contractul lui Oprița pițurcă daniel oprița

Ce se întâmplă cu contractul lui Daniel Oprița?

Steaua București a promovat și a intrat în vacanță. La o lună și jumătate distanță de startul sezonului 2021-2022 al Ligii 2, în mințile steliștilor există o singură întrebare: Ce se întâmplă cu contractul lui Daniel Oprița?

Steaua nu are antrenor în acest moment. Cel puțin nu în acte. Contractul lui Daniel Oprița a expirat la sfârșitul lunii trecute. Din păcate, conducerea clubului Steaua nu s-a obosit să rezolve această problemă rapid, preferând să aștepte. E însă de neînțeles ce așteaptă.

Oprița e la a doua promovare consecutivă cu Steaua. A făcut o echipă serioasă în perioada sa în Ghencea și, cel mai important, a câștigat susținerea fanilor, care i-au acordat toată încrederea. Se pare însă că antrenorul echipei de fotbal nu a beneficiat de același lucru și din partea conducerii formate din managerul George Ogăraru și comandantul Bichir.

Aceștia nu au considerat că Oprița a făcut o treabă bună în Ghencea. Asta e singura explicație pentru oferta slăbuță pe care i-au făcut-o antrenorului, ofertă care l-a făcut pe acesta să se simtă jignit.

”Aș vrea să fiu respectat și răsplătit pentru această muncă, mi-am neglijat și familia în multe momente. Acum vreau să mi se dea ceea ce merit. Ceea ce am cerut eu zic că e de bun simț, nu a fost ceva exagerat. Putea fi mai mult, dar am cerut ceva în regulă. Echipa a ajuns în Liga 2, vor exista alte câștiguri pentru club. Va fi și stadionul, probabil plin de spectatori, care va produce bani. De acolo cred că mi se poate achita și mie un salariu în regulă, nu exagerat.” a declarat Daniel Oprița.

De ce nu îi prelungește Ogăraru contractul lui Oprița?

După promovarea Stelei în Liga 2, George Ogăraru a lăsat să se înțeleagă că va rezolva problema contractului lui Oprița cât mai repede, imediat ce acesta s-ar întoarce din concediu.

Luni, 14 iunie, toți steliștii au așteptat cu sufletul la gură să primească informații despre acest subiect. Orele au trecut însă și nimic nu a venit. Clubul Steaua nu a anunțat nimic. Nici pe facebook, nici pe site, nici pe pagina lui George Ogăraru. La jumătatea lunii iunie, Steaua nu are antrenor. Cel puțin nu în acte. Cel puțin nu din câte știm noi.

În aceste condiții, trebuie să ne punem câteva întrebări:

  • De ce mai negociază clubul cu Oprița, în loc să îi ofere ceea ce a cerut?
  • Cine se ocupă de prelungirea contractului lui Daniel Oprița?
  • Dacă se ocupă George Ogăraru, care este relația dintre cei doi? Nu e un secret că relația dintre ei a fost una rece încă de la început.
  • Dacă cei doi nu se înțeleg, de ce se ocupă George Ogăraru de prelungirea contractului lui Oprița?
  • Care sunt realizările lui George Ogăraru la Steaua, de la venirea sa ca manager?

Clubul aruncă bani pe salariile unor oameni care nu fac nimic la club

S-a discutat mult despre pretențiile lui Oprița. Cum era de așteptat, șacalii din presă au profitat imediat de această situație, Gsp anunțând că antrenorul șantajează clubul.

Discuția despre șantaj e însă una ciudată. În ultimele sase luni, clubul a angajat o mulțime de oameni, pe sume foarte mari de bani. Aceștia vor lucra la noul stadion. Însă noul stadion nu a fost încă predat. Așa că noii angajați sunt plătiți ca să stea.

În condițiile în care clubul aruncă cu bani, e ciudat că nu poate arunca cu ei și în direcția unui antrenor care și-a făcut treaba și care și-a atins obiectivele. Șantaj? Puțin probabil.

Și chiar dacă ar fi așa, Daniel Oprița își merită banii. Aici e însă problema.

Daniel Oprița este Florin Talpan 2

Oprița nu e singurul angajat de-al Stelei care face performanță dar care nu își primește banii. Florin Talpan este, evident, cel mai cunoscut exemplu. Colonelul de justiție al Stelei este omu care i-a făcut cel mai mult bine clubului în ultimii ani. S-a bătut pentru Steaua cu toată lumea, de la judecători, la avocați, la oameni de fotbal. Care a fost răsplata sa? Fostul comandant al clubului, Hîncu, i-a tăiat din salariu.

Din informațiile noastre, Florin Talpan nu a primit nici acum banii care i-au fost luați pe nedrept. Comandantul interimar Bichir pur și simplu refuză să facă ceea ce este corect, deși i-ar fi foarte simplu să o facă. O semnătură ar fi suficient.

Bichir însă refuză să îi dea lui Talpan banii pe care îi merită, pentru care a muncit. Nu doar atât, dar se pare că pentru Florin Talpan nu s-a găsit nici măcar un tricou de campion, pe care să îl primească cadou, pentru a sărbători promovarea. Tricouri de acest fel au fost duse însă prin birourile MApN, pentru a fi date unor oameni care nu au ridicat nici măcar un deget pentru Steaua București.

Revenind la Oprița, putem observa o asemănare. După promovarea în Liga 3, antrenorul stelist a fost ”pedepsit” de conducerea care nu a fost mulțumită de acest rezultat. În iarnă, Oprița nu a avut parte de resursele necesare pentru a putea transfera jucătorii pe care și i-a dorit.

Chiar și fără transferurile dorite, antrenorul stelist a reușit să își atingă obiectivele. Steaua a promovat în Liga 2 iar Oprița a rămas pe drumuri. Nu-i plângem lui de milă, evident. Nu avem de ce. E tânăr, are bani, are și putere de muncă și CV-ul lui nu arată rău în acest moment.

Fix din acest motiv îi plângem de milă Stelei. Pentru că clubul nostru riscă să rămână fără antrenor. Cu fiecare zi care trece, șansele ca Oprița să semneze cu un alt club cresc. Pentru Steaua, ar fi un dezastru să fie nevoită să caute un nou antrenor pentru Liga 2.

Hai cu contractul, George!!!

Despre George Ogăraru s-a scris în presă că are un salariu foarte mare la Steaua, peste 4000 de euro pe lună. În condițiile în care Oprița nu a primit bani pentru transferuri, unii suporteri steliști (printre care și noi) au fost deranjat de suma primită de fostul fundaș dreapta. Alții au considerat însă că Ogăraru își merită banii.

George are o obligație față de aceștia din urmă. Trebuie să nu îi dezamăgească și să dovedească că ei au dreptate. Așadar, George, rezolvă problema contractului lui Oprița și demonstrează că ești manager de Steaua București! Doar așa le vei închide gura celor care te contestă.

Nu avem nevoie de lene și superficialitate la club. Așa au stat lucrurile pe vremea când antrenor era Lăcătuș și știm cu toții cum s-a terminat acea poveste.

Boala care macină Steaua

Aceste discuții despre contractul lui Daniel Oprița nu ar trebui să aibă loc. Din păcate, lipsa de profesionalism este trăsătura dominantă a conducerii clubului Steaua. Aceasta este adevărata boală a clubului nostru. De aici vin, din păcate, toate necazurile Stelei București.