alin buzărin

Vine Steaua peste vOI!

V-ați întrebat vreodată de ce un club de fotbal ar angaja un ziarist pentru a ocupa o poziție de președinte de club? Nu, nu v-ați întrebat. Foarte probabil, puțini și-au pus această întrebare. Dacă o făceau mai mulți, Alin Buzărin nu mai scria astăzi despre Steaua București.

De ce ai nevoie ca să fii un președite de club? Poate să cunoști puțină economie. Poate puțin business. Să știi câte ceva despre managementul resurselor umane, logistică, achiziții, vânzări, marketing. Un picuț psihologie nu strică și dacă mai știi și ceva fotbal totul e ok. Pe scurt, trebuie să știi să faci tot ce nu știe un ziarist să facă.

Cu toate acestea, Alin Buzărin tot a primit oferta de a fi președintele Victoriei Brănești. O fi vreun mare economist și nu știm noi. O fi vreun excelent manager, o fi condus multe afaceri cu mare succes. O fi, o fi, dar noi nu știm nimic. Noi știm de el doar că e băiatul ăla tuns ca Miron Cozma, care scrie la Gsp.

Totuși, Brăneștiul i-a pus un contract pe masă. De ce? Singura explicație este cea pe care o cunoaște tot fotbalul românesc. Buzărin a fost adus nu pentru ce cunoaște, adică nimic, ci pentru cine cunoaște. Mai exact, pentru cine cunoaște în fotbal.

Ăsta e obiceiul în fotbalul românesc. Copos l-a adus președinte pe Lucescu Jr., în speranța că se poate folosi de pilele seniorului. Becali l-a adus pe Duckadam, ca să îl apere de suporteri. Și exemplele pot continua. Nu-ți iei președinte pentru ce știe să facă, ci pentru a te folosi de relațiile sale.

Alin Buzărin a fost plătit din bani publici

La Victoria Brănești, echipă sătească, Alin Buzărin a fost plătit din bani publici, că nu s-au înghesuit privații ca să cumpere echipa. PATRONII!!! Patronii au lipsit. Și uite așa, un sat cu 8 mii de locuitori a ajuns în doar 3 ani, din Liga 3, în Liga 1.

Apoi l-au adus pe Buzărin și gata a fost totul. La 2 ani distanță de la promovare, în 2012, Victoria Brănești s-a desființat. Să fi fost aici mâna editorialistului gesepist? Se poate. Că doar el a fost președinte, nu altcineva.

Alin Buzărin a fost președinte de club pe bani publici, al unei echipe de fotbal dintr-un sat. Fără el, echipa a mers bine, a promovat 3 ani la rând, din Liga 3, în Liga 2, apoi în Liga 1. A fost ambiție acolo. Au fost și bani, chiar și valoare. Că altfel nu promova Brăneștiul niciodată. Dar totul s-a stricat când a venit domnul Buzărin și s-a dus dracului. 

Ar fi interesant să ne spună editorialistul ce s-a întâmplat acolo. Să i se fi prins chica între rotițele motorului Victoriei? Nu-i exclus, că, de atunci, nu o mai are. Dar ce rost are să discutăm acum despre asta. Mai bine să revenim în prezent.

După ce a desființat Brăneștiul pe bani publici, Buzărin atacă Steaua și vorbește despre ce e acceptabil pentru un sport curat

Presa sportivă din România e total neinteresantă. Capacitatea sa de a te surprinde este zero absolut. Astfel, dacă a văzut că toată redacția gesepistă scrie împotriva Stelei, Alin Buzărin a sărit și el cu un articol, publicat pe un site mai puțin cunoscut, 100 Sport România.

În articol, domnul Buzărin a copiat ce au scris deja colegii săi:

  1. ”e dezonorant pentru noțiunea de oștire ”
  2. ” înaintea șenilei roș-albastre”
  3. ”Arbitrajul acelui Ioniță în meciul care a mai fost și televizat e scandalos. Nu poți să fluieri așa, nu poți să dai o grămadă de decizii eronate într-o singură direcție”
  4. ”echipa Armatei așa și-a câștigat toate meciurile”
  5. ” fanfară militară”
  6. ”goarnă”
  7. ”Armata română”
  8. ”singura armată cu fotbal profesionist”
  9. ”tancurui, tunurui, obuze și grenade”
  10. ”batalion”
  11. ”se pune la cale o promovare frauduloasă cu ajutorul arbitrajului”
  12. ”fonduri publice”
  13. ”soldele generalilor”
  14. ”regimul comunist”
  15. ”izmene pentru soldați”
  16. ”cea mai mare rușine din istoria fotbalului”
  17. ”soldați”
  18. ”dezertori”

Pe scurt, omul s-a chinuit să bifeze toate cuvintele cheie relevante pentru Gigi Becali. Pentru că articolul a fost scris în totalitate pentru șeful fcsbist. Asta este. Trebuie să trăiască și 100 Sport România cumva.

Buzărin minte, la fel ca toți colegii săi

Când spune că a fost ”furt calificat”, că ”nu poți să fluieri așa, nu poți să dai o grămadă de decizii eronate într-o singură direcție” Buzărin demonstrează că nici măcar nu s-a uitat la meci. Dacă s-ar fi uitat, ar fi putut să numere greșelile de arbitraj.

Acestea au fost așa:

  1. Roșu neacordat lui Leafu, în prima repriză, pentru un fault dur la Bărbulescu, fault fără minge
  2. Penalty acordat eronat la Pacionel
  3. Roșu neacordat portarului Mostiștei, care l-a faultat pe Enceanu din postură de ultim apărător
  4. Gol anulat eronat la Mihalache

Greșelile sunt așadar 1 în favoarea Stelei, 3 în favoarea Ulmului. Și acum ne întrebăm de ce minte domnul Buzărin. O face oare involuntar, repetând doar ce a văzut la colegii săi, fără vreun scop anume? Sau știe că minte și scopul său e unul pe care noi îl putem intui.

Meciul dintre Mostiștea Ulmu și Steaua București poate fi văzut pe Youtube. Îl găsiți aici:

Dacă aveți răbdare să-l vedeți, vă puteți convinge singuri că articolul lui Alin Buzărin este unul cât se poate de mincinos. Arbitrul nu a greșit doar pentru Steaua, nu a influențat decisiv meciul.

Și celelalte meciuri de-ale Stelei, din acest sezon, pot fi găsite pe internet. Acolo puteți vedea că Steaua nu a fost ajutată de arbitri. Ba chiar a fost furată pe față, în meciul cu FC Fcsb 2, când arbitrul a scos din poartă un gol perfect valabil și a refuzat să elimine un fcsbist.

Însă după acel meci domnul Buzărin nu a fost oripilat. Nu a fost oripilat nici când FC R a schimbat regulamentele în plin campionat ca să promoveze, nici când FC Fcsb s-a transformat în FC Gazde. Nu, el și colegii lui sunt oripilați doar când văd Steaua că vine. Și Steaua vine!

Păzea, că vine Steaua peste vOI!

Mizerabila presă din România, născută din fosta securitate, a urât mereu Steaua. Doar echipa noastră era rivala echipei securității. Așadar presa sportivă ne-a urât și s-a temut mereu de noi.

În anii 90, pentru a-l face pe Lucescu campion, au dus împotriva Stelei campanii la fel de jegoase. Atunci a fost nevoie să vină Hagi de la Istanbul, ca să îi pună la punct și pe ei, și pe Mircea Lucescu. Nu că ar fi băgat ceva la cap. Doar au mai dat puțin înapoi.

Șase titluri consecutive a câștigat Steaua București în acei ani, spre disperarea sclavilor lucescieni, care plângeau în fiecare an că echipa Armatei nu moare. Ei asta și-au dorit. Au fost doar martori când au apărut clonele. N-au zis nimic când Păunescii au făcut scamatorie și au ajuns patroni la Craiova. N-au zis nimic când Copos a devenit proprietarul Rapidului. N-au zis nimic nici când Badea și cu Borcea au devenit stăpâni peste Dinamo.

Toate aceste instituții publice, care, conform legii, nu pot fi privatizate, s-au trezit privatizate peste noapte. Doar Steaua rezista.

Presei nu i s-a părut nimic suspect. Buză, cu Ovi, cu Tolo și cu restul găștii erau prea ocupați să scrie despre cât de rău e că Steaua joacă în Champions League. N-au observat când groparii au distrus echipele de tradiție și le-au înlocuit cu clone. Sau au observat, dar nu le-a păsat, pentru că asta și-au dorit.

Acesta este răspunsul cel mai corect. În 1998, Steaua București, ultima dintre vechile echipe, a trecut și ea prin procesul de clonare. A fost chiar ultima care a pățit asta, iar Buză și ai lui au răsuflat ușurați. S-a terminat cu titlurile consecutive! Gata, acum pot și ai lor să ajungă la cașcaval.

Și au ajuns, și fotbalul s-a dus dracului, iar lor nu le-a păsat. Acum însă, Steaua București vrea să revină în Liga 1. Asta îi sperie!

Dacă ajunge iar Steaua să facă performanță? Dacă vin iar titlurile consecutive? Dacă nu mai pot fura stăpânii lor? Ei ce bani mai primesc?! Pe cine mai pupă ei în fund? Pe generalii cu epoleți? I-ar pupa, dar știu și ei că nu există.

Da, sclavii se tem de Steaua. Se tem de ceea ce înseamnă Steaua. Se tem de ceea ce ar putea deveni Steaua. Le e chiar groază. Așa că dau, și fac propagandă, și încearcă să rescrie istoria.

Asta au făcut toată viața securiștii din presă. Doar asta știu să facă. Asta și să urască Steaua București.

Dar Steaua vine. Dacă nu promovează anul ăsta, va promova la anul. Sau peste 2 ani. Apoi, tot va ajunge în Liga 1. Tot ce puteți voi să sperați, mizerabililor, e că veți ieși la pensie până se va întâmpla acest lucru. Altfel, o să fiți muritori de foame.

În continuare, comunitatea Steaua Liberă și suporterii steliști îi cer conducerii clubului Steaua București să ridice acreditările jurnaliștilor care scriu articole mincinoase. Aceștia au făcut deja pe ei de frică din cauza Stelei. Nu-i mai torturați. Ajutați-i să stea cât mai departe de echipa noastră!