sfantul becali

Preacuviosul Becali, cel apărătoriu de bani publici

Mitologia României moderne e plină de războinici, sfinți și martiri, indivizi excepționali, gata oricând să se sacrifice pentru binele celor mulți și deloc excepționali. Probabil că nu veți fi surprinși să aflați că Gigi Becali este unul dintre ei.

După ce a fost urs, după ce a fost războinic al luminii, după ce s-a sacrificat pentru păcatele noastre și a mers la Poarta Albă pentru a-i învăța calea cea dreaptă pe polițiști, gardieni și pușcăriași, Gigi Becali s-a transformat din nou. În limbaj fotbalistic, a făcut o schimbare la pauză. Din teren a ieșit martirul Becali, un atacant cu idei reformatoare în ceea ce privește justiția (mizerabilă și nedreaptă, evident) din România, iar în locul lui a intrat apărătorul Becali, un fundaș de fier însărcinat cu protejarea banilor publici.

”Echipa asta a lui Talpan, că el e părintele spiritual, mănâncă banii de la stat. Dar nu o să le meargă așa la infinit. Voi trimite artileria grea la meciul cu ei. Stați liniștiți că vor mai sta încă un an în Liga 3, deoarece nu vor trece de echipa noastră a doua”, a propovăduit Gigi Becali.

O luptă practic între religii. O încleștare a civilizațiilor. De o parte, Florin Talpan, cel care nu are voie să facă nimic. Se pare că el este părintele spiritual al Stelei București. Și nu e neapărat o declarație departe de adevăr. Talpan, cu fiecare încercare de a proteja Steaua, se jertfește. Sau mai bine zis își jertfește salariul, pentru că pierde bucăți mari din el de fiecare dată când își face treaba corect și câștigă procese. Numai că atunci intră în acțiune drăcușorii de la MApN și îi fură din salariu. Se știe deja că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită.

De partea cealaltă, fostul războinic al luminii, Gigi Becali, metamorfozat într-un paladin invincibil, stă drept și înalt în fața banului public, pe care vrea să îl apere de Steaua București. Nu, Steaua București nu are voie să primească bani de la stat. A câștigat niște trofee, a adus faimă României, e un club deținut de stat, dar nu are voie să primească bani publici. NU!

Steaua București a păcătuit. Steaua București l-a supărat și îl supără în continuare pe preacuviosul Becali, de la care vrea 37 de milioane de euro despăgubire pentru o nedreptate închipuită. Așadar, la fel ca arhanghelul Mihail, Gigi Becali și-a luat sabia cu lamă de foc și s-a pus în fața porților banilor publici. Nimeni nu va trece. Și cu siguranță nu Steaua București.

Un club ca Steaua București nu are voie la bani publici. Acele fonduri sunt pentru cluburi precum FC Voluntari, echipa finului Pandele. Sunt pentru a-i oferi sfintei FC Fcsb reduceri și chiar afaceri profitabile la închirierea Arenei Naționale. Nu în ultimul rând, banii publici sunt pentru Gigi Becali.

Așa au fost la sfârșitul anilor 90, când în urma unui schimb de terenuri, Sfântul Gigi a pus mâna pe o avere considerabilă. Fariseii cu ură și invidie în suflete au spus atunci că statul român ar fi avut de pierdut de pe urma schimbului, că Becali ar fi provocat prejudicii. Nu a fost așa. Gigi Becali a luat ca să dea mai departe. A dat buzunarului său stâng. I-a dat și celui drept. Apoi le-a dat rudelor, prietenilor și așa mai departe.

La fel de darnic cu banul public a fost Gigi Becali și în alte cazuri. De exemplu, când a cumpărat drepturile pentru un teren cu un milion de euro, a reevaluat locația, a dat apoi statul în judecată și, după doar 2 înfățișări, a primit o despăgubire de 75 milioane euro. Numai că mărinimosul și preamilostivul Becali nu a luat asupra sa această sumă de bani. Nu. El s-a gândit la cei mai puțin norocoși, precum nepotul său, Vasile Geambazi. Așadar, cele 75 de milioane au ajuns la nepotul nevoiaș, nu în buzunarele omului drept, pe care un regim dictatorial l-a trimis nevinovat la pușcărie.

Da, Steaua București cheltuie prea mult. 24 de milioane de euro pe an e mult prea mult pentru un club care are doar o Cupă a Campionilor Europeni (la fotbal) în palmares. Pentru că știți și voi că celelalte cupe, trofee și medalii nu se pun. Așa cum nu ar trebui să se pună de fapt nici Cupa Campionilor Europeni, care ar arăta mult mai bine de-a dreapta sfântului Gigi, decât în sânul echipei patronate spiritual de Talpan.

Ar arăta și trebuie să arate. Pentru că Gigi Becali este bun iar Talpan este rău. Steaua București fură bani de la stat, în timp ce Becali doar îi eliberează și îi împarte cu cei nevoiași. Steaua București trebuie oprită, Talpan trebuie răstignit, iar cele 37 milioane de euro cu care Gigi Becali a prejudiciat statul român (se presupune) ar trebui să fie plătite către sfântul piperean, pentru toată munca pe care acesta a depus-o în slujba acestui popor nerecunoscător.

Amin!

Pace ție, cititorul!

Tu, cititorule, ia aminte la aceste vorbe. Dacă te gândești să te superi din cauza sumelor mari cu care Becali a prejudiciat statul român, gândește-te din nou. Nu trăiești într-o lume normală, nu trăiești în România pe care ți-o dorești. Trăiești în România lui Becali, unde statul e la picioarele lui, nu la picioarele tale. Acceptă așadar realitatea și ține-ți gura.

Steaua București, care a adus cinste României, nu merită niciun ban! Toți banii trebuie să ajungă numai la Becali!

steaua libera