steaua bucurești cs afumați

Avancronică: Steaua București – CS Afumați

Finala campionatului e aici! Chiar dacă Steaua București va juca mâine doar turul cu cei de la CS Afumați, partida poate și trebuie să fie considerată finala acestui sezon. Asta deoarece Steaua va juca în Ghencea, în fața propriilor săi suporteri. Promovarea în Liga 2 trebuie câștigată acum!

Deși guvernul a decis să le permită spectatorilor accesul pe stadioane, nu este garantat că publicul va fi primit la meciul retur, programat săptămâna viitoare, pe 29 mai. Așadar, pentru fani și pentru propria lor liniște, steliștii lui Oprița ar trebui să profite de avantajul meciului de acasă, în fața suporterilor săi, și să câștige promovarea încă din acest weekend. O poate face!

Echipa probabilă: Ștefan Mușat – George Călințaru, Dean Beța, Walace, Adrian Ilie – Valentin Bărbulescu, Rareș Enceanu – Florin Răsda, Emilian Pacionel, Alexandru Zaharia – Bogdan Chipirliu

Pentru Steaua, aceasta nu va fi prima întâlnire cu CS Afumați. Echipa noastră a mai jucat împotriva afumățenilor și anul trecut, la sfârșitul verii. Atunci, într-un amical, Steaua București s-a impus cu scorul de 2-0.

Primul 11 folosit atunci de Oprița a fost următorul: Ștefan Mușat – Antonio Vlad, Wallace, Dean Beța, Adrian Ilie – Mădălin Mihăescu, Liviu Băjenaru – Florin Răsdan, Bogdan Chipirliu, Alex Zaharia – Andrei Antohi

În afară de Andrei Antohi, toți jucătorii prezenți atunci se regăsesc și astăzi în lot. Meciul a fost unul echilibrat, dar Steaua a reușit să deschidă scorul pe finalul primei reprize, când Chipirliu a marcat din penalty. Un penalty au avut și cei de la CS Afumați, însă Ștefan Mușat l-a apărat. În final, Steaua s-a impus cu scorul de 2-0, golul al doilea fiind marcat de Elek, care azi nu mai face parte din lot.

Este important de reținut că, în acel moment, 29 august, Steaua București venea după o pauză lungă de la antrenamente, provocată de pandemia de coronavirus chinezesc, și după o perioadă aglomerată, în care a jucat pentru promovarea în Liga 3. În lot se regăseau fotbaliști noi, pregătirea era de abia la început, dar, chiar și așa, băieții lui Oprița au câștigat întâlnirea.

Vorbim, evident, despre un meci amical. În meciurile oficiale, lucrurile pot sta cu totul diferit. Totuși, Steaua București este fără îndoială favorită. Jucătorii lui Oprița sunt mult mai valoroși, au mai multă experiență la nivel înalt, au mai trecut prin astfel de provocări. Iar meciul de mâine va fi jucat cu spectatori! Este un aspect foarte important, care îi poate oferi Stelei avântul necesar pentru a decide promovarea încă din prima întâlnire.

Meciul Steaua București – CS Afumați va avea loc sâmbătă, 22 mai, de la ora 17:30, pe terenul 5 din complexul sportiv Steaua. Va fi transmis în direct pe LookSport, DigiSport și Telekom Sport, cu reacții de la final pe Steaua TV.

Forza Steaua!