Mădălin Hîncu

Steaua București și cei 90 de nepoți

Bine, nu toți 90. Dar vreo 60 dintre ei sigur au fost/sunt nepoți, veri, amanți și alte tipuri de pile. Conform puterea.ro, Steaua București a avut în 2020 un lot de 90 jucători profesioniști seniori. Dintre aceștia noi am văzut pe teren doar vreo 30. Matematica și bunul simț ne spun astfel că avem o mare problemă.

90 de seniori și 267 de juniori. Al doilea număr n-ar fi așa de deranjant. Să ai 267 de juniori e un lucru bun, mai ales dacă te și ocupi de ei. De acolo, cu siguranță scoți măcar 11 oameni pe care să poți conta. Numai că îi scoți degeaba, dacă la prima echipă nu e loc nici pentru un vârf de ac.

Și, cu 90 de fotbaliști profesioniști seniori, cu siguranță nu ar fi. Dar unde au fost acești 90 indivizi? Cine sunt ei. Îi știm pe Chipirliu, Enceanu, Răsdan, Iancu, Adi Ilie și pe ceilalți oameni pe care i-am văzut jucând în tricourile roș-albastre ale Stelei, dar pe restul?!

Există o singură explicație. La fel ca în cazul altor instituții publice, și la Steaua au ajuns să fie angajați copii, nepoți, veri, prieteni și alte pile. În plin scandal cu angajata incompetentă de la ape, altă explicație chiar nu există. Aceasta este țara în care trăim. Aceștia sunt politicienii și funcționarii publici care decid destinele ei.

Steaua București este cel mai mare club sportiv din România. Însă cei mai mulți din cei care lucrează acolo nu știu asta și nici nu vor să știe. Pentru ei, Steaua e doar o vacă de muls. Și, dacă nu o pot mulge singuri, își aduc ajutoare.

Incompetența nu mai e o explicație

Unii suporteri steliști au încercat să explice prezența celor 90 sugerând că e vorba de toți fotbaliștii angajați la club în ultimii 4 ani. Cumva, contractele acestor fotbaliști ar fi active și acum, chiar dacă fotbaliștii au trecut deja la alte cluburi. Ar fi rezultatul incompetenței celor aflați la conducerea clubului.

Numai că incompetența nu poate să fie o explicație demnă de luat în calcul în acest caz. Dacă Steaua îi plătește în continuare contractul lui Ghiță Constantinescu, jucător care a jucat împotriva Stelei în ultimul amical, cu Sporting Roșiori, atunci cu siguranță nu jucătorul încasează acești bani. Dacă nu-i încasează el, atunci banii intră într-un buzunar care nu-i merită. E ilegal. Și deja pe fir poate intra și DNA-ul.

Nu mai putem vorbi de incompetență. Nu mai putem vorbi de eroare umană. Deja s-a ajuns prea departe. Ceea ce fac conducătorii Stelei cu Steaua e criminal.

Domnule dr. Hîncu, dați-ne o explicație!

Ali Baba a avut doar 40 de hoți. Nu a fost la fel de eficient ca domnul colonel doctor Mădălin Hîncu care, anul trecut, a condus un club cu o secție de fotbal care a avut 90 de fotbaliști seniori – un record mondial! Sunt necesare explicații. Domnul doctor trebuie să ofere niște explicații foarte bine documentate, cu multe detalii, prin care să explice clar ce s-a întâmplat.

Altfel suntem nevoiți să tragem singuri niște concluzii. Iar una dintre ele e că cineva încearcă să facă din secția de fotbal a Stelei o gaură neagră pentru bani, lucru care le-ar putea oferi unor oameni care nu prea plac Steaua scuza de care au nevoie pentru a o închide.

steaua libera