daniel oprița

Astăzi a avut loc reunirea Stelei + Vești despre transferuri

Astăzi a avut loc reunirea echipei de fotbal a Stelei București. Într-o transmisiune live realizată de Steaua TV, Daniel Oprița a vorbit despre planurile pentru această iarnă și despre transferuri.

Antrenorul Stelei și-a exprimat în primul rând dorința de a efectua un cantonament în străinătate. Primul cantonament al Stelei va începe pe 1 februarie și va ține până pe 12 februarie. Oprița ar vrea însă ca al doilea cantonament să aibă loc în Antalya. Acesta a spus că nu știe încă de ce nu a fost semnată o înțelegere, explicând că două posibile probleme ar putea fi pandemia, dar și lipsa de bani.

În ceea ce privește meciurile amicale, Oprița a declarat că a încercat să programeze amicale cu echipe puternice, din Liga 2. Însă, din cauza programului Ligii 2, acest lucru nu a putut fi realizat în totalitate. Steaua va juca amicale cu:

  • Universitatea Cluj – 28 ianuarie
  • Sporting Roșiori – 6 februarie
  • Gloria Buzău – 12 februarie
  • Vedița Colonești – 17 februarie
  • Un adversar cu care încă nu s-a înțeles – 20 februarie
  • Popești Leordeni – 26 februarie
  • CSM Alexandria – 6 martie

Probleme mari cu transferurile – Până acum, doar plecări

„Am încercat să aduc mulți jucători. De liga 2, Liga 1. Cu mulți dintre ei nici nu am ajuns la partea financiară. Liga 3 este o barieră pentru ei. Nu au vrut să accepte,” s-a plâns Oprița. Acesta a enumerat câțiva jucători cu care a discutat: Arnăutu, Romario Moise, Ursu și alții pe care nu a vrut să îi numească. „Au crescut salariile, chiar și cu această pandemie. Iar noi ce putem oferi… Sunt salarii foarte mari. Nu pot să aduc la Liga 3 un jucători căruia să îi dau un salariu mai mic,”a mai spus Oprița. „Sper ca cei de la club să rezolve această problemă cât mai repede. Dacă nu ne grăbim, jucătorii vor merge altundeva.

Conform antrenorului Stelei, echipa noastră este în acest moment în negocieri cu mai mulți atacanți. Oprița speră ca aceștia să se înțeleagă cu clubul, pentru a-i avea cât mai repede la antrenamente.

De asemenea, Steaua a renunțat la 6 fotbaliști. Trei jucători și-au și reziliat deja contractele. Este vorba de Neagoe, Udeanu și Capotă. De asemenea, Oprița a dezvăluit că nu se va mai baza pe Elek, Antohi și Marian Neagu, care încă nu și-au reziliat contractele cu Steaua și se vor antrena separat.

„Avem nevoie de suporteri în acest retur, pentru că presiunea va fi mare. Toți adversarii își vor da viața cu noi. Sper ca până la startul campionatului să se dea drumul măcar cu o parte din spectatori. Mă aștept ca cei de la FC Fcsb să trimită jucători de la prima echipă dar am încredere în fotbaliștii mei.” – Daniel Oprița, antrenor principal Steaua București. 

Steaua Liberă