaua revine acolo unde îi este locul.

Ca fost militar, dumneavoastră trebuie să cunoaşteţi cât de important este acest club atât pentru ţară cât şi pentru Armata României. Un fost general, Mihail Lascăr, i-a dat naştere acestui club pe vremea când ocupa poziţia de ministru al apărării. Dumneavoastră, domnule Ciucă, fost general, actual ministru al apărării, îl puteţi relansa spre marea preformanţă.

 

Photo credit: Nicolae Ciucă – Facebook

Steaua Liberă