Steaua București FC R 2

Avancronică: Steaua București – FC R 2

Am ajuns la antepenultimul meci al acestui sezon de Liga 3. Steaua București va întâlni adversara cu care a luptat și anul trecut pentru promovare, FC R 2, echipa secundă a celor de la FC R.

Echipa probabilă: 1. Ștefan Mușat – 18. George Călinţaru, 55. Walace, 16. Antonio Vlad, 13. Adrian Ilie – 8. Valentin Bărbulescu, 10. Rareș Enceanu – 7. Florin Răsdan, 77. Bogdan Chipirliu, 9. Emilian Pacionel – 17. Philippe Nsiah

Anul trecut, FC R 2 a fost o adversară redutabilă. A luptat, a avut obiective, și-a dorit, ba chiar a făcut scandal la FRF, la AMFB și în presă. Apoi, inexplicabil, această echipă care anul trecut avea ambiții enorme, s-a desumflat. Tot suflul a părăsit-o iar acum ocupă de abia locul 8 din 10.

Ce s-a întâmplat? Poate că vă întrebați. S-a întâmplat ca dorința noilor rapidiști să fie îndeplinită. Ei au fost promovați de FRF în Liga 3, așa cum au susținut anul trecut că își doresc. Dar oare chiar și-au dorit acest lucru? Sau dorința lor a fost alta? Mai degrabă varianta secundă. Pentru că, dacă e să vorbim deschis, FC R 2 nu și-a dorit anul trecut să promoveze. Ce și-a dorit cu adevărat a fost să nu promoveze Steaua București.

Însă Steaua a promovat, așa că FC R 2-ul s-a demoralizat. De aici și locul 8 pe care ei îl ocupă în acest moment în clasament. Cinci victorii, două egaluri, opt înfrângeri și un golaveraj de 20-25. Toate acestea prezintă o echipă cu care Steaua București nu ar trebui să aibă probleme. DAR!

Dar să nu uităm că, anul trecut, gloaba de azi a fost armăsar. Cel puțin așa s-a prezentat. Și nu ar trebui să ne surprindă dacă ar deveni armăsar din nou, pentru o zi, pentru un meci, cu Steaua. Pentru că, dragi prieteni, Steaua București e cel mai bun jăratic, mai bun ca orice jăratic din basme, capabil să transforme și ultima gloabă în cel mai de temut armăsar. Mai ales dacă, înainte de meci, dintr-o anumită zonă a ilfovului mai vine și o valizuță fermecată.

Din fericire, Steaua București e într-o formă foarte bună, așa cum au arătat ultimele meciuri. Apărarea nu ia goluri, atacul înscrie în mod constant. Accidentări nu sunt, dar e posibil ca Daniel Oprița să caute să îi odihnească pe unii fotbaliști, precum Chipirliu, Wallace sau Zaharia.

Meciul Steaua București – FC R 2 va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 17:00. Partida se va disputa în complexul sportiv Steaua, pe terenul 5, fără spectatori. Va fi transmisă însă de Steaua TV.

steaua libera