logo adidas meme stoica

Meme Stoica tocmai a demonstrat că FC Fcsb nu a fost niciodată Steaua

Procesul pentru marca Steaua s-a încheiat în 2014, însă unii încă mai plâng că nu sunt lăsați să folosească în continuare ceea ce nu le-a aparținut niciodată. Este cazul lui Meme Stoica, fost pușcăriaș care tocmai a recunoscut că FC Fcsb, echipa la care lucrează, a copiat marca Stelei în anii 2000 și că a folosit-o ilegal.

Stoica a făcut anunțul pe Facebook, cum era de așteptat. Într-un live, acesta a recunoscut că a copiat emblema Stelei București. O eroare pentru care avocații l-ar fi linșat, dacă procesul nu s-ar fi încheiat deja. Dar Meme nu s-a gândit la acest aspect, deoarece știe că cei care îl ascultă nu dau doi bani pe adevăr și nici nu sunt capabili să gândească.

În live, Stoica a încercat să se laude că el a făcut emblema pe care Steaua o folosește astăzi la fotbal. A crezut că, în acest mod, îi va convinge pe oameni că Fotbal Club Fcsb este Steaua. Nu. A demonstrat doar ceea ce judecătorii au stabilit deja: că FC Fcsb a înregistrat și folosit ilegal o marcă și un nume care nu i-au aparținut niciodată. 

Ce a spus Meme Stoica:

”Am făcut sigla cu Aurelian Săndulescu, care era la Antena 1 în perioada aia. Dacă Aurelian Săndulescu mai are mail-urile de atunci, vă pot proba cum am făcut noi această siglă, inspirându-ne, bineînțeles, din sigla veche.

Și uite așa și-a dat Meme singur un șut în fund!

Acum poate înțeleg toți de ce FC Fcsb nu e Steaua

Asta deoarece ceea ce a spus el că a făcut se numește plagiat.

plagiat1 sn [At: NEGULICI / P: ~gi-at / Pl~e / E: fr plagiat, ger Plagiat1 Copiere, însușire, în întregime sau în parte, a ideilor altora pentru a le prezenta drept creații personale Si: plagiere (1). 2 (Ccr) Operă literară, științifică sau artistică a altuia, însușită, integral sau parțial, de cineva și prezentată drept creație proprie Si: (rar) plagiatură.

Iar, când încerci să prezinți falsul tău drept originalul, asta se numește înșelătorie. Și, dacă mai încerci să și înregistrezi la OSIM falsul tău, ca să faci bani de pe urma sa, ăsta e furt de proprietate intelectuală.

Adică e exact ce au spus judecătorii de la marcă.

Dacă FC Fcsb era Steaua, nu trebuia să se inspire. Putea să folosească direct emblema Stelei. Și, dacă ar fi fost Steaua și dacă ar fi vrut să utilizeze o siglă cu un look mai modern, ar fi putut să o facă fără ca instanța să i-o anuleze.

Însă, pentru că FC Fcsb nu e Steaua și nu a fost niciodată, instanța a anulat marca înregistrată de Becali la OSIM. Simplu și logic. Pentru cei care vor să înțeleagă.

Oilor, vă provocăm să dovediți că Meme Stoica are dreptate!

Suntem însă siguri că există și oameni care nu vor să înțeleagă, oameni care vor sugera că, dacă Meme Stoica a făcut acea siglă, atunci îi aparține. Lor le lansăm o provocare.

Mai jos aveți logoul celor de la Adidas, adică al firmei care produce echipamentele Stelei. Este cel din stânga. În dreapta aveți un logo pe care l-am făcut noi. La fel ca Meme Stoica, ne-am inspirat și noi din logoul original.

Provocarea e următoarea: Cei care consideră că Meme Stoica are dreptate, să meargă la OSIM și să încerce să înregistreze logoul pe care l-am făcut noi. Adică pe cel din dreapta. 

Dacă reușiți să o faceți fără ca Adidas să vă dea în judecată pentru tot ce aveți, FC Fcsb e Steaua. Dacă nu, să vorbiți cu Meme Stoica și să îi cereți lui bani ca să plătiți suma pe care o să v-o ceară cei de la Adidas.

logo adidas

Există mai multe asemănări între sigla pe care susține Stoica că a făcut-o decât între cele două logouri de mai sus. Suntem însă foarte siguri că Adidas nu va accepta niciodată ca cineva să înregistreze o asemenea marcă. Cum e și normal, de altfel. Pentru că o asemenea marcă încalcă dreptul la proprietate intelectuală al celor de la Adidas. Oamenii cu creier în cap știu că a înregistra o asemenea marcă este hoție. Nu faci niciodată așa ceva.

Dar poate că alții cred că vorbim prostii. Așteptăm așadar să vedem acțiuni din partea celor care se bat cu pumnul în piept că hotărârile judecătorești nu contează.

Vă lăsăm mai jos declarația lui Stoica: