Steaua București - Mostiștea Ulmu

Steaua București – Mostiștea Ulmu, 2-0 (0-0)

Pentru meciul Steaua București – Mostiștea Ulmu, ”presa sportivă” a făcut ce știe mai bine, a făcut scandal. Din fericire, steliștii nu s-au lăsat influențați de minciunile apărute în această săptămână. Calmi, atenți, aceștia au jucat cât a fost nevoie pentru a obține calificarea în faza următoare a barajului.

Steaua București: 22. Raul Bălbărău – 18. George Călințaru, 55. Wallace, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 8. Valentin Bărbulescu, 10. Rareș Enceanu – 90. Alexandru Zaharia, 7. Florin Răsdan, 9. Emilian Pacionel – 11. Dragoș Huiban

Rezerve: Mușat – Băjenaru, Neacșu, Morariu, Mihăescu, Nsiah, Bactăr, Vlad, Mihalache

Antrenor: Daniel Oprița

Susținută de sute de fani care, deși știau că nu vor vedea meciul, au mers la stadion pentru a-i încuraja pe băieții lui Oprița, Steaua București a început meciul cu Mostiștea Ulmu în ofensivă. Ocaziile au apărut, însă militarii nu au profitat de ele. Au ratat, dar au și dominat prima repriză, în care Mostiștea Ulmu a avut o singură ocazie de gol. La pauză, cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, 0-0 pe tabelă.

Golul a venit însă în repriza secundă. Marcator? Același Pacionel. Și tot dintr-un penalty pe care el l-a obținut.

În minutul 64, vitezistul nostru cu numărul 9 a luat mingea la picior, a pornit o cursă pe stânga, a intrat în careu și a căzut după ce fundașul celor de la Mostiștea Ulmu i-a dat peste gleznă. Arbitrul nu a stat pe gânduri. A dat penalty. Tânărul nostru fotbalist a pus mâna pe balon, l-a pus la punctul cu var, a tras și a marcat cu calmul unui fotbalist cu zeci de sezoane jucate la cel mai înalt nivel. Steaua București – Mostiștea Ulmu, 1-0, și nimeni nu se mai întreba dacă echipa antrenată de Oprița va trece mai departe sau nu.

Momentul penibil al partidei a venit pe final, când meciul a fost întrerupt minute bune, din cauza unui scandal provocat de oameni de pe banca Mostiștii Ulmu. Aceștia au părut că vor să retragă echipa de pe teren. În cele din urmă, însă, partida s-a reluat.

Și bine că s-a reluat, pentru că Cezar Mihalache avea și el o revanșă de luat. Și și-a luat-o. În minutul 94, tânărul atacant a dus scorul la 2-0, cu un gol foarte frumos.

Meciul Steaua București – Mostiștea Ulmu s-a terminat cu scorul de 2-0 pentru militari. Echipa antrenată de Daniel Oprița trece mai departe și așteaptă acum să vadă cu cine va juca în etapa următoare.

Despre arbitrajul partidei Steaua București – Mostiștea Ulmu

Despre arbitrajul partidei Steaua București – Mostiștea Ulmu nu se poate spune foarte multe. Arbitrul a fost discret, nu s-a văzut. Din acest motiv, merită felicitat și o notă cât mai mare.

O singură fază controversată a avut loc în toate cele 90 de minute. În minutul 35, Călințaru a centrat de pe dreapta, mingea s-a dus în careu, a lovit un fotbalist de la Ulmu, din care a sărit într-un alt fotbalist al aceleiași echipe, care a respins cu cotul. Faza fiind neclară, arbitrul nu a dat nimic și a procedat foarte bine.

Partida Steaua București – Mostiștea Ulmu a avut și un eliminat. Iulian Ilie a primit al doilea galben în minutul 86, după un fault dur. Eliminarea a fost corectă.

Bucuria s-a întors în Ghencea, odată cu fanii

E bine când suporterii se pot bucura de fotbal. E bine când se pot bucura de victorii și de goluri. Și e bine și când echipa lor le oferă aceste bucurii.

La finalul partidei, în după-masa unei frumoase zi de sâmbătă, pe o vreme perfectă pentru fotbal și pe un teren foarte bun, Steaua București se bucura alături de suporterii săi de un nou succes. În același timp, oile behăiau, ”presa” plângea iar Ulmu… Mostiștea.