ioanitoaia

Ioanițoaia, pensionează-te! Faci presa de rușine!

Imaginează-ți că ești un fost mare sportiv. Imaginează-ți că ești invitat la o emisiune care, în teorie, este de sport. Și imaginează-ți că moderatorul este un individ pe care mulți îl consideră jurnalist adevărat. Cât de șocat ai fi dacă emisiunea n-ar fi despre sport, ci despre scandal, iar întrebările ar fi tâmpite? Cum te-ai simți? Probabil la fel cum s-a simțit și Marius Lăcătuș, după ce a participat la emisiunia Prietenii lui Ovidiu, cu Ovidiu Ioanițoaia.

Ne repetăm. Ne repetăm pentru că i-am cerut deja lui Ioanițoaia să se pensioneze. Am făcut-o acum aproape 3 ani, când șeful Sportului Popular a scris un articol mincinos, în care spunea minciuni despre Steaua București și prin care încerca să spele imaginea lui Becali. A trecut ceva vreme de atunci, iar starea lui Ioanițoaia s-a înrăutățit. Nu vorbim despre starea de sănătate, ci despre cea de jurnalist sportiv. Ajuns la 75 de ani, omul nu mai poate gândi ca un jurnalist. Și nici nu e sigur că a gândit așa vreodată. Acum citește doar întrebările pe care le scriu pe hârtie niște dobitoci despre care nu poți spune nici măcar în glumă că sunt jurnaliști sportivi.

Ioanițoaia a demonstrat anul trecut că nu știe (sau nu mai știe) fotbal și a demonstrat la începutul acestui an că nu are nicio treabă cu jurnalismul sportiv. S-a întâmplat tot la Prietenii lui Ovidiu, la o emisiune din ianuarie, emisiune care l-a avut invitat pe Vasile Stângă.

Stângă este unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a dat România. Cu toate acestea, Ioanițoaia s-a făcut de rușine în emisiune, arătând țării că nu știa nimic despre fostul mare handbalist. Mai mult, a arătat și că redacția sa este extrem de prost informată, întrebările pregătite de oamenii lui fiind făcute după informații culese de pe Wikipedia, cea mai proastă sursă de informare de pe întregul internet. Fără nicio întrebare serioasă, fără nici cea mai mică idee despre Vasile Stângă, pe parcursul emisiunii, Ioanițoaia a repetat de nenumărate ori expresia ”ăăăăăăăăăăăă”.

Acesta trebuia să fie semnul cel mai bun că domnul Ovi trebuie lăsat la vatră, că nu mai are ce căuta în presă și sport. Dar NU! Păpușarii care îi țin ațele refuză să îl pensioneze. În schimb, ni-l bagă nouă pe gât. Și ne bagă și prostia și lipsa de cultură sportivă care se regăsesc din plin în emisiunea Prietenii lui Ovidiu.

Steaua Liberă

Ce e mai greu să spui? ”Steaua” sau adevărul?

În istoria de peste 40 de episoade a emisiunii Prietenii lui Ovidiu, o întrebare a fost repetată mai mult ca oricare alta. Care e întrebarea? O știți sigur: ”Fcsb sau Steaua?”

Ioanițoaia i-a pus-o lui Vasile Stângă, într-o emisiune în care a spus foarte clar că o să vorbească doar despre handbal, le-a pus-o multor alți invitați, fie că aveau sau nu legătură cu Steaua, și i-a pus-o și lui Marius Lăcătuș, invitatul din această săptămână.

Răspunsul lui Lăcătuș nu i-a căzut foarte bine lui Ioanițoaia, care a început să vorbească despre Gigi Becali. Da, timp de vreo 15 minute, din emisiunea de 60 de minute, Ovidiu Ioanițoaia a vorbit despre Gigi Becali. I-a pus lui Lăcătuș întrebări despre Gigi Becali.

Ce poate fi mai amuzant decât asta? Ai în emisiunea ta unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României, dar tu vorbești despre un fost pușcăriaș. Nu-l întrebi pe Lăcătuș de ce s-a apucat de fotbal, nu-i ceri să le spună fanilor cum erau viața de fotbalist în perioada aceea, cum s-a simțit la Steaua anilor 80 și la cea a anilor 90, nu-i ceri să-ți povestească povești neștiute de nimeni despre Steaua Sevillană, dar îl întrebi despre Gigi Becali. Moartea jurnalismului sportiv a avut loc în direct, la Prietenii lui Ovidiu.

Dar urmăritorii au avut parte și de un moment amuzant, în care Lăcătuș i-a cam dat o palmă peste față ”marelui jurnalist”. Vorbind despre perioada petrecută de Lăcătuș ca antrenor al Stelei, Ioanițoaia a spus că: ”CSA Steaua e greu de pronunțat.” Lăcătuș i-a întors-o însă foarte rapid, închizându-i gura: ”Se poate pronunța Steaua.”

Se poate, dar nu se vrea. La Sportul Popular nu se vrea. Și nu pentru că ar fi greu de pronunțat cuvântul ”Steaua”, ci pentru că Sportul Popular, ziar care acum își spune Gsp, nu poate să spună adevărul. Asta a fost dureros pentru cel poreclit nea Ovi, pentru care celălalt ”nea”, de la stână, este stăpân.

Marius Lăcătuș a fost un domn, un maestru

Întrebările care au urmat au fost inspirate doar din scandal: ”Valentin a ajutat Steaua? Dar a pus presiune? Care a fost cel mai bun antrenor? Sigur Ienei? Halagian a făcut echipa din 86? Iovan și Bumbescu erau petrecăreți? Ți-a părut rău că l-ai rupt pe Ardeleanu?” Spre cinstea lui, Marius Lăcătuș s-a comportat la fel cum o făcea pe vremea când era campion. I-a dat palmă după palmă lui Ioanițoaia, distrugând minciunile pe care acesta a încercat să le sugereze.

I-a luat apărarea lui Valentin Ceaușescu, pe care l-a lăudat pentru felul său de a fi, a spus cât se poate de clar că Ienei este cel mai mare antrenor român și că Ion Alecsandrescu a avut cea mai mare contribuție la construcția Stelei Sevillene, și i-a apărat și pe Iovan și Bumbescu. În timp ce Ioanițoaia s-a purat ca un cancanist, Lăcătuș a fost un domn și chiar dacă a fost calm tot interviul, răspunsurile sale l-au pălmuit pe directorul Sportului Popular mai tare decât își pălmuia Lăcătuș adversarii în vremurile fotbalistice.

Un jurnalist sportiv adevărat și-ar fi dat seama ce s-a întâmplat. Ar fi înțeles că s-a făcut singur de rușine, că a fost umilit de un fost fotbalist care, în ciuda faptului că este cunoscut pentru firea sa de Fiară, a dat dovadă de mai mult bun simț și mai mult respect decât ar putea întreaga echipă a Sportului Popular să arate în trei vieți.

Ovidiu Ioanițoaia, pensionează-te! Vremea ta s-a dus. Locul tău nu mai e în presă!

Câteva cuvinte despre Steaua

Steaua București îi sperie pe cei care pretind că sunt jurnaliști sportivi. Îi sperie pentru că există și pentru că nu dă niciun semn că ar putea să nu mai existe. În ultimii ani, Sportul Popular și celelalte ziare au tras din răsputeri pentru FC Fcsb. Toată ”munca” lor va rămâne pe ”hârtie” multe decenii după dispariția echipei lui Becali. Mult timp, după ce va avea loc desființarea echipei ovine, suporterii vor ști că ”jurnaliștii” precum Ioanițoaia i-au mințit, că au făcut propagandă pentru o clonă și pentru un fost pușcăriaș.

Știu că stăpânul lor e pe moarte, că clona lor stă să dispară și că ei vor rămâne singuri. Știu și se tem. Se tem pentru că existența Stelei București arată cât de jegoși sunt ei. Iar când FC Fcsb va dispărea, ei vor fi obligați să recunoască că sunt jegoși.

Să vedem despre ce ”Club Sportiv al Armatei” o să vorbiți atunci, proștilor!

Steaua Liberă