Steaua Brăila 5-2

Steaua București – Dacia Unirea Brăila, 5-2 (2-1)

Cu Dacia Unirea Brăila, Steaua București și-a făcut un meci extrem de greu, din cauza neatenției și a superficialității arătate de mulți din jucătorii lui Daniel Oprița. Din fericire, totul s-a terminat cu o victorie a ”militarilor”.

Steaua București: 1. Bălbărău – 17. Oroian, 55. Walace, 4. Beța, 13. Ad. Ilie – 20. Răsdan, 8. Bărbulescu, 30. Băjenaru, 9. Pacionel – 77. Chipirliu, 21. Buhăescu 

Rezerve: Iancu – Zătreanu, Drăghici, Huiban, Morariu, Mihăescu, Călințaru, Zaharia, Enceanu

Antrenor: Daniel Oprița

Dacia Unirea Brăila: Cr. Andrei – Pătlăgică, Paliu, Stănciulescu, Șandru – Taciuc, Lungu, Ioniță, Cocîrlă – Stănescu, Răducan

Antrenor: Florentin Petre

Steaua București a început foarte bine prima repriză, Chipirliu marcând chiar în minutul 4, după un corner bătut pe partea dreaptă. Însă echipa noastră s-a aflat în avantaj pe tabelă doar un minut. Brăila a egalat la faza exact următoare, duă ce Răducan a scăpat către poarta lui Bălbărău, a câștigat duelul umăr la umăr cu Beța și l-a executat pe portarul stelist.

Au fost câteva minute ciudate pentru Steaua. Brăila a marcat din nou, în minutul 8, după ce lovitura liberă bătută de portarul brăilean a trecut peste Bălbărău, într-o formă execrabilă, și a intrat în poartă. Din fericire, golul a fost anulat. Lovitura liberă bătută de brăileni a fost una indirectă, iar mingea a intrat în poartă fără să fie atinsă de cineva.

Până la finalul primei reprize, Steaua s-a chinuit să își regăsească ritmul. A reușit pe final, când Chipirliu a dus Steaua în avantaj, în minutul 44. Atacantul stelist a înscris cu exteriorul, la colțul lung, de la marginea careului.

Zi foarte slabă pentru apărarea stelistă

Repriza a doua a început bine pentru Brăila. Dacia Unirea a egalat din nou, în minutul 54, după o nouă gafă a apărării. Brăileanul Taciuc a scăpat spre poarta lui Bălbărău, Adi Ilie a încercat să îl incomodeze dar nu a reușit decât să trimită mingea peste Bălbărău. Steaua București – Dacia Unirea Brăila, 2-2.

Din fericire, a fost momentul în care Steaua s-a trezit. Trei minute mai târziu, în minutul 57, Buhăescu a profitat de o eroare a defesivei brăilene și a înscris cu capul, din 2 metri.

Orice emoție a fost înlăturată în minutul 67, când Huiban, intrat în locul lui Buhăescu, a marcat pentru 4-2.

Tot Huiban a stabilit scorul final al partidei, în minutul 89, când a înscris simplu după o centrare perfectă primită de pe stânga, de la Zaharia.

Steaua București – Dacia Unirea Brăila, 5-2. Steaua trece pe locul 2 în clasament, după Unirea Slobozia, care a câștigat cu 6-0 în această etapă, în fața celor de la Brașov. În etapa următoare, Steaua va juca chiar la Slobozia.

Omul meciului: Bogdan Chipirliu

Chipirliu este în mare formă. Atacantul stelist și-a arătat valoarea și importanța în aceste trei meciuri. Este fără nicio îndoială cel mai bun atacant din Liga 2.

Suporterii, la meciul Steaua București – Dacia Unirea Brăila

Peste 1500 de oameni au fost prezenți la întâlnirea dintre Steaua și Brăila. Suporterii steliști și-au încurajat echipa din primul și până în ultimul minut, fiind, ca de obicei, foarte zgomotoși și inimoși.