Mădălin Hîncu

Să vă vedem acum!

Săptămâna trecută, clubul Steaua ne-a trimis o notificare prin care a solicitat să scoatem un logo de pe site-ul nostru, pentru a nu produce confuzie. Steaua Liberă s-a conformat și chiar a aplaudat această inițiativă a conducerii clubului de a apăra brandul Steaua. Alții, însă, par să nu vrea să asculte. Liga Profesionistă de Fotbal, deși a fost notificată de către clubul nostru, a refuzat să dea jos o postare mincinoasă, prin care sugerea că FC Fcsb e Steaua București. Așteptăm acum ca Steaua să facă următorul pas.

Într-o Românie în care ideea de proprietate intelectuală este tratată ca o glumă, în care cetățeanul preferă să pirateze cea mai nouă melodie a cântărețului său preferat, lupta pentru protejarea mărcii Steaua a ajuns la un nivel aproape incredibil. Se pare că, dacă Gigi Becali și-a permis să o folosească ilegal și abuziv timp de 10 ani, alte părți consideră că și ele ar trebui să aibă același drept. Așa au apărut tot felul de asociații care se pretind steliste, care cer bani de la suporteri, promițându-le că vor ajuta Steaua, așa au apărut televiziuni, radiouri, ziare și bloguri online care caută să facă trafic și vizualizări, pretinzând că vorbesc despre Steaua.

Tot așa au apărut și atârnătorii de tipul FRF sau LPF, care cred că dau lovituri dacă se folosesc indirect de imaginea Stelei pentru a se promova sau pentru a se îmbogăți. Liga, de exemplu, este unul dintre marii susținători ai lui Gigi Becali. Această adunătură condusă de Iorgulescu, despre care nimeni nu știe dacă funcționează corect sau nu, refuză să recunoască existența unor decizii judecătorești care spun foarte clar că FC Fcsb nu este Steaua. Cel mai important, refuză să recunoască dreptul Stelei de a o acționa în judecată pentru aceste prejudicii de imagine produse.

Din păcate, LPF a învățat că acest comportament e unul care are rezultate bune. Conducerea clubului Steaua este foarte fricoasă. În ultimii 6 ani, deși ar fi putut, a refuzat să ia orice măsură împotriva LPF-ului, dar și a fratelui mai mare, FRF. Așa cum a refuzat să ia măsuri serioase și împotriva FC Fcsbului, pe care l-a obligat să respecte minimul din ceea ce presupuneau deciziile judecătorești obținute în cele trei procese importante.

Au trecut mai bine de 72 de ore de când Steaua a trimis notificarea către LPF. Chiar dacă, să presupunem prin absurd, celor de la Ligă le-a căzut internetul și nu au putut să își verifice căsuța poștală, Steaua a anunțat ce cere și pe pagina sa de Facebook. Acolo, clubul nostru a scris:

„Referitor la concursul organizat pe pagina de facebook a Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru câștigarea unui joc FIFA 21, în mod eronat ați asociat primele 4 întrebări referitoare la performanțele și imaginea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București cu numele grupării FCSB, sens în care ne vedem nevoiți să vă solicităm să dispuneți măsurile necesare pentru remedierea confuziei create.

Prin confuzia creată, Steaua București suferă atât un prejudiciu de imagine, cât și unul material, fapt pentru care, având în vedere deciziile pronunțate de instanțele de judecată, urmează să procedați la efectuarea corecțiilor necesare pentru eliminarea confuziilor create.

În situația în care nu veți da curs solicitării noastre ne rezervăm dreptul de a ne adresa organelor competente pentru soluționarea situației create.”

Informația e clară, scrisă frumos și corect. LPF nu a luat nicio măsură până acum și, din câte se pare, nici nu va lua. Așadar, Steaua e obligată să se adreseze organelor competente. 

Steaua este obligată să se adreseze organelor competente. E obligată să dea LPF în judecată. 

Dacă nici acum nu ia măsuri, nu mai are rost să ia măsuri vreodată. Sau să ne scrie că va lua măsuri. Dacă clubul nostru nu va acționa LPF în judecată, este destul de clar că nu ne vom mai face niciodată bine.

La fel de clar va fi că, în ochii șefilor Stelei, adevărații dușmani nu sunt cei care îi fac rău clubului nostru, ci chiar suporterii steliști.

Mutarea voastră, domnilor. Așteptăm.

Steaua Liberă