dica becali

Becali a transmis deja ordinele pentru noul comandant al Stelei

Pornirile dictatoriale ale lui Gigi Becali au ieșit din nou la suprafață ieri, când a comentat numirea unui nou comandant la Steaua București. Deși nu are nicio treabă cu Steaua, Becali nu s-a temut să îi spună noului comandant cum trebuie să gândească.

Ștefan Răzvan Bichir este noul comandant interimar al Stelei, al patrulea în ultimii 2 ani, după Bixi Mocanu, Cîrlan și Hîncu. Acesta a fost numit la fel ca cei trei. Deși nu a făcut nimic pentru Steaua și deși nu are nicio legătură cu sportul, deși nimic nu îl recomandă, a ajuns la conducerea celui mai important club sportiv din țară. Pentru cel puțin 6 luni, acesta va controla destinul Stelei și va administra brandul Steaua, brand care, aflat în grija predecesorilor săi, a reușit să nu prindă un loc nici măcar top 50 cele mai importante branduri din țară. 

Profitând de aceste slăbiciuni, Becali, un individ care nu poate fi acuzat că nu e profitor, a sărit imediat:

”Dacă este un om cu capul pe umeri, atunci el va spune că ‘fac fotbal, dar nu pot promova’,” a spus Gigi Becali, pentru digisport.ro. ”Așa că acest nou comandant eu cred că va spune: ‘nu semnez, pentru că eu răspund de banii de la bugetul statului’. Eu așa cred că trebuie să gândească un om. Greșesc?”

Nu e o surpriză că Becali încearcă să le impună altora chiar și cum să gândească. Era chiar de așteptat. După atâția ani în care a fost înconjurat de armate de pupindosiști, e normal ca Gigi Becali să creadă că poate da ordine și armatei reale. Lui Ștefan Bichir i-a transmis simplu tot ce trebuie să facă. Și a încheiat cu un ”Greșesc?” retoric, pentru că e cât se poate de clar că niciun moderator nu i-ar fi răspuns la întrebare.

Așadar, manipulările continuă. Avem de-a face cu o situație foarte complicată, dar care este foarte simplă pentru domnul Bichir, noul comandant. Acesta trebuie să aleagă între două opțiuni:

  1. Face cum i-a spus Becali
  2. Face cum îi spunem noi, suporterii steliști.

Iar noi îl sfătuim să facă fix invers de ce a zis Gigi Becali. Să fie un om cu capul pe umeri, dar să îl și folosească, nu să pape toate minciunile venite dinspre Pipera. Să afle mai repede ce înseamnă Steaua București și să ia măsuri pentru a o proteja.

Și măsuri poate lua. Trebuie doar să vrea. Dar vrea?

În continuare, FC Fcsb parazitează imaginea Stelei și caută să îi facă rău. Săptămâna viitoare, pe data de 5 aprilie, FC Fcsb și FRF se vor prezenta în fața judecătorilor. Echipa lui Becali a dat federația în judecată, nemulțumită de o regulă care i-ar permite Stelei să joace în Liga 1. În ciuda faptului că FRF a dezafiliat toate cluburile care au dat-o în judecată și care nu au acceptat deciziile TAS, împotriva oilor nu a luat nicio măsură, o nouă dovadă a faptului că nu doar Burleanu conduce la federație.

Pentru Steaua, ar fi important ca un reprezentant de-al său să se prezinte la FRF și să discute cu cei de acolo de pe o poziție de putere. O discuție despre arbitri, una despre promovare, alta despre cum e prezentată Steaua de către federație. Ba chiar noul comandant ar trebui să discute puțin și despre procesele pe care Steaua le mai are cu FC Fcsb, mai ales despre cel pentru recuperarea prejudiciului de 37 milioane euro.

Vom vedea în zilele următoare direcția pe care o va alege domnul Bichir. Să nu ne facem însă iluzii!

steaua libera