ștefan răzvan bichir

Domnule Bichir, chiar nu aveți de gând să vă faceți deloc treaba?

Săptămâna trecută, Mihai Stoica, angajat al FC Fcsb, s-a prezentat la Digi Sport și a mințit în direct, spunând că FC Fcsb e Steaua. Prin acțiunea sa, Stoica a încălcat din nou hotărârile judecătorești care le interzic celor de la FC Fcsb să se prezinte drept Steaua. Am așteptat timp de o săptămână, să vedem dacă conducerea clubului nostru va reacționat. Din păcate, nu s-a întâmplat nimic. Nici intermiarul Bichir și nici alte persoane din conducere nu au dat măcar un simplu comunicat în care să atragă atenția că Stoica a mințit.

Radu Naum, moderatorul emisiunii la care a participat Stoica, a spus la un moment dat că Steaua va promova în Liga 1. A fost destul pentru a-l porni pe angajatul FC Fcsb. Vizibil nervos, Stoica l-a oprit cu un gest nu prea frumos pe moderator: ”Dar bă, tu chiar vorbești serios?!”

Ceea ce l-a deranjat pe Stoica a fost ideea pe care Radu Naum a vrut să o lanseze: Când Steaua o să ajungă în Liga 1, nu vor mai exista discuții despre care echipă e Steaua. Asta l-a deranjat pe Mihai Stoica, care a început imediat:

”Noi avem 92% (n.r. din suporteri) și ei au 1%. Cum adică? Care ei? (…) Steaua este Claudiu Keseru, Florin Tănase, Olaru, internaționalii români de la ora actuală. Nu poate să fie, cu tot respectul, Bărbulescu.”

Logica a fost aruncată pe geam

Sigur, lucrurile spuse de Stoica nu au logică deloc. În primul rând, procentajele date nu au nicio legătură cu realitatea. Stadionul celor de la FC Fcsb se umple doar când echipa lui Becali joacă împotriva unor echipe cu nume sau când se face o campanie agresivă prin care publicul e mințit că are loc un derby la care participă Steaua. De altfel, Stoica a și recunoscut acest lucru:

”Dacă juca Dinamo cu FC Xyz, nu venea lumea. A venit să vadă derbyul fotbalului românesc. Așa a fost promovat peste tot.”

Nu știm de ce a ales Mihai Stoica să folosească expresia ”FC Xyz”. Putea la fel de bine să folosească numele echipei sale, FC Fcsb. Dacă meciul FC Fcsb – Dinamo ar fi fost prezentat ca FC Fcsb – Dinamo, nu ca Steaua – Dinamo, și promovat la fel, nimeni nu s-ar fi dus la stadion. Nimeni nu s-ar fi uitat. Însă acest meci a fost promovat ca Steaua – Dinamo.

A fost o minciună care a înșelat foarte mulți oameni și care a băgat foarte mulți bani în buzunarele celor de la FC Fcsb. Vedem așadar cum, la aproape 7 ani de la decizia pentru marcă, FC Fcsb încă parazitează imaginea Stelei și încă face bani de pe urma ei.

Trebuie să revenim la ce a spus Stoica despre internaționali. Acesta a sugerat că o echipă e Steaua dacă în lotul ei se regăsesc fotbaliști care joacă la națională. Culmea este că și la CFR Cluj există fotbaliști care joacă la naționala României. Ar trebui cumva să ne facem griji că și CFR e Steaua acum?! Și Dinamo 1948 are câțiva jucători de națională. Și ei sunt Steaua? Ar fi ceva, mai ales că acum nu e clar dacă Dinamo 1948 e Dinamo.

Evident, Mihai Stoica a spus prostii. Nu convocarea unui jucător la națională decide identitatea clubului. De altfel, ținem să îi amintim celui care singur își zice ”Meme” că, de multe ori, echipa la care el lucrează nu a dat jucători la națională. Uneori chiar nu i-a lăsat să meargă. Mergând pe logica lui, în acele momente, FC Fcsb era altă echipă.

Conducerea Stelei doarme în bocanci

Am așteptat să vedem o reacție din partea conducerii Stelei, în urma acestei încălcări grosolane a unor decizii judecătorești. Mihai Stoica și-a promovat clubul ca fiind Steaua, și-a făcut publicitate cu numele Steaua, deși deciziile judecătorești le interzic celor de la FC Fcsb să folosească acest nume în orice activitate, fără acordul clubului Steaua.

Mai mult, Stoica a atacat un jucător de-al Stelei, angajat de-al domnului Bichir, despre care a spus că nu joacă la Steaua. ”Cu tot respectul” acela aruncat de Stoica nu face doi bani. Nu a fost nimic cu respect în acea minciună.

Bărbulescu joacă la Steaua. E chiar căpitanul Stelei București. Și e destul să îl urmăriți în timpul unui meci ca să vedeți că nu se ferește să pună suflet pentru echipa noastră.

Keseru, Tănase sau Olaru nu joacă la Steaua București. Nu au jucat niciodată la Steaua București și ne dorim sincer să nu joace vreodată.

Iar acest atac nu e primul lansat de Stoica la adresa unui fotbalist stelist. Numai în ultimul an, i-a atacat și pe Nsiah și Chipirliu, de ultimul bătându-și joc în cel mai penibil mod posibil. Zilele au trecut, iar conducerea clubului nu a reacționat.

Suntem curioși cât mai au de gând cei din conducerea Stelei să îi lase pe fcsbiști să își bată joc de sportivii steliști și să încalce hotărârile judecătorești pe care Talpan le-a obținut cu foarte multă muncă pentru clubul nostru. 

Domnule Bichir? Domnule Marinescu? Aveți ceva să ne spuneți?