florin talpan muncește pentru steaua bucurești steaua bucuresti talpan comandant

Ce bun e Talpan când te poți folosi de el!

Steaua a răspuns astăzi la solicitarea asociațiilor fcsbiste, care au cerut ca echipa noastră să nu își mai afișeze palmaresul. A fost un răspuns scurt, cam sec, dar corect.

Cu titlul „Steaua suntem noi”, comunicatul a pornit astfel:

În urma aparițiilor media, din 22 februarie 2021, pentru corecta informare a opiniei publice, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” face următoarele precizări:

  1. Steaua București nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile către S.C. Fotbal Club Steaua București S.A. (FCSB), către orice altă entitate comercială sau sportivă.
  2. A.F.C. Steaua București, care a continuat în 1998 tradiția echipei noastre de fotbal, a primit dreptul de a folosi cu titlu gratuit marca Steaua București, precum și stadionul de fotbal din complexul Ghencea, în conformitate cu prevederile legale privind asociațiile sportive non-profit (fără scop patrimonial), cum era cazul A.F.C.
  3. În anul 2004, nou înființata societate comercială FCSB a solicitat în scris acordul proprietarului mărcii – CSA „Steaua” – pentru înregistrarea mărcii la OSIM. Deși nu a primit acest acord, FCSB a înregistrat totuși marca de care s-a folosit continuu din 2004 până în 2014, însușindu-și astfel în mod ilegal un bun de importanță națională din patrimoniul statului.
    Concluzia celei mai înalte instanțe judecătorești din România este exprimată clar prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 din 3 decembrie 2014. Decizia ÎCCJ arată fără echivoc faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. și FCSB, pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la OSIM, a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l utiliza.
  4. Prin urmare, informațiile apărute în presă nu au nicio legătură cu realitatea și reprezintă o dezinformare evidentă a suporterilor steliști și a întregii opinii publice. Marca, palmaresul, tradiția, istoria și culorile nu au fost niciodată cedate de către Steaua București, deci nu au aparținut niciodată societății comerciale FCSB.
  5. Performanțele sportive realizate de Steaua București sunt reprezentative pentru România, acesta fiind cel mai titrat club la nivel internațional. Dorim să-i asigurăm pe suporterii steliști și pe toți iubitorii sportului din România că Steaua București va reprezenta în continuare cu aceeași ardoare istoria de peste 70 de ani a Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”.
  6. Steaua București asigură continuitatea fenomenului fotbalistic pe care l-a creat de-a lungul istoriei sale în condiții de deplină legalitate.

Cum am spus deja, scurt și la obiect. Nici nu era nevoie de alte detalii. Comunicatul a fost aproape perfect, singura scăpare fiind utilizarea numelui S.C. Fotbal Club Steaua București S.A., dar și asta o scăpare minoră, irelevantă. Am fost puțin șocați de cât de bun a fost comunicatul și nu ne-a venit să credem că cei de la marketing și comunicare, de la Steaua, sunt atât de capabili. Apoi însă ne-am prins cum stau lucrurile. Primele 5 puncte, al șaselea fiind doar de formă, sunt preluate din documentele depuse de Talpan la tribunale.

Ce bun e Talpan atunci când te poți folosi de el. Și, în acest caz, munca omului nostru a fost răspunsul perfect la o problemă destul de dificilă ridicată de asociațiile fcsbiste. Din fericire, acest răspuns a fost la îndemâna departamentului de comunicare, care nu a ezitat să îl folosească. Felicitări departamentul de comunicare! Dar, mai întâi, bineînțeles, felicitări Florin Talpan.

Îi transmitem noi felicitări, că știm că alții nu-i transmit. Pentru conducerea clubului nostru, pentru cei din MApN, Florin Talpan e bun doar când se pot folosi de el. În rest, toți îl mitraliază.

Cel mai tare l-a mitraliat inginerul doctor Mădălin Hîncu, care se pare că i-a tăiat 50% din salariu, pentru că Talpan a trimis o notificare prin care i-a cerut federației să facă exact ce scrie în acest comunicat. Omul nostru și-a făcut treaba, a apărat Steaua, iar Hîncu l-a penalizat. Și dacă vi se pare că suma tăiată din salariu e enormă, se pare că e și adevărată. Deja, mai multe surse au confirmat că singurul om care muncește pentru Steaua a fost deposedat jumătate din salariu. Că e vorba de jumătate din salariul pe o lună de zile sau pe mai mult timp, asta nu știm. Dar și dacă era jumătate din salariul pentru un minut de muncă ar fi fost prea mult.

În ce lume ciudată trăim. Talpan e amendat pentru că și-a făcut treaba și a comunicat către FRF ceva ce departamentul de comunicare a comunicat astăzi către întreaga țară. În aceste condiții, nu ne putem întreba ce oare s-ar întâmpla dacă colonelul de justiție al Stelei ar da-o-n bară rău de tot și ar face o eroare care, să zicem, ar duce la pierderea a cinci vieți omenești.  Să sperăm că nu vom afla niciodată. E destul de clar că pentru Talpan nu există o a doua șansă. Pentru el, din păcate, nu o să facă nimeni poze și filmulețe.

Și totuși, ce s-ar fi întâmplat dacă Talpan nu și-ar fi făcut treaba? Ce s-ar fi întâmplat dacă n-ar fi câștigat toate aceste procese? Co comunicat ar mai fi dat astăzi oștenii tovarășului inginer chimist? Are cineva curajul să răspundă la aceste întrebări?