cs balotești - steaua bucurești

CS Balotești – Steaua București, 1-5 (0-3)

Tradiția spune că vineri 13 e zi cu ghinion. Doar că tradiția nu spune și pentru cine e cu ghinion. Pentru Steaua, cu siguranță nu a fost. Băieții lui Oprița au trecut ușor peste CS Balotești, încheiând anul 2020 cu o victorie.

Steaua București: 1. Ștefan Mușat – 18. George Călințaru, 4. Dean Beța, 5. Sergiu Bactăr, 13. Adrian Ilie – 15. Valentin Bărbulescu(cpt), 30. Liviu Băjenaru – 10. Rareș Enceanu, 7. Florin Răsdan, 14. Emilian Pacionel – 77. Remus Chipirliu

Rezerve: 12. Raul Bălbărău – 47. Dragoș Nicolae, 89. Ovidiu Morariu, 16. Antonio Vlad, 55. Walace Alves da Silva, 20. Marian Neagu, 8. Andrei Neagoe, 31. Robert Elek, 99. Vlad Nițu

După două meciuri mai puțin reușite, Steaua nu a avut probleme cu ultima clasată. A reușit chiar să deschidă scorul rapid, în minutul 11. Băjenaru a intrat în careul advers, pe stânga, a recentrat în centru, iar Chipirliu a înscris, profitând de haosul din apărarea Baloteștiului.

O fază aproape identică a avut loc în minutul 26, când Steaua a făcut 2-0. Pacionel a intrat în careul advers de pe stânga, a pasat în centru, iar Enceanu a trimis mingea în poartă.

Același Enceanu a făcut 3-0 în minutul 38, trimițând mingea pe lângă portar, după o pasă printre primită de la Chipirliu.  Acesta a fost de altfel scorul la pauză.

Și pentru că vineri 13 nu are cum să fie o zi obișnuită, repriza secundă a început practic cu un gol marcat de CS Balotești. Marcator a fost chiar portarul echipei ilfovene, care a înscris din penalty.

Golul primit de la omologul său nu trebuie să îl pună într-o lumină proastă pe tânărul portar Mușat. Acesta a arătat un joc foarte bun, având o intervenție decisivă chiar la faza premergătoare penaltyului primit de Balotești.

Enceanu și-a asigurat titlul de Jucătorul Meciului în minutul 84, când a realizat hat-trick-ul, după o intrare în forță spectaculoasă, a la Diego Armando Maradona, iar Călințaru a stabilit scorul final al partidei, 5-1 pentru Steaua, 2 minute mai târziu, cu un șut de pe dreapta.

În această primă etapă a returului, Steaua a repetat practic meciul făcut în prima etapă a turului, atunci când a învins CS Balotești tot cu scorul de 5-1. Pentru băieții lui Oprița urmează acum o perioadă de pauză, după care va veni pregătirea de iarnă.

Suporterii steliști vor fi în continuare cu ochii pe echipă. Deciziile luate în această iarnă de Oprița și de cei aflați la conducerea clubului vor fi decisive în lupta pentru promovare.

Forza Steaua!

Steaua Liberă