Steaua București Metalul Buzău 8-1

Amical: Steaua București – Metalul Buzău, 8-1 (4-0)

Pe cât de greu a fost meciul din campionat împotriva celor de la Metalul Buzău, pe atât de ușor a fost amicalul de azi cu aceeași echipă. Stelei i-a ieșit totul. A dominat, a practicat un joc foarte bun, în viteză, combinativ, a atacat, a înscris, a și ratat, a făcut spectacol. Nu în ultimul rând, rezultatul a fost unul care i-a mulțumit pe suporteri.

Steaua București: 1. Ștefan Mușat – 18. George Călințaru, 55. Wallace, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 8. Valentin Bărbulescu, 30. Liviu Băjenaru – 11. Dragoș Huiban, 9. Emilian Pacionel – 77. Remus Chipirliu, 17. Philippe Nsiah

Rezerve: 12. Raul Bălbărău – 16. Antonio Vlad, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 6. Mădălin Mihăescu, 10. Rareș Enceanu, 99. Vlad Nițu, 7. Florin Răsdan, 47. Dragoș Nicolae, 31. Cezar Mihalache

Afară a nins, dar pe teren a plouat cu goluri. Steaua București a pornit meciul precum un uragan:

Minutul 2 – Gol – Chipiriliu – Atacantul Stelei a urmărit o minge lungă trimisă de Pacionel, a profitat de o gafă a portarului buzoian, a agățat mingea și apoi a trimis-o în poarta goală.

Minutul 7 – Gol din nou – Din nou Chipirliu – Băjenaru a făcut un un-doi cu Huiban, a intrat în careu, a centrat în fața porții, iar Bogdan Chipirliu a făcut ceea ce trebuie să facă un atacant atunci când are toată poarta în față.

Steaua București a fost de neoprit în prima repriză. Plini de energie, băieții lui Oprița au făcut un pressing sufocant, au înghesuit adversarul în propria jumătate, nu i-au permis să atace și au continuat să marcheze.

Al treilea gol nu s-a lăsat așteptat foarte mult. În minutul 15, Bogdan Chipirliu, care a câștigat titlul de jucător al meciului încă din primele 10 minute, i-a pasat lui Nsiah în careu. Francezul a preluat, și-a așezat mingea și a înscris.

Până la pauză, Steaua a înscris și al patrulea gol. În minutul 30, după o lovitură liberă bătută de pe dreapta, Wallace s-a înălțat în careul celor de la Metalul Buzău și l-a învins din nou pe portar.

Steaua a continuat să domine și în repriza secundă. Însă, contrar cursului jocului, Metalul Buzău a reușit să marcheze un gol, în minutul 58, din penalty. Steliștii au arătat însă că golul primit a fost o pură întâmplare. S-au mobilizat, au atacat și au înscris și ei, golul cu numărul 5. Pacionel a fost marcatorul, în minutul 64, dintr-un penalty obținut de Bogdan Chipirliu.

Și doar 2 minute mai târziu s-a făcut 6-1. Adrian Ilie a centrat de pe stânga, mingea a ajuns la Răsdan, iar șeptarul stelist a trimis-o cu capul în poarta Metalului. Dar golurile nu s-au oprit aici. Același Adrian Ilie a mai pornit o cursă pe stânga, în minutul 78.  A intrat în careu, a pasat în centru iar Pacionel a marcat din nou. 7-1 pentru Steaua.

Dar nici nu s-a schimbat bine tabela, că a trebuit schimbată din nou. Era minutul 80, Chipirliu a recuperat o nouă minge în atac, a dat o pasă printre pentru Dragoș Nicolae, care tocmai intrase pe teren, iar tânărul stelist nu a iertat. A făcut 8-1 pentru Steaua, aducându-le suporterilor steliști aminte de meciurile pe care echipa noastră le făcea în Liga 4.

Acesta a fost și scorul final al partidei, deși Steaua a mai ratat câteva ocazii de gol, prin Dragoș Nicolae și Cezar Mihalache. Jocul a mers, jucătorii au arătat că sunt în formă, golurile au curs. Bogdan Chipirliu a făcut un meci extraordinar. A marcat, a pasat, a recuperat, a fost fantastic. Acum nu ne mai rămâne decât să sperăm că fotbaliștii noștri vor continua în același fel și în lunile următoare.

Forza Steaua!

steaua libera