Clubul Steaua București a cerut ca Steaua Liberă să își schimbe logo-ul

Clubul Steaua București a cerut ca Steaua Liberă să își schimbe logo-ul

Pe adresa de e-mail a redacției noastre a sosit astăzi o notificare din partea biroului de presă al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Astfel, am fost informați că trebuie să schimbăm logo-ul Steaua Liberă, de pe site-ul nostru. Cum scopul comunității noastre este de a apăra și de a susține Steaua București, ne-am conformat.

Steaua Liberă se rebranduiește în mod oficial

steaua libera

Vechiul logo

Neoficial, comunitatea noastră a trecut la noul logo (scutul alb, cu literele SL în centru) de ceva timp. Vechiul logo a rămas însă pe site-ul nostru, www.steaualibera.com, pentru a ne aminti în primul rând că suntem steliști, dar și de unde am plecat. Aveam de gând să schimbăm și acest logo, însă am amânat mutarea, sperând că, la un moment dat, vom avea posibilitatea de a schimba întreaga față a site-ului. Am fi vrut să lansăm un site modern, cu un logo modern.

Notificarea primită din partea clubului ne obligă însă pornim această rebranduire mai devreme decât am fi vrut. O facem însă cu mare drag și fără niciun resentiment. Am cerut mereu ca imaginea clubului Steaua să fie protejată și ne bucurăm atunci când vedem că cei din club fac tot posibilul pentru a o apăra.

steaua liberă logo nou

Noul logo

Pentru cei care ne urmăresc, această modificare va fi cu siguranță insignifiantă. Noul logo a fost folosit deja în comunicare, atât pe Youtube, în emisiunile noastre, cât și pe Facebook, acolo unde au loc cele mai multe discuții între membrii comunității noastre. De acum înainte, însă, acesta va fi drapelul oficial al Stelei Libere.

O inițiativă bună din partea conducerii clubului. Sperăm că ea nu se oprește la Steaua Liberă

Clubul Steaua ne-a trimis această notificare ca urmare a unei solicitări făcute de Asociația Salvați Stâna, asociație a suporterilor fcsbiști, care a declarat în mod direct că scopul său este de a ajuta clubul lui Becali în războiul pe care îl pierde contra Stelei București.

Se pare că Asociația Salvați Stâna a fost speriată de gândul că, cumva, comunitatea de steliști de la Steaua Liberă s-ar putea folosi de imaginea Stelei București pentru a se îmbogăți. Au trimis astfel o solicitare plângăcioasă către clubul Steaua, cu scopul de a ne face nouă rău. Suntem onorați. Ne bucurăm că acțiunile noastre împotriva clubului de la stână au avut efect și că am fost recunoscuți în mod oficial drept dușmani ai celui mai infect club din România, Fotbal Club Fcsb.

Chiar ne bucurăm că cei din club au investigat Steaua Liberă. Acum, toți cei care își făceau griji că Steaua Liberă utilizează ilegal marca Steaua pot sta liniștiți. Concluziile clubului au fost că „marca Steaua nu este folosită de către site-ul dumneavoastră în activități comerciale.” 

Dacă lucrurile ar fi stat diferit, ne-am fi închis singuri, nu am fi avut nevoie de nicio notificare. Scopul Stelei Libere este de a proteja clubul Steaua, iar acest lucru s-a văzut destul de bine în ultimii ani. Prin articolele și emisiunile noastre, am asigurat informarea corectă a publicului stelist, căruia i-am oferit informații pe care altfel nu le-ar fi văzut niciodată. Noi am făcut ceea ce trebuia să facă presa. Am făcut, de multe ori, ceea ce trebuia să facă chiar clubul Steaua. Am făcut totul din dragoste pentru acest club și nu am cerut niciodată ceva în schimb.

Sperăm doar ca această inițiativă a clubului să nu se oprească aici. În România există mai multe asociații care pretind că reprezintă interesele clubului Steaua și că vorbesc în numele clubului Steaua. Una dintre ele este Asociația Salvați Stâna, căreia îi spunem așa tocmai pentru că nu are nicio legătură cu clubul Steaua. Această asociație pretinde însă că are. Această asociație încalcă deciziile judecătorești din dosarele pentru anularea mărcii utilizate ilegal de către FC Fcsb și pentru schimbarea numelui folosit ilegal de către FC Fcsb. Și face totul cu vânzarea de abonamente.

Sperăm astfel ca Steaua va lua măsuri împotriva lor, pentru a asigura informarea corectă a suporterilor steliști, ca aceștia să nu ajungă să le dea bani unor oameni care vor răul Stelei.

 

steaua liberă

Răspunsul dat de Steaua Liberă

Nu în ultimul rând, ne dorim ca Steaua București să ia măsuri și împotriva clubului FC Fcsb, club care în mod activ parazitează imaginea celui mai mare club sportiv din țară, încălcând legi și decizii judecătorești, și a tuturor celor care doresc să se folosească gratuit de imaginea Stelei. Chiar ieri, Liga Profesionistă de Fotbal a dat dovadă de neprofesionalism, folosindu-se de palmaresul Stelei pentru o campanie de marketing care se adresa suporterilor fcsbiști. 

Așteptăm să vedem astfel de notificări trimise și către alții. Așteptăm ca cei care conduc clubul nostru să se țină de cuvânt. În încheierea notificării pe care ne-au trimis-o, aceștia au scris:

„În cazul în care veți refuza să nu mai folosiți acest logo, în cazul în care vom constata că acesta este utilizat în activități comerciale care încalcă dreptul exclusiv de proprietate intelectuală pe care Clubul Sportiv al Armatei Steaua București îl are asupra mărcii Steaua București, nu vom ezita să luăm toate măsurile necesare pentru protejarea mărcii Steaua.” 

Așteptăm ca cei din conducerea clubului nostru să ia măsuri împotriva celor care chiar îi fac rău Stelei București.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vom fi obligați să concluzionăm că cei din conducerea clubului ne consideră pe noi, singura comunitate de suporteri steliști care chiar apără clubul Steaua, drept cei mai mari dușmani ai clubului Steaua. Vom fi obligați să concluzionăm că această acțiune a fost luată împotriva noastră deoarece am insistat ca noul comandant, Mădălin Hîncu, să își facă treaba, și că a fost trimisă astăzi deoarece în articolul de ieri am menționat numele generalului Zisu. Sperăm însă că nu e așa.

 

Steaua Liberă

UPDATE

Imediat după publicarea acestui articol am aflat că domnul colonel Florin Talpan a trimis o notificare și către Asociația Salvați Stâna. Într-un interviu pentru ProSport, acesta a declarat:

„Am trimis o notificare prin care solicităm să înceteze orice activitate de dezinformare în ceea ce privește Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și suporterii săi.

Asocierea clubului Steaua București cu Fotbal Club FCSB SA este însă o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală a clubului Steaua. Clubul Fotbal Club FCSB nu este și nu a fost niciodată Steaua București. Nu a deținut și nu deține niciunul dintre elementele de identificare a clubului Steaua. Fotbal Club FCSB a utilizat ilegal o marcă și un nume care aparțineau Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

Le-am atras atenția, de asemenea, că folosirea numelui Steaua cu scopul de a vinde abonamente membriilor asociației respective constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, precum și o încercare de inducere în eroare a suporterilor clubului nostru.

Pe scurt, i-am notificat să schimbe numele asociației într-unul care să reflecte realitatea. De asemenea, am solicitat să renunțe la folosirea stelei în cinci colțuri.

În cazul în care vor refuza solicitările noastre, dacă vor continua să inducă în eroare suporterii steliști și să încalce dreptul de proprietate intelectuală al clubului Steaua, ne vom vedea nevoiți să îi acționăm în judecată”