dinamo - steaua

Avancronică: FC Dinamo 1948 2 – Steaua București

Steaua a revenit weekendul trecut pe prima poziție în campionat, după victoria cu Progresul Spartac. Acum, băieții lui Oprița vor încerca să se mențină pe primul loc. Pentru asta, vor fi nevoiți să bată echipa secundă a echipei FC Dinamo 1948 SA.

Echipa probabilă: Ștefan Mușat – Antonio Vlad, Dean Beța, Wallace, Adrian Ilie – Mădălin Mihăescu, Liviu Băjenaru – Florin Răsdan, Rareș Enceanu, Alexandru Zaharia – Andrei Antohi

Daniel Oprița a arătat deja că iubește să folosească un prim 11 diferit de la meci la meci. Ne putem aștepta astfel la o echipă diferită de cea care a învins Progresul Spartac cu 4-1. Va afecta acest lucru meciul cu Dinamo 1948 2? Cel mai probabil nu. Și asta deoarece câinii pașoptiști nu prea par a reprezenta o echipă solidă, capabilă să lupte pentru promovare.

Dinamo 1948 a început sezonul cu o victorie împotriva oilor fcsbiste, dar au pierdut următoarele 2 meciuri. În acest moment ocupă locul 6 în campionat, având 3 puncte, 5 goluri marcate și 9 primite. De partea cealaltă, Steaua ocupă primul loc. A învins etapa trecută principala contracandidată la promovare, are punctaj maxim, cu 11 goluri marcate și doar 3 primite.

Pe hârtie, Steaua este favorită. Rămâne însă de văzut dacă Oprița a reușit să își readucă fotbaliștii cu picioarele pe pământ, să îi facă să fie mai atenți și mai pragmatici. Foarte important, Oprița trebuie să rezolve gaura din apărare, unde Wallace și Beța, în ciuda experienței, au comis erori importante săptămâna trecută. Chiar dacă suntem de abia la începutul campionatului, aceste probleme trebuie rezolvate. Și mai important, meciurile trebuie tratate toate cu seriozitate. Altfel, ne putem trezi cu surprize neplăcute din partea unor fotbaliști care cred că reprezintă Dinamo București, deși, evident, joacă pentru o echipă care se găsește în exact aceeași situație ca FC Fcsb.

Vom vedea la ora meciului dacă problemele din jocul Stelei au fost rezolvate. Partida Dinamo 1948 2 – Steaua București va avea loc vineri, 2 octombrie, de la ora 15:00. Meciul se va juca fără spectatori, dar va fi transmis pe Steaua TV.

Forza Steaua! 

Steaua Liberă