steaua bucurești csc 1599 șelimbăr

Avancronică: Steaua București – CSC 1599 Șelimbăr

La 18 octombrie, în 1599, o armată din Muntenia, condusă de Mihai Viteazu, a invadat Transilvania și a învins o armată transilvăneană, condusă de Andrei Bathory, la Șelimbăr. Avansăm câteva sute de ani și vedem cum, la data de 20 septembrie, în 2021, putem spune că rolurile s-au întors. CSC 1599 Șelimbăr vine în Ghencea, ca să se bată cu armata Stelei București. Sperăm că rezultatul va fi tot o victorie a ”muntenilor”.

Despre CSC 1599 Șelimbăr

Numele clubului înființat în 2016 vine, evident, de la bătălia pe care am menționat-o mai sus. Chiar mai mult, CSC 1599 Șelimbăr are ca emblemă o reprezentare a lui Mihai Viteazu călare, un omagiu adus marelui domnitor, care a marcat atât de puternic istoria românilor.

La fel ca Steaua, șelimbărenii sunt și ei noi în Liga 2. Chiar și așa, echipa din județul Sibiu nu s-a făcut de rușine în acest sezon. Ocupă un loc 12 foarte bun pentru o echipă proasăpt promovată, având 3 victorii și 3 înfrângeri, cu 6 goluri marcate și 9 primite.

CSC 1599 Șelimbăr îl are ca antrenor pe Eugen Beza. În lotul echipei se găsesc și câteva nume cunoscute, de jucători cu bună experiență la nivel de Liga 1: Alexandru Curtean (fost Gaz Metan, Poli, Dinamo), Cosmin Vâtcă (fost Oțelul Galați, Viitorul Constanța, CFR Cluj), Daniel Tătar (fost Unirea Alba Iulia și Hermannstadt).

Etapa trecută, șelimbărenii au învins Brașov SR cu 2-1. Au folosit următorul 11:

R. Gal – Natea, Al. Vodă, R. Crișan, D. Tătar (cpt.), Cărăruș, Rob. Boboc, Monea, Ciocâlteu, Antone, Ad. Cîrstean

Rezerve: Vâtcă – Al. Luca, Al. Neacșa, Curtean, Goh, Andr. Roșu, T. Suciu, Vișa

Antrenor: Eugen Beza

Steaua București are nevoie de victorie

Steaua București s-a încurcat etapa trecută, când a pierdut cu 2-1 la Dej. Elevii lui Oprița se văd așadar nevoiți să câștige neapărat partida cu CSC 1599 Șelimbăr. În urma rezultatelor înregistrate în această etapă, Steaua a căzut pe locul 5, la 5 puncte distanță de locul 1. Victoria este necesară, pentru ca „militarii” să nu piardă contactul cu primele locuri. Din păcate, trebuie spus că, și dacă ia toate cele 3 puncte din partida cu CSC 1599 Șelimbăr, Steaua va urca doar pe locul 4.

Etapa trecută, Oprița nu l-a avut la dispoziție pe Chipirliu, suspendat. În această etapă nu îl va putea folosi pe Bărbulescu, suspendat și el. În rest, nu există probleme de lot.

Echipa probabilă a Stelei:

Bălbărău – Călințaru, Beța, Wallace, Adrian Ilie – Mihăescu, Băjenaru – Pacionel, Huiban, Zătreanu – Chipirliu

E posibil Oprița să joace cu Călințaru pe dreapta în această etapă, pentru a-l bloca pe Tătar, jucătorul de bandă stângă al celor de la CSC Șelimbăr, care chiar a marcat etapa trecută, cu Brașov SR.

O programare care provoacă dureri de cap

Din păcate, meciul Steaua București – CSC 1599 Șelimbăr a fost programat într-o zi de luni (20 septembrie), de la ora 18:00.  Este o programare făcută la cererea televiziunilor, una care nu ține cont de suporteri. Meciul Steaua București – CSC 1599 Șelimbăr va fi transmis de Look, Digi și Telekom.

Forza Steaua!