Steaua București Progresul Spartac

Steaua București – Progresul Spartac, 4-1 (2-0)

Steaua București a revenit pe primul loc în campionat. Într-o zi urâtă, de toamnă, băieții lui Oprița au învins Progresul Spartac, principala contracandidată la promovare.

Steaua București: Ștefan Mușat – Marian Neagu, Dean Beța, Wallace, Adrian Ilie – Valentin Bărbulescu, Liviu Băjenaru – Florin Răsdan, Emilian Pacionel, Alexandru Zaharia – Bogdan Chipirliu 

Steaua Liberă

După meciuri slabe cu FC Fcsb 2 și Popești-Leordeni, Steaua și-a revenit într-o anumită măsură. Sub ochii lui Ilie Dumitrescu, revenit în Ghencea, băieții lui Oprița i-au dominat pe cei de la Progresul Spartac și chiar au reușit să deschidă rapid scorul. După ce a ratat un penalty cu Popești-Leordeni, Chipirliu a reușit să spele câteva din păcatele sale, marcând în minutul 11, din pasa lui Bărbulescu.

Progresul Spartac a continuat să se apere chiar și după golul primit, permițându-i Stelei să preseze și să domine. Golul 2 a venit și el, însă târziu, spre finalul reprizei. A marcat tânărul Emilian Pacionel, în minutul 43, cu un șut de la marginea careului. Cu 2-0 pe tabelă la finalul primei reprize, misiunea Stelei a devenit mult mai ușoară. De altfel, s-a și văzut că băieții lui Oprița au jucat cu mai puțină presiune pe umeri, starea lor de spirit reușind să influențeze chiar și vremea de afară, soarele ieșind din nori în repriza secundă.

Bogdan Chipirliu a reușit să își spele în întregime păcatele în minutul 70, când le-a luat fața fundașilor Progresului Spartac, a ajuns înaintea lor la o centrare trimisă de Zaharia și a făcut 3-0. A fost momentul în care Steaua s-a relaxat aproape total. Și această relaxare s-a văzut. În minutul 87, Progresul Spartac a înscris golul de onoare.

Însă băieții lui Oprița și-a adus aminte de eșecul din Cupă, s-au mobilizat imediat și, în minutul 89, au restabilit diferența de 3 goluri. Enceanu a marcat un gol superb, după o acțiune individuală în careul Progresului Spartac.

Partida Steaua București – Progresul Spartac s-a încheiat cu scorul de 4-1 pentru echipa militară, care a revenit în poziția de lider al campionatului.

Concluzia meciului Steaua București – Progresul Spartac a fost prezentată cel mai bine de Ilie Dumitrescu. Într-un interviu pentru Steaua TV, acesta a explicat cât se poate de clar: „E amazing!” Normal, Ilie. Așa a fost Steaua mereu!

Steaua Liberă