Steaua București - CSC 1599 Șelimbăr, 0-0 (0-0)

Steaua București – CSC 1599 Șelimbăr, 0-0 (0-0)

Pe o vreme care l-ar fi încântat doar pe Bacovia și într-o zi și la o oră la care doar poetul băcăuan menționat anterior s-ar fi gândit la fotbal, și poate nici el, Steaua București a jucat împotriva celor de la CSC 1599 Șelimbăr. O vreme urâtă, un meci urât, un scor urât.

Dacă ai fi închi ochii și dacă n-ai fi știut că ești la un meci de fotbal, ai fi crezut că ești la un concert. Suporterii steliști prezenți la meci au cântat fără oprire, pe întreg parcursul celor 90 de minute. Doar ei i-au împins de la spate pe băieții lui Oprița, care nu trec prin cea mai bună perioadă.

steaua șelimbăr

Suporterii steliști s-au ridicat din nou la înălțime. Au cântat tot meciul, și-au încurajat favoriții și au făcut spectacol în tribune.

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Răsdan (cpt.), Măd. Mihăescu, Băjenaru, St. Drăghici – Chipirliu, Buhăescu 

Rezerve: H. Iancu – Huiban, Enceanu, Donose, Călințaru, Șt. Pacionel, Ov. Morariu, Al. Zaharia, Gherghiceanu

Antrenor: Daniel Oprița

CSC 1599 Șelimbăr: Gal – Al. Vodă, Vișa, R. Crișan, Tătar (cpt.) – Monea, Rob. Boboc, Al. Luca, Al. Neacșa – Ciocîlteu, Ad. Cîrstean

Rezerve: Vâtcă – Al. Badea, Criștiu, T. Suciu, Vecerdea, Cărăruș, Curtean, Andr. Roșu, Antone

Antrenor: Eugen Beza

Singurul lucru notabil în prima repriză a fost accidentarea lui Buhăescu, după o intrare dură a unui fundaș de la Șelimbăr, chiar la începutul meciului. Atacantul stelit a și fost înlocuit în cele din urmă, în minutul 26, cu Dragoș Huiban.

Șelimbărenii au fost de altfel destul de duri pe întreaga durată a partidei, profitând și de faptul că centralul Marius Chițu a permis acest gen de intrări. La pauză, scorul partidei Steaua București – CSC 1599 Șelimbăr a fost 0-0.

Steaua a început în forță a doua repriză, cu o dublă ocazie chiar în minutul 51. Chipirliu a preluat în careu și a șutat, dar mingea l-a lovit pe portarul șelimbărean. Din el, a ajuns la Răsdan care, din păcate, a trimis în bară.

Patru minute mai târziu a avut loc a doua fază controversată a meciului, după faultul lui Buhăescu. La o centrare venită de pe stânga, Chipirliu a fost lovit în careu de portarul Gal. În ciuda contactului evident, centralul Chițu a refuzat să dea penalty. Supărați, steliștii au apăsat pe pedala de accelerație și au mutat întreg jocul în jumătatea celor de la Șelimbăr. Au urmat câteva ocazii bune, însă Răsdan, Mihăescu și Huiban nu au reușit să trimită mingea în poartă.

Presiunea Stelei a crescut, dar la fel a făcut și antijocul celor de la Șelimbăr, susținuți de un arbitru care a vrut doar să fluiere finalul cât mai repede.

Meciul Steaua București – CSC 1599 Șelimbăr s-a terminat cu scorul de 0-0, spre fericirea șelimbărenilor, nefiresc de bucuroși pentru un simplu egal.

Steaua este, din păcate, în criză. O criză provocată de campania de achiziții modestă din această vară.