castorul de presă

Castorul de presă

castorul de presă

Presar sportiv român, circa 2021. Sursă imagine: Wikipedia.

De când e gata noul stadion Steaua oficialii clubului sunt asaltați cu întrebări mai mult sau mai puțin fățișe despre când va juca FC Fcsb acolo.

Nu trece o săptămână fără să avem vreun articol, vreo emisiune TV sau vreo fătucă ce împinge un microfon punând obsesiv Marea Întrebare. Ulterior începe sarabanda interminabilă a dezbaterilor: are voie Fcsb să joace acolo? Da’ de ce n-are? Dar sunt bani publici!, țipă isterizat vreun mâncător de rahat la oră de maximă audiență – și apoi ciclul se repetă la nesfârșit.

Uneori, ce-i drept, se întreabă voalat când pot juca alte echipe acolo, mimându-se grija pentru diverși potențiali plătitori de chirie. Să nu ne lăsăm înșelați: așii mimei mimează inclusiv grija pentru Fcsb, întocmai ca o nevastă plictisită care simulează orgasmul pentru a ține sponsorul fericit. Acest lucru nu-i face, însă, mai puțin periculoși. Indiferent cu ce alifii sunt unși, acești actorași de mâna a treia robotesc neîncetat, ca niște castori harnici ce-au pus gând rău celui mai gros copac de lângă cursul apei.

Rozătoarelor li se răspunde iar și iar cu motivele limpezi, legitime și ușor de înțeles de către oricine are urechi să audă. Este ceea ce fac deja oficialii steliști de când a început șarada. Dar când îi vezi cum pun sârguincioși aceleași întrebări, ca și cum răspunsul le intră pe o ureche și le iese pe alta, trebuie să te întrebi dacă nu cumva ai plecat pe fentă.

Și atunci ne punem întrebarea logică: de ce? Care este scopul pentru care spațiul public este invadat de aceste întrebări cretine? Să încercăm să daăm niște răspunsuri.

  1. Aducerea obsesivă în discuție a acestei false teme menține în actualitate pretenția echipei de pe Centură, chiar dacă ea este total nejustificată din motive obiective.
  2. În acest fel, se creează în mentalul suporterilor care au rămas alături de Fcsb așteptarea de a-și vedea echipa jucând acolo. Așteptare la rându-i nejustificată, dar ce mai contează?
  3. De asemenea, pretenția nu este neapărat legată de condițiile oferite de stadion – orice echipă de Liga I și-ar dori să joace în asemenea condiții – ci este vehiculul prin care Fcsb dorește să se branșeze din nou într-un mod perfid la numele, istoria și plamaresul Stelei, în deplină cunoștință a faptului că nu vor putea juca niciodată în Ghencea cât timp nu plătesc pentru hoția comisă la drumul mare.
  4. Aceste acțiuni fac parte din asaltul mediatic al clubului bercenar, început în 2014, odată cu pierderea mărcii și a palmaresului și care continuă prin lacheii vânduți – copacul e gros, dar castorii sunt neobosiți și tot speră că într-o zi îl vor pune la pământ.

Acesta este adevăratul motiv pentru care ei doresc să joace pe pământul sfânt din Ghencea și de-aia și-au activat regimentul de șobolani acvatici. Pentru condiții similare pot la fel de bine să joace pe Arena Națională, iar dacă vor să inhaleze aroma de stadion nou sau chiar să rupă țipla, o pot face pe Arcul de Triumf.

Dacă ne uităm în gura celor care umblă cu cioara vopsită, Fcsb ar putea, de ce nu, să joace și sub pod, că se termină în curând construcția și stadionul ăla e făcut tot din bani publici. Dar nu veți auzi vreodată prostituatele din presă punând aceste întrebări.

Și dacă tot suntem la capitolul prostituție, ironia supremă este că azi, după meciul cu Ulmu, curvele îl întrebau pe George Ogăraru despre decență, acuzând scandările „indecente” ale Peluzei Sud – care le-a zis tot timpul meciului de dulce acestor deontologi cu incisivii cât lopețile.

 

Tiberiu C.