ștefan răzvan bichir

Bună dimineața, domnule Bichir

De 3 zile bune, vedem cum clubul Steaua București este atacat aproape fără oprire. Atacurile vin ba din presă, ba de la adversari, ba de la băgători în seamă care vor și ei ale lor 15 minute de faimă. Un singur lucru nu vedem însă: un răspuns din partea celor care ar trebui să aibă grijă de Steaua București. Domnule Bichir, despre dumneavoastră vorbim.

E adevărat că noul comandant interimar al Stelei este încă nou. Asta nu este însă o scuză. Nu când e vorba de atacuri atât de grosolane și de o campanie de dezinformare atât de puternică. Pentru că, și poate că domnul Bichir nu a observat, nu a fost atacată doar Steaua București, ci și Armata. Dacă e încă nou în sport sau dacă nu îi place acest domeniu, domnul comandant interimar ar trebui să protejeze măcar Armata pentru care muncește de atâția ani.

Din păcate, răspunsurile venite din partea clubului sunt aceleași cu care ne-am obișnuit deja. Adică nu sunt. Când Steaua București e atacată, conducerea clubului adoptă tactica struțului. Își bagă capul în pământ și așteaptă să treacă totul. Nu e o tactică nouă. De peste 20 de ani, conducerea clubului Steaua București procedează în acest fel. Dar nici asta nu e o scuză pentru a nu-ți face treaba.

Faceți ceva, domnule Bichir!

Totuși, atacurile venite se deosebesc cu ceva de cele cu care eram obișnuiți. Acestea vizează acum doi angajați de-ai Stelei care nu sunt Florin Talpan.

Știm cu toții că niciunul din foștii comandanți nu a ridicat măcar un deget pentru a-l apăra pe colonelul Talpan, când acesta era atacat mizerabil de presă sau de oficialii fcsbiști. Chiar mai mult, foștii comandanți păreau să se bucure când acesta este atacat.

Însă acum nu mai e atacat Talpan. Acum au fost atacați George Ogăraru și Emilian Pacionel. În cazul primului, presa plătită l-a acuzat că ar fi comunist, că ar vrea cenzură, că ar ataca libertatea de exprimare. În ceea ce-l privește pe al doilea, sportiv al clubului Steaua, aceiași mizerabili din presă au sugerat că nu e fotbalist, că e un trișor.

Așadar, ce comandant ești tu dacă nu îți aperi oamenii din subordine?

Nu e o întrebare prin care să căutăm să îl umilim pe domnul Bichir. E o întrebare sinceră. Pentru că, dacă tu nu le arăți angajaților tăi că le ești loial, nu te poți aștepta ca ei să îți fie loiali ție.

În cazuri asemănătoare, mulți sportivi au ales să părăsească cluburile, dezgustați fiind de faptul că cei din conducere nu le-au fost alături. Alții, chiar dacă nu au mai plecat, nu au mai pus suflet, fiind demoralizați. Un răspuns e așadar necesar, pentru a evita astfel de situații.

Dar răspunsul nu vine.

Steliștii nu au stat degeaba

Din fericire, fanii steliști nu au stat degeaba. Mai multe comunități steliste au luat atitudine și le-au cerut celor din conducerea Stelei, adică și domnului Bichir, să ridice acreditările ziariștilor mincinoși. Comunitatea Suporterilor Steliști chiar a pornit o petiție în acest sens. În petiție, aceștia au și trecut o listă neagră a oamenilor care lucrează în presa sportivă și ale căror acreditări ar trebui ridicate permanent. Această listă îi include pe:

  1. Mihai Mironică – ProTV / Pro X
  2. Alin Grigore – Pro Sport
  3. Daniel Sendre – Pro Sport
  4. Remus Răureanu – GSP / Digi Sport
  5. Silviu Tudor Samuilă – GSP / Telekom Sport
  6. Ovidiu Ioanițoia – GSP
  7. Dan Udrea – GSP
  8. Critian Geambașu – GSP / Digi Sport
  9. Alin Buzărin – GSP
  10. Gabi Safta – FRF / Gold FM / Youtube din Uscătorie
  11. Ștefan Beldie – Independent
  12. Victor Vrînceanu – Pro Sport
  13. Lucian Lipovan – Digi Sport
  14. Marius Mitran – Pro Sport
  15. Andrei Trifan – Pro Sport

Până la ora publicării acestui articol, 295 de persoane au semnat petiția. Aceasta nu are încă 24 de ore vechime.

Este astfel destul de clar ce își doresc suporterii steliști. Aceștia nu vor ca presa mincinoasă să mai aibă acces la evenimentele și sportivii clubului pe care îl înjură în fiecare zi. Domnul Bichir ar trebui să țină cont de dorințele lor. Așa fac cluburile profesioniste de peste tot din lume.

Facem acum ce-am făcut de fiecare dată când s-a schimbat comandantul la Steaua. Îi cerem să își facă treaba. Nu e mult. Nu cerem lucruri exagerate. Cerem doar să își facă treaba corect față de clubul pe care îl conduce și față de suporterii steliști. Până la urmă, pentru asta și este plătit domnul Bichir.

Fiți bun, domnule Bichir!

Până nu demult, compania Google avea următorul motto: „Nu fi rău!” Între timp, ceva s-a întâmplat și Google a renunțat la acest motto de bun simț. Dar asta contează mai puțin în cazul nostru.

Totuși, luând exemplul celor de la Google, îl îndemnăm pe domnul Bichir să nu fie rău. Fiți bun, domnule Bichir! Aveți o șansă aproape unică!

Niciunul dintre cei care au fost pe scaunul dumneavoastră în ultimii 20 de ani nu a fost bun. Boroi, Petrea, Mocanu, Cârlan, Hîncu, cu toții au părăsit Steaua pe ușa din dos. De ce să faceți și dumneavoastră la fel, când e așa de ușor să învățați din greșelile lor și să nu le repetați. E foarte ușor să faci un lucru bun!

Puteți începe, domnule Bichir, prin a-i asculta pe suporteri. V-au cerut să ridicați acreditările mizerabililor din presă. O puteți face foarte ușor, cu o simplă semnătură. Ce vă oprește? Nimic nu ar trebui să vă oprească.

Și puteți merge mai departe, domnule Bichir. Puteți să îndreptați un rău făcut de fostul comandant și să îi dați lui Florin Talpan banii luați înapoi. Tot cu o semnătură se face și asta. Iar omul a demonstrat că își merită banii. Nimeni nu poate nega acest lucru. Chiar săptămâna asta a avut parte de un nou succes în instanță, pentru Steaua București. Dați-i banii înapoi și strângeți-i mâna, domnule Bichir. Este un gest simplu și de bun simț, o dovadă de loialitate față de angajat, ca să fie și angajatul loial față de dumneavoastră și să continue să câștige procese pentru clubul pe care îl conduceți.

Chiar nu e greu să îți faci un nume la Steaua București, să câștigi admirația și respectul suporterilor. Trebuie doar să îți faci treaba și să fii un om bun.