Mădălin Hîncu

Hîncule, mai lucrezi la Steaua?

Prima etapă din sezonul 2020-2021 al Ligii 3 a trecut. Steaua a avut un debut aproape perfect, terminând etapa pe primul loc în clasament. Pentru steliști, însă, o mare problemă rămâne nerezolvată.

Din 2017 am fost duși cu zăhărelul de către conducerea clubului Steaua, în ceea ce privește problema furtului de identitate comis de FC Fcsb. De fiecare dată când noi le-am cerut să meargă la FRF și să ceară ca federația să nu mai prezinte FC Fcsb drept Steaua, cei din conducerea clubului ne spuneau că nu pot face nimic, pentru că Steaua nu era membru afiliat al FRF.

Anul trecut am aflat că asta a fost o minciună. Chiar dacă echipa de seniori juca în Liga 4, Steaua era afiliată la FRF prin echipele sale de juniori. Astfel, în calitate de membru al Federației, ar fi putut oricând să ceară ca drepturile sale să fie respectate. Nu a făcut-o niciodată, cu o mică excepție. La un moment dat, Florin Talpan a încercat să forțeze mâna federației, însă cei de acolo au profitat de faptul că acesta nu beneficia de susținerea conducerii clubului Steaua și au ignorat cererea sa. Mai mult, pentru că Florin Talpan a decis să trimită o cerere directă la UEFA, trecând peste FRF, Burleanu & Co. l-au băgat în ședință și l-au tot purtat la întâlniri timp de câteva săptămâni, amenințându-l cu amenda, pentru murdărirea (zic ei) imaginii FRF. În cele din urmă, Talpan a primit doar un avertisment și asta doar ca el să nu meargă mai departe.

Am văzut deci că nu se poate discuta/lucra cu conducerea clubului Steaua. Toți cei care au trecut pe acolo în ultimii ani au demonstrat că sunt lași sau că au fost puși de anumiți stăpâni, ca să le facă pe plac. Din partea lor am primit doar minciuni și decizii care i-au făcut rău clubului. Am decis așadar să nu mai insistăm, că oricum nu aveam cu cine, și să așteptăm promovarea în Liga 3. Acum, conducerea clubului nu poate să mai pretindă că nu suntem afiliați la FRF. Acum, nimic nu-l mai împiedică pe Mădălin Hîncu să își facă treaba și să protejeze imaginea clubului pe care îl conduce, așa cum a promis acum câteva luni.

Steaua Liberă

Dar Hîncu continuă să nu facă nimic

N-ar fi trebuit să treacă prima etapă. Problemele pe care ni le face FC Fcsb ar fi trebuit rezolvate încă din momentul în care Steaua și-a depus dosarul pentru Liga 3. Pentru noi, nu este o surpriză că nu s-a întâmplat nimic. Nu e nici dezamăgire. Deja ne-am obișnuit cu acest comportament de laș, de servitor, de dușman al Stelei. Și evident că este dureros să vezi un astfel de comportament chiar din partea unui om care lucrează la Steaua București.

Nu, greșim. Hîncu nu lucrează la Steaua București. Mădălin Hîncu doar este la Steaua București. Atât. Este. De muncit, el nu muncește.

În lunile cât a fost interimar, nu a făcut nimic pentru club. A dat câteva comunicate mincinoase și cam atât. Mai departe… ?!

Pentru sportivi nu a făcut nimic. Pentru fotbal a făcut chiar mai puțin. Dar asta nu l-a oprit să facă poze cu fotbaliștii steliști, după ce aceștia au câștigat promovarea. Pentru el, a fost o baie de mulțime excelentă, o campanie perfectă de îmbunătățire a imaginii. Totul gratuit, evident, pe cheltuiala Stelei, pe care Hîncu nu a răsplătit-o cu nimic.

Nu suntem absurzi. Nu vrem ca Mădălin Hîncu să revoluționeze sportul sau să transforme Steaua într-unul din cele mai tari top 10 cluburi din lume (deși asta n-ar fi rău). Vrem din partea lui Mădălin Hîncu doar minimul. Vrem să trimită și el la FRF o scrisoare, la fel cum au trimis cei de la Universitatea Craiova, și să ceară modificarea informațiilor pe care federația le oferă.  Chiar nu e mult. Și cu siguranță nu e greu. Doar atât vrem de la domnul Hîncu.

Să facă acest mic gest și să ne demonstreze că e stelist. 

O scrisoare. O singură problemă pe care vrem ca el să o rezolve. Dacă o face, ne închide gura. Dacă o face, noi nu mai avem ce să spunem despre el.

Dar zilele trec, vine etapa a doua, o să vină etapa a treia, a patra, a zecea, ultima, primul meci de baraj, ultimul meci de baraj. O să vină poate și promovarea în Liga 2 și ne temem că Mădălin Hîncu tot nu o să facă nimic pentru Steaua.

Nu mai contează dacă e vorba de lașitate sau de rele intenții. Atât timp cât Mădălin Hîncu nu face nimic, Steaua va avea de suferit.

Lăsând la o parte CV-ul său penibil și faptul că a fost numit politic, ce dovadă mai bună vreți că acest om nu are ce căuta la Steaua?

UPDATE!

Acest articol a fost scris duminică, 13 septembrie, și ar fi trebuit să fie publicat miercuri, 16 septembrie. Între timp, însă, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a anunțat că, ”în urma concursului organizat la nivelul Ministerului Apărării Naționale, colonelul dr. Mădălin Sorin Hîncu a fost numit de ministrul apărării naționale, începând cu data de 01 septembrie, în funcția de comandant (președinte) al Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua”.

Poate că vă întrebați ce concurs. Evident, au făcut pe ascuns un concurs la care a participat doar Mădălin Hîncu. Nu e neapărat o noutate. Noi v-am anunțat încă de luna trecută că cei din conducerea MApN au modificat regulamentul de înscriere, pentru a-i interzice lui Florin Talpan să participe la concurs. O dovadă clară de discriminare din partea MApN și un atac la adresa clubului Steaua.

Însă faptul că au organizat pe ascuns un ”concurs”(evident că nu a fost vorba de niciun concurs) la care a participat doar Hîncu (care nici măcar nu s-a înscris la concursul din iarnă, la care au participat Talpan și Cîrlan) și pe care l-a câștigat (cu ce? Nimic nu îl recomandă pentru funcția de comandant) este doar un alt scuipat în obrazul suporterului stelist.

Vor veni vremuri grele pentru Steaua? Evident. Dar și până acum tot vremuri grele au fost.

O să rămână nerezolvată problema FC Fcsb? Bineînțeles. Acesta este de altfel și motivul pentru care Hîncu a fost numic conducător al celui mai important club sportiv din România, deși el nu este capabil să conducă.

Vom promova anul acesta? Poate. Dar chiar dacă vom juca în Liga 2, la FRF tot nu se va rezolva nimic. Să nu vă mințiți singuri.

Și acesta este scenariul cel mai optimist. Pentru că un om ca Hîncu, un om care nu știe să conducă, ci doar să asculte ordinele altora, a fost numit la conducerea clubului și în 1998. Atunci, în urma unor ordine venite de mai sus, Gațu a băgat fotbalul stelist în cea mai neagră perioadă din istoria sa. Și cum istoria tinde să se repete, să nu vă mirați dacă ne vom trezi în curând cu un nou ”salvator”, care va bate palma cu conducerea, își va face o asociație și va ”prelua prin statut tradițiile glorioase”.

Steaua Liberă