Avancronică: Steaua București - Mostiștea Ulmu

Avancronică: Steaua București – Mostiștea Ulmu

Am tot sperat că Vasile Târșolea se va ține de cuvânt, însă norocul nu este de partea noastră. Meciul Steaua București – Mostiștea Ulmu, contând pentru returul primei faze a barajului de promovare în Liga 2, se va desfășura în acest weekend, în ciuda amenințărilor pe care le-am tot primit în această săptămână.

Steaua București: Ștefan Mușat – George Călințaru, Dean Beța, Walace, Adrian Ilie – Mădălin Mihăescu, Liviu Băjenaru – Florin Răsdan, Bogdan Chipirliu, Emilian Pacionel – Philippe Nsiah

Steaua București a câștigat fără probleme meciul din tur, în ciuda articolelor nesimțite apărute în presa care a mințit că rezultatul a fost viciat de arbitru. Adevărul e însă că arbitrul a greșit de mai multe ori împotriva Stelei, decât în favoarea sa. Echipa noastră a avut un gol anulat pe nedrept iar Mostiștea Ulmu a scăpat de cel puțin un cartonaș roșu. Presa anti-Steaua a ales însă să se concentreze doar asupra penaltiului acordat într-adevăr eronat la căderea în careu a lui Pacionel.

Da, țânțarul a fost făcut armăsar. Dar asta contează mai puțin. Ceea ce contează e că Steaua București are un avans confortabil și meritat de 2 goluri, care îi permite să trateze mult mai relaxat un meci pe care Vasile Târșolea și mulți nefericiți din presă au ales să îl facă foarte tensionat, pentru a-și putea justifica limitele și pentru a se elibera de frustrări.

Chiar dacă Mostiștea Ulmu nu este o echipă rea, în niciun caz nu este la nivelul Stelei București, echipă care are foarte mare noroc cu un Daniel Oprița care se dovedește foarte priceput în meseria de antrenor. Privind înapoi la ultimele două sezoane, nu putem să nu observăm că acesta a gestionat perfect toate perioadele de criză. Și nu au fost puține.

În primul rând, Oprița s-a descurcat de minune în perioada când pandemia de Coronavirus a stăpânit întreaga țară. A reușit să promoveze echipa în Liga 3, după o perioadă destul de mare de inactivitate a jucătorilor, a reușit să pregătească destul de bine echipa pentru noul sezon, în ciuda timpului scurt pe care l-a avut la dispoziție și a reușit să domine turul de campionat în ciuda faptului că, timp de multe săptămâni, jucători din lotul Stelei au fost bolnavi de coronavirus.

În pauza de iarnă, Daniel Oprița a prezentat conducerii clubului o listă de fotbaliști pe care și i-ar fi dorit la club. Nu i-a primit pe toți. Chiar și așa, a dominat fără probleme returul de campionat, terminând la 9 puncte distanță de locul 2. Acum, în barajul pentru promovarea în Liga 2, Steaua București este principala favorită la promovare. Mostiștea Ulmu, CS Afumați și FC Fcsb 2 nu au arătat în niciun moment un joc la fel de bun ca al Stelei și nici o dorință la fel de mare de a promova.

Tot clubul Steaua este alături de fotbaliști

Ceilalți sportivi ai clubului Steaua le-au făcut un cadou frumos fotbaliștilor, încurajându-i și urându-le succes. De la secția de rugby, la cea de alergare montană, întreaga familie Steaua s-a strâns la un loc, pentru un scop comun: promovarea în Liga 2. Un gest atât de frumos ar trebui să îi încânte, dar și să îi oblige pe fotbaliști. O familie atât de frumoasă nu trebuie făcută de rușine!

Pentru returul cu Mostiștea Ulmu, Steaua București nu are niciun jucător suspendat sau accidentat. Va rămâne la alegerea lui Daniel Oprița dacă va începe cu cel mai bun 11 sau dacă va roti în continuare, pentru a-i odihni pe jucători dar și pentru a-i menține pe toți într-o formă cât mai bună.

Meciul Steaua București – Mostiștea Ulmu va avea loc sâmbătă, 15 mai, de la ora 11:30 pe terenul 5 din complexul sportiv Steaua. Look Sport, Telekom și DigiSport vor transmite partida. Nu este însă exclus ca spectatorii să poată intra la meci. Guvernul a decis ca, de mâine, să relaxeze o parte a măsurilor anti-covid.

Forza Steaua!